Faktasjekkere StoppChem Danmark.

Faktasjekk: COVID-19 ER et virus, IKKE slangegift som brukes til å forgifte, gjøre folk til sataniske hybrider

Faktasjekk

  •   
  •  av: Ed Payne

 Dele kvitring

Faktasjekk: COVID-19 ER et virus, IKKE slangegift som brukes til å forgifte, gjøre folk til sataniske hybrider

I stedet for et , blir COVID-19 i stedet brukt slangegift til å forgifte mennesker eller gjøre dem om til sataniske hybrider? Nei, det er ikke sant: Påstanden er en del av en forseggjort konspirasjonsteori pakket inn i en antivaksinedokumentar fylt med usannheter, skremmetaktikker og religiøse bilder som tar seerne fra Edens hage til moderne tid.

Viruset som ble kjent som SARS-CoV-2 ble først rapportert i desember 2019 under et utbrudd i Wuhan, Kina. De første genetiske sekvensene ble publisert, og identifiserte det som et koronavirus, og det ble navngitt i januar 2020. Vaksineprodusenten Pfizer sier at skuddet “ikke inneholder noen animalske produkter.”

Påstandene dukket opp i en video (arkivert her ) publisert til Rumble 11. april 2022, med tittelen “LIVE WORLD PREMIERE: WATCH THE WATER.” Den åpner:Plandemien fortsetter, men opprinnelsen er fortsatt et grusomt mysterium. Hvordan ble verden syk, hvordan spredte Covid seg, og fortalte den sataniske eliten verden om dette biovåpenet på forhånd? Dr. Bryan Ardis (www.ardisantidote.com) har avduket en sjokkerende forbindelse mellom denne pandemien og den evige kampen på godt og ondt som begynte i Edens hage.

Slik så videoen ut på Rumble 12. april 2022:

Se vannskjermen.png

(Kilde: Rumble-skjermbilde tatt tirsdag 12. april 20:29:29 2022 UTC)

Den 48 minutter lange antivaksinedokumentaren, som først ble sendt 11. april 2022, Stew Peters Show , inneholder et intervju med Bryan Ardis, en konspirasjonsteoretiker, kosttilskuddsgründer og doktor i kiropraktikk . Han begynner sin langvarige sak med å fordømme COVID-behandlingen remdesivir som ble godkjent av Dr. Anthony Fauci , direktør for National Institute of Allergy and Infectious Disease. Tidligere har Lead Stories avkreftet «vitnesbyrd» som Ardis ga for en falsk storjury. Klokken 13:13 inn i showet sier han:

Da jeg leste Anthony Faucis notat om remdesivir … visste jeg med en gang at han løy. Jeg visste med en gang at dette stoffet kom til å bli brukt til å massemyrde en hel haug med uskyldige mennesker i Amerika som ikke trengte å dø.

Ardis fortsetter med å hevde at remdesivir er giftig og dødelig, og retter seg mot spesifikke organer i kroppen, slik noe slangegift gjør. National Institute of Healths COVID-19 Treatment Guidelines Panel sier at remdesivir er godkjent av Food and Drug Administration for å behandle COVID hos høyrisikopasienter.

Ingen statistikk

I en 18. februar 2022, e-post til Lead Stories, sa Jeff Lancashire, en offentlig anliggende ved National Center for Health Statistics (NCHS) ved Centers for Disease Control and Prevention, dette om bredspektret antiviral medisin:

NCHS har ingen data om relatert til remdesivir.

Ved å grave dypere i påstanden hans om en forbindelse mellom COVID og slangegift, sa Ardis at han ble bekymret da USA stoppet monoklonale antistoffbehandlinger for COVID i slutten av mars 2022 og stoppet dem fullstendig tidlig i april 2022. Han sa at det var en tekstmelding han hadde fått fra en legevaktlege uker tidligere som til slutt hjalp ham med å koble sammen prikkene. Det var etter et intervju på et annet TV-program som også spesialiserer seg på konspirasjonsteorier:

klapperslange.png

(Kilde: Rumble-skjermbilde tatt tirsdag 12. april 22:37:06 2022 UTC)

Klokken 20:37 sier Ardis at han la to og to sammen:

Jeg skjønte plutselig at monoklonale antistoffer er anti-gift. Den føderale regjeringen vil ikke at vi bruker anti-gift. Hvorfor basker de anti-gift og hvorfor finner vi ut at anti-gift virker mot COVID? Er det ikke et virus? Er det en gift? Det er dette jeg vil vite. Er COVID et gift, og det er derfor de ikke vil at du skal bruke monoklonale antistoffer?

