Ny rapport om klimaet i 2023 – WMO slår «rød alarm»

Varmerekorder ble knust, isbreer smeltet og rekordstore skogsområder brant i 2023. – En epokegjørende utfordring, sier Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) om klimaendringene.

 • Are Føli (NTB)

RED KOMMER TILBAKE MED KOMMENTARER.

Publisert: Publisert:

19. mars

  • Kopier lenke
 1. 3 kommentarer

FN-organisasjonen presenterte tirsdag en ny rapport om tilstanden til jordens klima i fjor. Den oppsummerer en svært lang rekke værrekorder og naturkatastrofer.

– Det vi var vitne til i 2023, særlig havtemperaturer uten sidestykke, isbreer som trakk seg tilbake og tap av sjøis i , gir stor grunn til bekymring, sier generalsekretær Celeste Saulo i WMO.

Organisasjonen bekrefter at snittemperaturen på kloden i fjor var den desidert høyeste som noen gang er registrert. Både til lands og til vanns ble varmerekorder knust.

I løpet av året ble over 90 prosent av verdenshavene rammet av det som kalles marine hetebølger. En lang rekke land ble rammet enten av hetebølger, tørke, flom, skogbranner eller uvanlig kraftige .

– Klimakrisen er selve den epokegjørende utfordringen som menneskeheten står overfor. Og den er tett knyttet til ulikhetskrisen, sier Saulo.

Hun sier at WMO nå slår «rød alarm» om klimaendringene.

Publisert:

Publisert: 19. mars 2024 14:05

https://comments.bt.no/?p=bt&doc=article:bt:dwojz1&lang=nb-no&count=2#Echobox=1710853572

 • Populære
 • Siste
 • Første
 • Øivind Berghfor to dager sidenKommentarfeltet til BT på Facebook om denne artikkelen er av en slik art at det bør interessere psykologer og psykiatere. Nordmenns manglende evne til å ta virkeligheten inn over seg er langt over grensen til det sykelige.
  • Jan Asvarte Øivind Bergh for to dager sidenDe ville kanske konkludert med at klimafornektelse kan være en ubevisst forsvarsmekanisme for å unngå å konfrontere den truende realiteten av og ens egen rolle i problemet.Det kan tillate en person å opprettholde et mer komfortabelt verdensbilde og unngå følelsesmessig ubehag.Jan A Johnsen
 • Johannes Instefjordfor 23 timer sidenDette handler om vær, ikke klima. Klimaendringer måles minimum over en 30 års periode.Hele denne artikkelen, og forsåvidt den refererte rapporten, faller på sin egen urimelighet.For de som ønsker å fordype seg i klimaendringer, kan jeg anbefale boken “Unsettled” av Steven E. Koonin.”What Climate Science Tells Us, What ItDoesn't, and Why It Matters”.Han dokumenterer bl.a hvordan det såkalte “Summary for Policymakers” fordreier og politiserer forskernes konklusjoner i klimapanelets hovedrapporter.F.eks kan man i sammendraget lese hvor mange man regner med kommer til å dø på grunn av en varmere klode. Det som forties, men som forskerne påpeker nede i hovedrapporten, er at 10 ganger flere IKKE kommer til å dø på grunn av frost og kulde!

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.