Hvem eier og styrer faktasjekkerne?

25 JUNI 2021 Kopiert fra derimot.no

0

Print Friendly, PDF & Email

Se det mørke nettverket bak Faktisk.no

Av Pål Steigan 

Organisasjonen som mer og mer framstår som en etterretningsorganisasjon med en politisk agenda, har tydeligvis tatt mål av seg til å sverte steigan.no så mye de kan. Dette gjør de blant annet gjennom artikler som denne: SIAN sentrale i spredningen av innhold fra alternative medier. Den slår an tonen slik:

«Facebook-grupper styrt av SIAN-medlemmer, er sentrale i ekkokammeret som gjør alternative medier til vinnere i sosiale medier. En anonym profil som har uttrykt «forståelse» for 22. juli-terroristen, styrer andre viktige grupper.»

Ved å manipulere med illusoriske «relasjoner» kommer de fram til et «kjernenettverk» som de omtaler slik:

«Kartleggingen avdekket også et kjernenettverk som sprer artikler fra alle de fem alternative mediene vi har undersøkt: Rights.no, Document, Resett, Steigan.no og Lykten.no.»

Og de illustrerer dette slik:

Dette er naturligvis søppel opp og søppel i mente. Det nettverket disse «gruppene» har felles heter , og der er vi alle deltakere. SIAN er en ubetydlig gruppe på en håndfull personer. De setter sikkert pris på å bli løftet fram av «faktasjekkeren» Faktisk på denne måten. Men de er ikke kjerne i noe som helst, og aller minst i et nettverk av den typen de halvstuderte røverne i Faktisk innbiller seg.
____________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
____________________________________________________________________________________

Det at noen få folk frenetisk deler en masse lenker gjør dem ikke til noe nettverk. Dette likner på den typen propaganda som vil ha det til at Tempelridderne eller «jødene» står bak alt som er ille her i verden.

Men vi kan avsløre det mørke nettverket som Faktisk.no er en del av

I motsetning til det innbilte «nettverket» til Facebook er dette mørke nettverket virkelig og det er forbundet med penger og virkelige relasjoner.

La oss begynne med Poynter, den såkalte faktasjekkerorganisasjonen som Faktisk.no er medlemmer av og får mye opplæring og inspirasjon fra. De ble opprettet med fra Bill & Melinda Gates Foundation.

The Poynter Institute for Media Studies, Inc. fikk i 2015 382.997 dollar fra Gates.

Poynter er forøvrig finansiert av andre svært rike institusjoner, som Charles Koch Foundation, Facebook, Google News Initiative (nettgigantens prosjekt for å kontrollere mediene), National Endowment for Democracy (CIAs sivile front) og Open Society Foundations (Soros), for å nevne noen.

Og som vi vet var jo ikke bare en god venn av den pedofilidømte milliardæren Jeffrey Epstein, Gates er også en stor sponsor av WHO, og Faktisk.no gjør så godt de kan for å forsvare både Gates og WHO fra kritikk.

Les: Er Faktisk.no habile når de rykker ut til forsvar for Bill Gates?

Faktisk.no er eid av de største mediebedriftene i . Schibsted er Norges største aviseier og kontrollerte 27 prosent av avisopplaget i 2014. Dette innbefatter også enkelte små lokalaviser eid gjennom regionavisene. Schibsted eier VG, som eier 16,67% av Faktisk.no. Schibsted er også største aksjonær i Polaris, som også eier 16,67% av Faktisk.no. Dermed har Schibsted god kontroll over 33,33% av Faktisk.no, og er dermed største aksjonær også der.

Den største av finansinvestorene er den ikke helt ukjente giganten State Street, som har kjøpt seg opp til 10 prosent etter å ha hatt 8,95 prosent av aksjene i forrige oversikt. State Street vil være kjent for leserne av steigan.no som en av de tre investeringsfondene vi gjerne kaller «de vanlige mistenkte». BlackRock og Vanguard er de to andre.

Les: These three firms own corporate America

Tre selskaper eier de største korporasjonene i USA

Disse tre kontrollerer sammen de fem største korporasjonene som eier over 90 prosent av mediene i USA. Så det er ikke uten grunn at vi kaller dem Medieoligarkene.

Med seg blant aksjonærene i Schibsted har State Street også andre sentrale Wall Street-selskaper. Blant dem er «kjempeblekkspruten» Goldman SachsJP Morgan og Morgan Stanley. Opptrer de som gruppe sammen med State Street? Sannsynligheten for det er ikke bare stor, den er enormt stor. State Street er nemlig en av de største aksjonærene også i disse tre selskapene. Citigroup er også stor aksjonær i Schibsted, og deres tre største aksjonærer er ingen ringere enn Vanguard, BlackRock og State Street med til sammen 20,3 prosent av aksjene. Northern Trust har over 5 prosent av aksjene i Schibsted, også der er State Street blant de tre største eierne. New York Mellon har to poster på til sammen 9,5 prosent. State Street er blant de fem største eierne der.

Realiteten er at Wall Street med State Street som den dominerende eieren har full finansiell kontroll over Schibsted.

State Street er også største aksjonær (14,7%) i våpenprodusenten Lockheed Martin, som har tjent seg søkkrik på død og elendighet. Og State Street er også en av de største aksjonærene i Facebook (sammen med BlackRock og Vanguard). Og Facebook er med på å finansiere Faktisk.no fordi de driver angivervirksomhet for dem. Dette framgår av nettsidene til Faktisk.no.

Gjennom National Endowment for Democracy er som nevnt CIA en direkte deltaker i det organiserte nettverket som også Faktisk.no er en del av. Og CIA samarbeider også tett med Facebook.

Les: Facebook og CIA vet hvordan de kan styre følelsene våre gjennom sosiale medier

Så Faktisk.no inngår i et høyst reelt nettverk som er knyttet til noen av de største finansinstitusjonene, våpenprofitørene og kjeltringene i verden. Og dette er ikke noe innbilt nettverk. Her handler det om store penger og finansiell kontroll.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.