Mens den føderale regjeringen sa at monoklonale antistoffbehandlinger ble satt på pause “effektive umiddelbart” siden de ble vist å være ineffektive mot en subvariant av omicron, fortalte Ardis til Peters kl. 22:10 at han ser noe mye mer uhyggelig finne sted:

Hvis det er sant at COVID faktisk kan være slangegift – og hvordan jeg kom dit var at de ikke støtter bruken av anti-gift kalt monoklonale antistoffer fordi de virker.

Ardis siterte en studie fra University of Arizona, Stony Brook University og Wake Forest School of Medicine for sine konklusjoner. Men for å være tydelig, sidestilte forfatterne av studien aldri nevrotoksinene i klapperslangegiften med enzymene som ble funnet hos de som av COVID:

sPLA2 -IIA- enzymet, som har likheter med et aktivt enzym i klapperslangegift, finnes i lave konsentrasjoner hos friske individer og har lenge vært kjent for å spille en kritisk rolle i forsvar mot bakterielle infeksjoner, og ødelegge mikrobielle cellemembraner.

Og selv om antigift inneholder monoklonale antistoffer for å styrke immunsystemet til personen som er bitt av en slange, er det ikke det samme produktet eller behandlingen som for COVID-19. En anti-gift bekjemper en type gift. Den andre angriper et virus.

Til tross for forskjellene sa Ardis dette klokken 33:20 av dokumentaren:

Jeg er overbevist om at COVID-19 ikke er et luftveisvirus av noe slag. Det er faktisk giftgift, og de bruker, tror jeg, syntetiserte peptider og proteiner fra gift fra slanger, og de administrerer dem og målretter dem mot visse mennesker.

Han sier den er i vannet

Hvis COVID ikke er et virus, hvordan sprer det seg da? Fra klokken 43:15 i videoen sa Ardis at de skyldige er remdesivir (som tidligere nevnt), vann og :

Saken med vannet er dette. De bruker vannsystemene fordi de kan målrette seg mot spesifikk demografi. De er helt sikre på at peptidene de har valgt for COVID, sirkulerte over hele jorden og gjennom de folkerike, spesifikt mål, og vaksinene og mRNA i vaksinene, spesifikt målorganer som milten din, bukspyttkjertelen din – for diabetikere er det en bekymring – hjernevev, levervev, lungevev og hjertevev. Så hvis du allerede har en sykdomsprosess med betennelse i noen av disse organene, er det deg de sikter mot.

Djevelen er i detaljene

Alt dette spiller inn i en større QAnon-konspirasjonsteori om globale sataniske eliter og deres planer for verden. Klokken 34:13 forteller Ardis til Peters:

Dette er det mest originale av alle biovåpen noensinne. Slangegift. Jeg mener, vi vet hvor giftige slanger er. Dette er det mest åpenbare biovåpenet noensinne. Når jeg sier at dette er det ondeste jeg noen gang har møtt i hele mitt liv, kunne du noen gang ha forestilt deg at det er det største symbolet på ondskap i hele kristendommen? Hva er symbolet på ondskap i kristendommen?

[Peters:] Slangen.

[Ardis:] Slangen. Kan du tenke deg noe mer ondt enn å forgifte hele verden med slangegift og deretter injisere slangegift i blodårene dine?

Da Ardis avsluttet saken klokken 51:40, gravde han enda dypere inn i religiøs symbolikk:

Jeg tror dette er planen hele tiden var å få slangens, den ondes DNA inn i ditt gudskapte DNA, og de fant ut hvordan de skulle gjøre det med denne mRNA-teknologien. De bruker mRNA … for å få den giften inni deg og gjøre deg til en hybrid av Satan, som ikke lenger bare tilhører Gud eller en skapelse av Gud.

Nettstedet Centers for Disease Control and Prevention sier at det er en myte at COVID-19-vaksiner endrer menneskelig DNA:

FAKTA: COVID-19-vaksiner endrer eller samhandler ikke med ditt DNA på noen måte.

Både messenger RNA (mRNA) og viral vektor COVID-19 vaksiner fungerer ved å levere instruksjoner (genetisk materiale) til cellene våre for å begynne å bygge beskyttelse mot viruset som forårsaker COVID-19.

Etter at kroppen produserer en immunrespons, forkaster den alle vaksineingrediensene på samme måte som den ville forkastet all informasjon som cellene ikke lenger trenger. Denne prosessen er en del av normal kroppsfunksjon.

