Ny arktisk operasjonsbase for britiske kommandoer

8. mars 2023

En ny arktisk operasjonsbase vil støtte Storbritannias kommandoer de neste ti årene, da Storbritannia understreker sin forpliktelse til sikkerhet i nordområdene.

Nyetablert Camp Viking i Nord- vil fungere som knutepunkt for Royal Marines Commandos når de fortsetter å være toppen av det arktiske spydet, enheten Storbritannia vender seg til når den trenger tropper som kan kjempe i ekstreme kalde vær.

Storbritannia har en arktisk krigsføringsarv som går tilbake til andre verdenskrig, men med gjenoppkomsten av nordområdene som et nøkkelteater, kommandoene trengte nye fasiliteter for en moderne tid.

Den nye spesialbygde Camp Viking – som ligger i landsbyen Øverbygd, omtrent 40 mil sør for –, har plass til alt personell fra Storbritannias Littoral Response Group ( LRG ), den kommandoledede Royal Marines-styrken som reagerer på nye kriser i .

Leiren ligger strategisk ved siden av en norsk væpnede base og i nærheten av den etablerte flybasen ved Bardufoss der Commando Helicopter Force opererer. Commando Helicopter Force er spesialistflystøtte for Royal Marines.

Leirens beliggenhet er ideell for å avskrekke i regionen og ligger slik at Storbritannia kan svare raskt om nødvendig for å beskytte NATOs nordlige flanke og dens nære allierte, Norge.

Rundt 1000 kommandoer har utplassert til Camp Viking i vinter når de trener sammen med Joint Expeditionary Force og -allierte over det utilgivende miljøet. Kommandoene distribuerer årlig til Norge for vintertrening.

Major Kirk Allen, offiser som befaler seg for vinterutplasseringen, sa: “ Som de britiske kommandostyrker ' ‘ home ' i nordområdene for det neste tiåret, ‘ Camp Viking ' er samlingspunktet for levering av Mountain and Cold -trening, og er strategisk plassert som en fremoveroperasjonsbase for å NATO-operasjoner. 

“ Bruken støtter Littoral Response Group regionalt vedvarende engasjement med viktige allierte og partnere som en kollektiv konvensjonell avskrekkelse for motstandere. 

“ Kan logistisk opprettholde en LRG av Royal Marines, seilere og soldater, stedet har store lokale treningsområder, ligger i nærheten av Sorreisa havn for amfibiske operasjoner og kan støtte personellet, kjøretøyer og utstyr med førsteklasses fasiliteter. 

“ Impressivt fortsetter Norge å investere i nettstedet, og muligheten vil bare øke i potensialet for å støtte Commando Forces og et bredere UK Defense. ”

Årets vinterutplassering skjerper kommandoer ' Arktiske krigføringsevner – overlever, beveger og kjemper – bygger opp til Exercise Joint Viking, som er en del av den bredere øvelsen JEF Warrior, som ser britisk personell samarbeide tett med norske og andre partnerstyrker denne måneden.

I hjertet er Joint Viking designet for å demonstrere hvordan Norge ville forsvare seg under tøffe vinterforhold og sin evne til å operere effektivt med allierte. 

Joint Viking er en del av den vanlige syklusen av øvelser i Norge, som finner sted mellom storstilt trening kald / nordisk respons.

Da kommandoer begynte arbeidet med Exercise Joint Viking, besøkte kommandant General Royal Marines, general Gwyn Jenkins, Camp Viking og flystasjonen på Bardufoss for å snakke med utplassert personell.

Gen Jenkins, sammen med Corps Regimental Sergeant Major, krigsoffiser First Class Nick Ollive, orienterte tropper da de satte kursen mot den taktiske fasen av deres Cold Weather Warfare Course, og gikk på ski på land med medlemmer av Commando Logistic Regiment og Camp Viking.

“ Jeg kom til Norge for første gang for 30 år siden som en del av Commando Logistic Regiment, ” sa Gen Jenkins. 

“ Å komme tilbake og se de moderne marinesoldatene, kommandoene, seilere og soldater som opererer i et så spennende, utfordrende miljø som Norge, er en virkelig personlig spenning for meg. ”

Gen Jenkins møtte også kong Harald V av Norge – som er æres Royal Marines officer – og ga en oppdatering av Corps ' -aktiviteten i landet.Utforske

enheter

Royal Marines40 Commando42 Commando45 CommandoCommando Logistic Regiment

Fortsett å lese om Royal Marines

Se alle

Storbritannias kommandoer for å få nye angrepsgevær

Storbritannias elite Royal Marine Commando Forces vil være stealthier og dødeligere takket være en…

7. september 2023

Emne:Kjemper mot våpenRoyal Marines

Royal Marines stormer estisk strand under skumringangrep på større NATO-øvelser

Royal Marines gjennomførte et skumringangrep på en baltisk strand under en større øvelse for å…

22. mai 2023

Emne:DriftsaktivitetTrening

Royal Marines spiller en avgjørende rolle i Sudan-evakueringen

Royal Marines spiller en avgjørende rolle i å støtte den britiske regjeringens innsats for å…

28. april 2023

Sørkoreansk ære for veteranen Royal Marine Captain Ron

Mer enn 70 år etter at han og kameratene hjalp til med å holde kommunistens tidevann i sjakk og…

10. mars 2023

Emne:Kjemper mot våpenRoyal Marines

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.