Nyheitsvarselet ditt 15.09 2023 Regjeringen

Samde om auka innsats mot villsvin i NoregNyhet | 15.09.2023 | Landbruks- og matdepartementetLandbruks- og matminister Geir pollestad (Sp) har i dag hatt møte med Norges Bondelag, Norsvin, Norges skogeigarforbund, Norskog og Norges Jeger- og Fiskerforbund om tiltak mot afrikansk svinepest.Nyheitsvarsel om: Jordbruk
Huitfeldt: – Tragisk for begge parter at det ikke er etablert en palestinsk statNyhet | 15.09.2023 | Utenriksdepartementet– Det har vært veldig spesielt å besøke Israel og Palestina nå, nøyaktig 30 år etter at -avtalen ble signert i . Dette er ikke et nullsums-spill. Det er tragisk for både israelere og palestinere at det ikke er etablert en palestinsk stat, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.Nyheitsvarsel om: FN og Folkerett og Menneskerettigheter
Mottok utbyggingsplan for gassfeltet EirinNyhet | 15.09.2023 | Olje- og energidepartementetEquinor vil forlenge levetiden til Gina Krog-feltet i Nordsjøen, og overleverte i dag plan for utbygging og drift for gassfeltet Eirin til olje- og energiminister Terje Aasland.Nyheitsvarsel om: Olje og gass
Ekspertutvalg leverte rapport om tematisk organisering av psykisk helsevernNyhet | 15.09.2023 | Helse- og omsorgsdepartementetHelse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol mottok i dag rapporten fra ekspertutvalget som har utredet en sterkere tematisk organisering av psykisk helsevern. Utvalget har en rekke forslag til hvordan psykisk helsevern kan organiseres slik at pasientene får rask tilgang på kunnskapsbasert og målrettet behandling av god kvalitet.Nyheitsvarsel om: Psykisk helse, rus og vold
Forenkle og forbedreRapport | 15.09.2023 | Helse- og omsorgsdepartementetEt ekspertutvalg har utredet mulighetene for en sterkere tematisk organisering av psykisk helsevern. Målet har vært å forbedre kvaliteten i behandlingen og bidra til at pasientene kommer raskere til riktig behandling.Nyheitsvarsel om: Psykisk helse, rus og vold
Ny nasjonal dialog om bærekraftige matsystemNyhet | 15.09.2023 | Landbruks- og matdepartementetBærekraftige matsystem er sentralt for å nå FNs bærekraftsmål. På veien dit inviteres alle FNs medlemsland til å rapportere om status for deres nasjonale arbeid med bærekraftige matsystem. Det er viktig at alle aktørene i de ulike leddene i matsystemet møtes; matprodusenter, grossister og forbrukere. Regjeringen arrangerer derfor nasjonal dialog om bærekraftige matsystem 20. oktober.Nyheitsvarsel om: Jordbruk og Mat
Nordisk-baltisk guvernørmøte med Verdsbankens president Ajay BangaNyhet | 15.09.2023 | UtenriksdepartementetUtviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim var vertskap for dei nordiske og baltiske landa i det første møtet med Verdsbankens nye president Ajay Banga i Oslo. På dagsordenen stod reform av banken, til , klima og kampen mot global forskjell.Nyheitsvarsel om: Utviklingssamarbeid
Noreg styrkjer nasjonal og internasjonal innsats for kvinner, fred og tryggleikPressemelding | 15.09.2023 | Utenriksdepartementet, , Klima- og miljødepartementet, Kultur- og likestillingsdepartementetGjennom ein ny handlingsplan skal Noreg styrkje nasjonal og internasjonal innsats for inkludering av kvinner i freds- og tryggingsarbeid.Nyheitsvarsel om: Humanitært arbeid og Likestilling og mangfold og Menneskerettigheter
Norges største naturrestaurering ferdigstiltNyhet | 14.09.2023 | Klima- og miljødepartementetArbeidet med å tilbakeføre området i Sveagruva og Lunckefjell på Svalbard er nå fullført. Et av de mest omfattende miljøprosjektene gjennom tidene ble gjennomført hele 900 millioner kroner under budsjettet. Denne uken ble arbeidet offisielt avsluttet, med klima- og miljøminister til stede.Nyheitsvarsel om: Svalbard og polarområdene
Norge støtter flomofrene i LibyaPressemelding | 14.09.2023 | Utenriksdepartementet– Libya er hardt rammet av storflom. Flere tusen mennesker er omkommet, eller har mistet hjemmene sine. bidrar nå med 25 millioner kroner til livreddende innsats nordøst i landet. Pengene går gjennom FN, Røde Kors-bevegelsen og norske humanitære partnere som er på plass i Libya, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.Nyheitsvarsel om: Humanitært arbeid

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.