Det genetiske materialet som leveres av kommer aldri inn i cellekjernen, som er der DNA-et ditt oppbevares. Virusvektor COVID-19-vaksiner leverer genetisk materiale til cellekjernen for å la cellene våre bygge beskyttelse mot COVID-19. Vektorviruset har imidlertid ikke maskineriet som trengs for å integrere dets genetiske materiale i vårt DNA, så det kan ikke endre vårt DNA.

Finn ut mer om hvordan covid-19-vaksiner fungerer .

Og i en 12. april 2022, e-post til Lead Stories, sa vaksineprodusenten Pfizer:

Vaksinen inneholder ingen animalske produkter og er helt syntetisk.

Lead Stories ba om svar på kravet fra Moderna, men hadde ikke mottatt noe i skrivende stund.

Antivaksinedokumentaren inkluderte også tidligere avviste påstander om at nanoteknologi ble inkludert i opptakene.

Vil du informere andre om nøyaktigheten til denne historien?

https://leadstories.com/hoax-alert/2022/04/fact-check-covid-is-virus-not-snake-venom-used-to-poison.htmlKlikk på denne lenken for å kopiere den til utklippstavlen

Se hvem som deler det (det kan til og med være vennene dine…) og legg igjen lenken i kommentarfeltet.:FacebookTwitter

Lead Stories jobber med CoronaVirusFacts/DatosCoronaVirus Alliance, en koalisjon av mer enn 100 faktasjekkere som kjemper mot feilinformasjon relatert til COVID-19-pandemien. Lær mer om alliansen her .


  Ed Payne

Ed Payne er en stabsskribent ved Lead Stories. Han er en Emmy-prisvinnende journalist som en del av CNNs dekning av 9/11. Ed jobbet på CNN i nesten 24 år med CNN Radio Network og CNN Digital. Senest var han digital seniorprodusent for Gray Televisions Digital Content Center, selskapets digitale nyhetssenter for 100+ TV-stasjoner. Ed jobbet også som og redaktør for WebMD. I tillegg til sine journalistiske bestrebelser, er Ed forfatter av to barnebokserier: «The Daily Rounds of a Hound» og «Vail's Tales». Les mer om eller kontakt Ed Payne Forrige artikkelFaktasjekk: BBC la IKKE ut video som påsto at Ukraina laget Kramatorsk jernbanestasjonsangrep i konflikten mellom Russland og Ukraina i 2022Neste artikkel Faktasjekk: Purina mottok IKKE FDA-advarselsbrev i 2021 – bare i 2015, angående ett hermetikkanlegg.

FACTCHECK-INNLEGG › SCICHECK

COVID-19 er forårsaket av et virus, ikke slangegift

Av Saranac Hale Spencer

postet på18. april 2022


DENNE ARTIKKELEN ER TILGJENGELIG PÅ BÅDE ENGELSK OG SPANSK  Engelsk  Español 

SciCheck Digest

COVID-19-pandemien ble forårsaket av et nytt koronavirus, først isolert i januar 2020. Men en viral video har spredt en konspirasjonsteori om at pandemien faktisk har vært et komplott for å forgifte mennesker med slangegift.

Hvordan overføres covid-19?


Hele historien

En video som trekker på flere store COVID-19-konspirasjonsteorier – og introduserer et nytt plott for å binde dem sammen – har fått millioner av visninger på Rumble , en sosial medieplattform populær blant konservative.

Videoen , som regnes som en “”, består av et enkelt, omtrent en timelangt intervju med Bryan Ardis, en pensjonert kiropraktor som selger påståtte aknekurer  nettet og nå selger en linje med kosttilskudd kalt ” Anti-V “. ” – kanskje en referanse til antivenom, selv om nettstedet ikke forklarer. Vi har skrevet om ham før .

Videoen er spekket med skjermbilder av vitenskapelige artikler og nyhetsartikler som Ardis siterer for å gi troverdighet til de falske påstandene hans. Men ingen av dem gir faktisk bevis for å konspirasjonsteorien hans.

Ardis, for eksempel, resiterer noen av påstandene han har fremsatt før om remdesivir, og hevder feilaktig at det er et “giftig, dødelig stoff” som brukes til å forgifte mennesker med vilje. Som for å bevise dette poenget, viser videoen på en misvisende måte en tabell fra et papir der 53 % av pasientene behandlet med remdesivir døde. Men det kommer fra en utprøving av pasienter med ebolavirussykdom og viser ikke at disse pasientene døde på grunn av stoffet.

