Solen:

Driveren av klimaendringene.

12 AUGUST 2023

3kommentarer

Med SÅ MYE faktafeil som vises i dette innlegget når man ser på realiteten HVA som SKJER idag så burde jeg IKKE ha lagt ut dette. MEN det gjør jeg likevel for at folk som VET årsaken til klimaendringene ut fra hva som er informert om på nettstedet: https://www.geoengineering-norway.org/…så har jeg valgt å gjøre det! Ved å følge denne skribenten så vil jeg påstå at det som settes i pennen her er direkte usannheter for det meste. blir latterliggjort av denne skribenten og DA MÅ man reagere. Bloggen behandler FAKTA…… noe som burde ha et helt annet navn!

Solen styrer klima ja….men ikke bare solen alene. Viser til regjeringen Stoltenberg som godtok dimming av solen med kjemikalier i 2009. DERT burde være kjent av denne skribenten!

RED.

Av Einar R. Bordewich

99,99% sannsynlighet for at solen driver klimaendringer, viser ny forskning

Einar R. Bordewich
Einar R. Bordewich

NRK og tok fullstendig feil og har feilinformert publikum i mange år om at vi har en CO2 basert klimakrise. Dette er nå også bevist via den såkalte Total Solar Irradiance (TSI) i en ny studie.

En relativt ny fagfellevurdert studie publisert i Journal of Space Weather and Climate i fra 2020 viser at temperaturendringer på jorden styres av TSI med 99,99% . Dette dokumenteres via de fem kuldeperiodene i det vi kaller den lille istiden. Studien tilbakeviser derved blant annet NRK og Cicero sine vanvittige påstander i programmet Klimakrisa, om at klima har vært tilnærmet stabilt siste 10000 år og at nå skjer det noe.

Tidligere fagfellevurderte studier i fra 2013 med folk fra blant annet og National Institute of Polar Research har også vist denne sammenhengen, men det er selvsagt ikke mye omtalt i media.

Den absurde kurven fra NRK om at Jordens temperatur har vært stabil men svakt økende over 20000 år. Siste 10000 årene har der ikke vært globale endringer i temperaturen før etter 1900 påstår NRK.

I NRK programmet påstår de at den lille istiden var lokalt for kun og at den ikke påvirket global temperatur. Dette tilbakevises nå i studien med data fra blant annet Kyoto i Japan som har over 600 år med målinger fra 1230 til 1890, som viser med 98% sannsynlighet at den lille istiden var styrt av TSI.

Når de tar med to andre uavhengige studier som viser perioden 1650-1890 så øker bevisene og de ender opp med totalt 99,99% sannsynlighet for at TSI står bak den lille istiden.

Siden TSI er en global effekt som nå er dokumentert som driveren av den tidligere påståtte lokale lille istiden, er konklusjonen at den lille istiden var global.

Fakta360 vil også bemerke at dersom den globale temperaturen virkelig var jevn, så må der finnes en tilsvarende men motsatt oppvarming enten et annet sted på den nordlige halvkule eller den sørlige som annullerer den lille istiden, slik at temperaturen globalt blir stabilt. En slik motsatt lokal oppvarming er aldri dokumentert og følgelig ville selv en lokal istid ha påvirket det globale gjennomsnitt.

TSI også bak årets store globale varmebølger og rekorder

Klimaforsker Jason Box dokumenterer også at TSI er en av de fem årsakene som drev årets globale temperaturer opp til nye rekorder i følge en annen studie. I tillegg til TSI, El Niño, økt varmeopptak i havet, redusert atmosfærisk vindu nevner han reduksjon av svovelholdig utslipp fra shipping industrien som kombinert årsak til sommerens varmerekorder.

Siden 2019 har TSI økt med nesten 1,5 W/m2 og er fremdeles økende. Dette er mer en nok i seg selv til å drive opp temperaturen, men i samvirkning med de andre faktorer skaper dette en såkalt perfekt storm.

Renere luft gir varmere klima

Det faktum at International Maritime Organization (IMO) i 2014 påla skipsindustrien fra 2015 om å redusere svovelinnholdet i drivstoffet har gjort atmosfæren renere og mindre refleksiv for innkommende TSI. Derved har både jorden og spesielt havet mottatt langt mere stråling og som resultat gitt en oppvarmet atmosfære.

Se også filmen fra Jason Box som står bak den andre studien i fra 2013 vi henviste til i innledningen, hvor han forklarer årsaken til sommerens temperaturrekorder.

Innlegget er hentet fra fra Fakta 360

Forsidebilde: iStock

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.