Storbritannias kommandoer for å få nye angrepsgevær

7. september 2023

Storbritannias elite Royal Marine Commando Forces vil være stealthier og dødeligere takket være en ny angrepsgevær.

The Knight's Stoner 1 ( KS-1 ) rifle ( utpekt L403A1 ) overskrifter en rekke nye kittillegg for UK Commando Forces i ‘ ledende streiketeam ' – de ansvarlige for raiding og amfibious operasjoner over hele verden.

Mer enn tusen av de nye riflene er kjøpt fra amerikanske produsenter Knight's Armament Company og har avanserte optiske og termiske severdigheter samt undertrykker ( lyddemper ) systemer for å lage Commandos vanskeligere å spore og mer formidabel i kamp.

Kommando-styrken distribuerer regelmessig over hele kloden i alle ytterligheter av miljø – arktisk, ørken og jungel – reagerer på kriser og gjennomfører en rekke komplekse operasjoner, inkludert piratkopiering og terrorisme, byster og humanitær hjelp og katastrofehjelp.

Det betyr at det er behov for å legge toppsett i hendene på disse spesialistkrigerne for å gi dem overtaket på slagmarken.

En ny rifle, nattsynsbriller, taktiske kommunikasjonssystemer, slagmarkskjøretøyer og ‘ overlevelsessystemer ', inkludert nye hjelmer, kommunikasjoner og undertrykkere som gjør styrken vanskeligere å oppdage, skal rulles ut da Royal Navy gjør en innledende investering i nytt sett for sin elite, meget høye beredskapsstyrke, med planer om et lengre sikt anskaffelsesprogram fra 2024.

Kaptein Nick Unwin RN, programleder for Commando Force, sa: “ Levering av kvalitetsutstyr som vi ser i dag er en reell økning i kapasitet og kapasitet for Storbritannias Commando Force Strike Teams og gir betydelig taktisk fordel for brukeren.

“ Commando Force-programmet leverer endring på tvers av alle områder med amfibiske operasjoner; dette er bare en liten del av det bredere endringsprogrammet vi alle er i gang med når vi tilpasser oss utviklende og utfordringer. ”

Ved siden av denne nye riflen og en ny hjelm laget av Gentex, vil Commando Forces ta ut den nye Fused Binocular Night Vision Device produsert av L3Harris, gi dem en betydelig fordel i forhold til motstanderne i nattlige operasjoner, eller når de beveger seg i mørket gjennom trange rom under boardingoperasjoner.

Igjen, mer enn tusen er anskaffet, og systemene har avansert lavlys bildeforsterkning med en smeltet termisk inngang –, noe som betyr at enhetene inkluderer både nattsyn og termisk sensor lagt over i et enkelt bilde for operatøren – som langt overgår eldre systemer som for tiden brukes av Storbritannias væpnede styrker.

Commando Forces undersøker også hvordan man bruker nattsynssettet sammen med digitale kommunikasjonssystemer, og gir en live feed til vernebrillene for å hjelpe befal med å vurdere slagmarken og ta beslutninger.

I mellomtiden gjøres det fremskritt med oppgraderinger til Sharpshooter-riflen.

Lewis Machine and Tool L129A2 rifle er en forbedring av den veletablerte Sharpshooter med nye Leupold scopes og HuxWrx suppressorer, noe som gjør den mer nøyaktig og roligere.

Den er også utstyrt med en Envision ballistisk kalkulator og et Pixels-on-Target termisk syn. Hvert Commando Strike Team vil bestå av to utpekte ekspertskyttere utstyrt med disse oppgraderte riflene.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.