Leksjoner i livredning fra Brasil

Av Bill Gates | 12. desember 2023
Tilbake i 2020, mens verden kjempet med -pandemien, lanserte jeg programmet Global Health Exemplars. Exemplars handler om å oppdage land som gjør store sprang innen , finne ut hva de gjør annerledes, og dele denne innsikten bredt slik at alle kan dra nytte av det. På den tiden var det avgjørende å forstå hvorfor noen land var så mye bedre til å inneholde (og deretter vaksinere mot) viruset enn andre.
Men Exemplars hadde vært i arbeid en stund, fordi pandemier bare er ett av mange folkehelseproblemer verden fortsatt trenger å løse. Og vi trenger alltid flere suksesshistorier for folkehelsen – spesielt om saker som ikke dominerer overskrifter – som andre land kan se til og lære av.
En av disse historiene er Brasils. I løpet av noen tiår kuttet landet mødredødeligheten med mer enn halvparten, reduserte barnedødeligheten med tre fjerdedeler – langt høyere enn begge globale trendene – og økte forventet levealder med et tiår. Underveis ble nesten en femtedel av landet løftet ut av fattigdom.
Hvordan klarte Brasil det? Det korte svaret er: Ved å øke utgiftene til helsetjenester, utvide størrelsen og omfanget av et helsearbeiderprogram i lokalsamfunnet, og koble sosiale tjenester som kontanter til fattige familier til helsetjenester som og fødselshjelp. Det lengre svaret, som alle som er interessert i folkehelse bør forstå og lære av, er på bloggen min.
Du kan lese om Brasils blåkopi for folkehelse – og hvorfor landet er et globalt helseeksemplar – på Gates Notes nå .
Takk for at du er en insider.

Regningssignatur

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.