Faktisk.no: Stemmer det at Oslo er en utrygg by?

Det har vært en langvarig nedgang i anmeldt i . Det er også færre for ran og vold per 1000 innbygger nå enn for ti år siden.

DET VISER SEG NÅ AT DET DUKKER OPP INSTUTISJONER OPPNEVNT AV STATAN SOM FREMMER DEN PÅGÅENDE AGENDAEN. DET MEST SKREMMENDE ER AT DET NORSKE FOLK SLUKER HVA DE STÅR FOR HELT RÅTT!

RED

Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Kriminalitetsutviklingen i hovedstaden har vært et hett tema i årets valgkamp. Debatten om hvorvidt Oslo er blitt en utrygg by blusset særlig opp etter flere alvorlige hendelser i sommer. Spesielt økningen i ungdomsvold bekymrer og politi.

De lange linjene, om vi ser på anmeldelser og siktelser over tid, tyder imidlertid på at kriminaliteten er lavere enn for ti år siden.

Macheteangrep og masseslagsmål

«Skal vi fortsatt late som at Oslo er en trygg by?», spurte stortingspolitiker Per-Willy Amundsen (Frp) etter at fem personer ble skadet i et macheteangrep i sommer.

«Nå må vi ta tilbake byen og gjøre den trygg. Oslo er ikke trygg, selv om Raymond Johansen prøver å si noe annet», sa Frp-leder Sylvi Listhaug til NRK etter at rundt 50 ungdommer slåss under Norway Cup, noen med ulike slagvåpen og en luftpistol.

Oslo-ordfører (Ap) mente på sin side at Oslo er trygg, og minnet om at det i en stor by med 710 000 mennesker hender at det oppstår slåsskamper og kriminelle hendelser. Politisk redaktør i Avisa Oslo, Erik Mosveen, anklaget Frp-lederen for svartmaling.

Ikke første gang

Det er ikke første gang kriminalitetsutviklingen i Oslo diskuteres. Også i 2021 blusset debatten opp etter flere skyteepisoder og knivangrep.
Faktisk.no presenterte da tall fra SSB og Oslo som viste et stort fall i anmeldt kriminalitet i Oslo fra 2005 til 2020.

Her kan du lese saken vi publiserte for knappe to år siden:

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.