Faktisk, i motsetning til hans påstand om at forskningsartikler viser at remdesivir er farlig, har studier funnet at alvorlige bivirkninger ikke er mer vanlig hos COVID-19-pasienter som behandles med stoffet sammenlignet med de som ikke er det. Ingen medikamenter er 100 % trygge, men det er null bevis for at remdesivir brukes av leger over hele landet for å drepe pasienter.

Ved å bruke slike manøvrer gjennom hele videoen presenterer Ardis en omfattende konspirasjonsteori, der han antyder at pandemien faktisk har vært et komplott utført av den katolske kirken og US Centers for Disease Control and Prevention for å forgifte mennesker med slangegift. .

“Jeg er overbevist om at COVID-19 ikke er et luftveisvirus av noe slag,” sier han. “Det er faktisk giftforgiftning, og de bruker, tror jeg, syntetiserte peptider og proteiner fra gift fra slanger, og de administrerer dem og målretter dem mot visse mennesker.”

Men, som vi har forklart før, isolerte forskere i Kina  først viruset som forårsaker COVID-19 7. januar 2020. Forskere ved Centers for Disease Control and Prevention i USA isolerte deretter viruset  senere samme måned, fra kl. en pasient som ble diagnostisert med sykdommen i delstaten . Og forskere i  andre land har også isolert viruset. Verdens helseorganisasjon kunngjorde det offisielle navnet på viruset – SARS-CoV-2 – 11. februar 2020. 

Så det har vært klart i lang tid at COVID-19 er forårsaket av et virus. (Og slangegift er ikke laget av virus. Det er et sekret som inneholder giftstoffer.)

Også flere konkurrerende farmasøytiske selskaper har utviklet vaksiner som effektivt forhindrer alvorlig sykdom fra viruset.

Ardis sår imidlertid tvil om vaksinene ved å hentyde til en konspirasjonsteori som hevder at vaksinene har gjort folk magnetiske. Vi avkreftet den teorien da den først ble populær, da vaksinene begynte å rulle ut bredt i USA våren 2021.

Men grunnpunktet for hele hans meningsløse teori er en episode fra 2017 av et TV-drama fra nettverket kalt “The Blacklist .”

Etter å ha lagt grunnlaget i omtrent en halv time, viser videoen et klipp fra en episode av NBCs “The Blacklist” der hovedpersonen blir forgiftet med slangegift i en drink.

“Da jeg så dette, visste jeg det,” sier Ardis om å se showet , som opprinnelig ble sendt i 2017 – nesten tre år før utbruddet av COVID-19. Den er nå tilgjengelig på Netflix . “Jeg visste at jeg hadde rett, jeg visste at jeg skulle se det, fordi det var en bekreftelse for meg at andre mennesker visste at dette var planlagt hele tiden, som vi har visst at dette var en plan.” 

En av de utslitte konspirasjonsteoriene som Ardis baserer seg på her, hevder at pandemien ble planlagt på forhånd av grusomme aktører – en av de mest virale versjonene av denne teorien ble presentert i et par videoer fra 2020 kalt “Plandemic”, hver av som vi har skrevet om .

Ardis fortsetter med å forklare at da han så hovedpersonen i serien bli forgiftet gjennom en drikkevare, “skjønte jeg noe – jeg skjønte hvordan de har spredt dette.” (Les vårt SciCheck-element ” Hvordan overføres COVID-19? ” for fakta om overføring.)

Videoen viser deretter en hånd som plasserer en rask COVID-19-test under vann fra springen. Mens skummel spilles i bakgrunnen, vises teksten «SE VANNET» på skjermen.

Navnet på videoen er også “Watch The Water”, som er en tilsynelatende referanse til en annen konspirasjonsteori, QAnon, som har  blomstret under pandemien .

Denne setningen ble brukt i et innlegg fra  februar 2018  fra «Q», pseudonymet som ble brukt av personen eller personene som legger ut kryptiske meldinger på nettoppslagstavler som er grunnlaget for QAnon-konspirasjonsteorien. Denne setningen har blitt brukt for å støtte en rekke falske påstander gjennom årene, inkludert at stemmesedler i valget i 2020 hadde hemmelige vannmerker og at “Q” hadde spådd en sikkerhetskopi av containerskip i Suez-kanalen i 2021.

Her brukes uttrykket for å støtte Ardis' teori om at offentlig drikkevann blir forgiftet med slangegift.

“De bruker krait gift og cobra gift, kaller det COVID-19, du drikker det, det kommer inn i hjernestammen din, og det lammer mellomgulvets evne til å puste,” sier Ardis.

