Ingen oversikt over spredningen: Koronaviruset sprer seg igjen i Norge. Som forventet, sier kommuneoverlegen i Tromsø.

Ny runde korona…. enda ett “individ/ lege som ikke har fått med seg at viruset IKKE er ISOLERT!

sprer seg igjen i . Som forventet, sier kommuneoverlegen i .

Med skolestart og lavere utetemperaturer øker igjen spredningen av koronaviruset i samfunnet. Troms er ingen unntak fra den nasjonale trenden.

Kommuneoverlege i Tromsø, Inger Hilde Trandem, er ikke overrasket over at flere igjen snakker om koronaviruset etter en stille vår og sommer.

– Vi har ikke testresultater eller noen oversikt over spredningen av verken korona eller andre luftveisinfeksjoner i Tromsø, men vi er del av en generell trend, som vi også hører om fra Folkehelseinstituttet (FHI).

– Dette er som forventet og vi har ingen spesiell av koronaviruset.

– Blir ikke mer syke

Det er naturlig at viruset både kommer tilbake på høsten og at spres i nye varianter, forklarer Trandem. Hun er klar på at man nå har en bedre beskyttelse mot viruset enn man hadde innledningsvis i pandemien.

– Man har fått og har også opparbeidet seg en god del immunitet. Man er mye mer beskyttet enn man var, sier kommuneoverlegen.

– Det er ikke noe som tyder på at folk blir mer syke nå. Det skal også mye til før man setter inn noen form for tiltak.

Nye

Fagdirektør i FHI, Preben Aavitsland, forklarer at symptomene på korona ikke er helt de samme som de var tidlig i pandemien. De vanligste symptomene er nå:

  • Hoste
  • Slitenhet
  • Hodepine
  • Sår hals
  • Rennende nese
  • Nysing

– Mange merker ingenting. For de fleste vil det være vanskelig å skille mellom forkjølelse, influensa og , sier FHI-toppen til avisa.

Vaksiner på vei

Tromsø kommune planlegger både mot korona og sesonginfluensa. Forhåpentligvis kan man ta begge vaksinene i samme slengen. Anbefalingen er at de over 65 år, samt de som er i risikogrupper, tar vaksinene.

– Vi venter på en som er oppdatert for siste versjon av korona. FHI sier at den er på vei og vil trolig være klar i oktober, sier kommuneoverlege Trandem.

Anbefalingen om vaksinering er i tråd med de nasjonale anbefalingene. Det er foreløpig ikke noen anbefaling om vaksinering av helsepersonell eller andre grupper.

Enn så lenge er det eneste man kan gjøre å følge de generelle rådene for når man er syke, påpeker kommuneoverlegen. Det betyr å holde seg hjemme til man er frisk.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.