Vitenskapen om AI med Yejin Choi

Av Bill Gates | 16. november 2023
Jeg har brukt mye av 2023 på å tenke, lese og snakke om . Mens noen av egenskapene er sjokkerende imponerende, stiller den til tider forvirrende oppførselen mange spørsmål om vitenskapen bak den. Hvordan virker det? Hvorfor er det lettere for maskiner å etterligne menneskelig tenkning enn menneskelig bevegelse? Er kappløpet mot større AI-modeller den rette tilnærmingen, eller finnes det bedre veier fremover? Og hva er det neste i horisonten?
For å snakke gjennom disse svarene og mer, satte jeg meg ned med Yejin Choi for den siste episoden av Unconfuse Me . Få mennesker er bedre til å forklare vitenskapen om kunstig intelligens enn hun er. Hun er professor i informatikk ved University of , senior ressurssjef ved Allen Institute for AI og mottaker av et MacArthur-stipend. Jeg syntes TED-talen hennes tidligere i år var utrolig informativ.
Jeg følte det på samme måte etter å ha chattet med Yejin personlig. I løpet av samtalen snakket vi om hvordan man trener en stor språkmodell, hvorfor det er så vanskelig for roboter å plukke verktøy ut av en boks, og hvilken rolle universiteter bør spille i fremtiden for AI-forskning. Som alle mine tidligere gjester, tok hun også med seg en plate å spille – en sang kalt «Virtual Insanity» (passer for en frem og tilbake på AI) som hun pleide å lytte til mens hun jobbet for Microsoft på begynnelsen av 2000-tallet.
Jeg håper du vil sjekke denne episoden. Du kan finne den – og få med deg en hvilken som helst episode av Unconfuse Me du kanskje har gått glipp av – på Spotify , Apple Podcasts , YouTube eller hvor du enn finner podcastene dine.
Takk for at du lyttet, og takk for at du er en Insider.

Regningssignatur

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.