Han forklarer senere at “CDC er med på det” og antyder at handlingen til slutt kan ha kommet fra “den katolske kirken eller hvem som helst.”

Mens han forklarer at han tror at CDC er involvert fordi den overvåker avløpsvann på noen steder, sier Ardis, det er “Akkurat som i showets svarteliste.”

Men det er det ikke.

Det programmet var ikke ment å antyde at det var et komplott for å forgifte deler av publikum med slangegift under dekke av en viral pandemi, fortalte Blacklist-skaperen Jon Bokenkamp oss i et telefonintervju.

Den episoden ble ikke skrevet for å varsle pandemien, sa han. Snarere var det ment å vise en ukonvensjonell kriminell som bruker en uvanlig metode for å forgifte noen som underholdning.

Slangegiften “var en fin måte å ha en langsøkt, men litt jordet versjon av skurken,” sa Bokenkamp. “Det var en historie.”

Han bemerket at programmet er inne i sin niende sesong, og som ethvert langvarig show, har det noen ganger tilfeldigvis reflektert ting som kommer, som en episode fra 2015 kalt ” Trollbonden” , der en desinformasjonskampanje manipulerte hendelser i den virkelige verden. .

Så det er ingen grunn til å tro at dette fiktive showet på en eller annen måte har avslørt at COVID-19-pandemien faktisk er et komplott for å forgifte mennesker med slangegift.

Den underliggende forestillingen om at COVID-19 er forårsaket av slangegift er rett og slett usant. Forskere over hele verden har studert SARS-CoV-2 – viruset som forårsaker COVID-19 – i mer enn to år, og det er ingen tvil om at sykdommen er forårsaket av et virus.

Redaktørens merknad:  SciChecks COVID-19/vaksinasjonsprosjekt  er muliggjort av et tilskudd fra Robert Wood Johnson Foundation. Stiftelsen har  ingen kontroll  over FactCheck.orgs redaksjonelle beslutninger, og synspunktene som er uttrykt i artiklene våre gjenspeiler ikke nødvendigvis stiftelsens synspunkter. Målet med prosjektet er å øke eksponeringen for nøyaktig informasjon om COVID-19 og vaksiner, samtidig som effekten av feilinformasjon reduseres.

Kilder

Brown, Abram. “ Er Rumble, et høyreorientert sosialt medieselskap, allerede den neste meme-aksjen? “Forbes. 2. desember 2021.

Ardis, Bryan. Lisensbekreftelse . Tennessee Department of Health. Åpnet 4. april 2022.

Hale Spencer, Saranac. ” Kliniske studier finner ingen økning i dødelighet blant COVID-19-pasienter behandlet med Remdesivir, i motsetning til viruspåstander .” FactCheck.org. 6. april 2022.

Mulangu, Sabue, et al. ” En randomisert, kontrollert prøvelse av terapi for ebolavirussykdom .” New England Journal of Medicine. 12. desember 2019.

Infectious Diseases Society of America. IDSA-retningslinjer for behandling og behandling av pasienter med COVID-19 . Oppdatert 23. mars 2022.

Verdens Helseorganisasjon. COVID-19 – Kina . 12. januar 2020. 

Harcourt, Jennifer, et al. Sentre for sykdomskontroll og forebygging. ” Alvorlig akutt respiratorisk syndrom Coronavirus 2 fra pasient med koronavirussykdom, USA .” Nye infeksjonssykdommer. juni 2020.

Fichera, Angelo. ” Magnetvideoer fyller på falske krav om vaksinemikrochips .” FactCheck.org. 14. mai 2021.

Fichera, Angelo, et al. ” Falskhetene til ‘Plandemic'-videoen .” FactCheck.org. Oppdatert 29. juni 2021.

Hale Spencer, Saranac, Jessica McDonald og Angelo Fichera. ” Ny ‘Plandemic' video forhandler feilinformasjon, konspirasjoner .” FactCheck.org. Oppdatert 29. juni 2021.

Hale Spencer, Saranac. ” Foss QAnon hevder at innsendingsstemmesedler er ulovlige .” FactCheck.org. 5. november 2020.

Reuters. “ Faktasjekk – Q forutså ikke fastkjørt containerskip i Suez-kanalen; skip som ikke er knyttet til Clintons .” 9. april 2021.

Bokenkamp, ​​Jon. Skaperen, Svartelisten. Telefonintervju med FactCheck.org. 12. april 2022.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.