Dagsorden 6. Oktober 2023: En samtale om krigen med Alf R. Jacobsen.

6. okt. 2023Norske medier er i mono om krigen i . Jonas Gahr Støre la frem et forsvarsbudsjett denne uken som ved nærmere ettersyn var beskjedent, selv om Støre påstår at “vi lever i en skjebnetid”. 2-prosentmålet er utsatt til 2026. Får folk dette med seg? Krigen går ikke så bra. Vi har hørt at det er stillstand. Journalister forsøker å stive opp publikums moral. Stoltenberg er for n'te gang i Kyiv. Men jo mer han prøver, jo mer svulstig høres det ut.

Vi hører flere land si at ammunisjonslagrene er ved å gå tomme. har rett og slett ikke produksjonslinjene som skal til. Selv USA vil ikke ha skrudd opp kapasiteten før i 2025. I mellomtiden er amerikanerne ved å gå trøtte. For første gang denne uken var det et flertall blant Republikanerne i Representantenes hus som stemte nei til mer våpenhjelp. Det er krise for Demokratene og Biden. State Department skriver rapporter om at korrupsjonen i Kyiv representerer en fare for amerikansk . Men hva med Biden-familiens korrupsjon i Ukraina? Det er to sider av samme sak.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.