WHO: Tre virus kan gi en hard sykdomsvinter i Europa

Årets influensasesong har startet usedvanlig tidlig i Europa. Samtidig florerer koronaviruset, og det er uro for hvordan RS-viruset vil spre seg.

NTB .

Mandag 05. desember 2022 – 12:30

Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post

– Det blir en helt spesiell vinter, sier AnnaSara Carnahn, epidemiolog ved svenske Folkhälsomyndigheten.

Verdens helseorganisasjon (WHO) spår også en hard sykdomsvinter.

– Regionen opplever for tiden en økende av influensa og RS. Sammen med er det ventet at disse virusene kommer til å ha stor innvirkning på våre helsetjenester og befolkninger i vinter, skriver WHO i en uttalelse.

Flere legges inn på sykehus

Der understrekes det også hvor viktig det er at sårbare grupper vaksinerer seg både mot influensa og covid-19. Siden oktober har antall influensasyke personer som må legges inn på sykehus, økt jevnt og trutt i .

Også når det gjelder RS-viruset, som først og fremst rammer småbarn, har sesongen startet tidligere enn vanlig. I USA har en kraftig smittebølge ført til fulle barneavdelinger, og flere land i Europa har også meldt at situasjonen er presset.

Samtidig fortsetter å spre seg. Ettersom viruset er såpass nytt, er det usikkerhet rundt hvordan det kommer til å utvikle seg og om det kan dukke opp muterte som er farligere enn omikron-viruset, som nå dominerer.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.