Idag er jeg skuffet, og skuffelsen har kvernet i hodet mitt i hele dag.—-Moe Gård.

Jeg er skuffet over mitt eget selskap Tine.

Tine som jeg er medeier i.

Tine som jeg til vanlig er sprekkferdig stolt over å være en del av.

Idag har de tatt en avgjørelse jeg er dypt imot. I mangel på melk i , skal de nå importere melk. Melk i form av tørrmelk. Denne tørrmelka skal tilsettes i små mengder i yoghurt, som fortsatt skal ha Nyt Norge merket på seg.

Jeg mangler ord…

Personlig planla jeg ekstremt dårlig i fjor høst, noe som førte til at jeg produserte ca 16000liter over kvoten. Dette har jeg tapt 82000kr på,i form av at jeg har fått ei overproduksjonsavgift på alle literne som oversteg kvoten min. Fra oktober gjorde jeg ganske mange tiltak for å gjøre tapet minst mulig. Men jeg tenker at jeg hadde sikkert greid å produsere nærmere 10 000liter mer enn det jeg gjorde, om Tine og Landbruks-og matdepartementet hadde vedtatt at de ønsket å få inn mer melk på slutten av året. Et vedtak som hadde bidratt til å få inn ganske mye mer melk på landsbasis på slutten av året, enn det faktisk gjorde.

Så nå mangler vi i Tine melk. Vi som vanligvis kan skryte av å bare bruke norske råvarer, åpner nå for import.

Med god hjelp av landbruks-og matdepartementet😥

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.