TOXICOLOGIC VURDERING AV JET-PROPULSJONSBRENSEL 8 (JP8). EN GLIMRENDE SAMMENSTILLING ANG JP8.


DETTE INNLEGGET INNEHOLDER EN BEDRE DOKUMENTASJON ENN HVA JEG HAR VIST VED TIDLIGERE INNLEGG SENDT MEG FRA ITALIENSK NETTSTED

https://janerik.substack.com

DEL PÅ:   

 18. juli 2024

********************

Før dette dokumentet om Jet-propulsion fuel 8 (JP-8) mangler, vil jeg presentere det på min engelske side. JP8 ble valgt som Single Fuel, introdusert på 1990-tallet og tilsvarer JET A1-drivstoffet som ble brukt i sivil luftfart.

1introduksjon

Jet-fremdrift drivstoff 8 (JP-8) er et parafinbasert flerbruksdrivstoff som er i bred bruk av det amerikanske . Militæret er i ferd med å konvertere til JP-8 for bruk i alle sine fly (unntatt marinens skipsbaserte fly, som vil fortsette å bruke JP-5), bakkekjøretøyer og støtteutstyr, for eksempel generatorer, kokestopp, og teltovner (Makris et al.94; Edwards 2001).

Det er flere årsaker til konverteringen: bruk av et enkelt drivstoff vil eliminere mange logistiske problemer forbundet med transport og distribusjon av flere drivstoff til forskjellige baser i USA og til amerikanske operasjoner i andre land (Makris 1994); JP-8 er produsert av jetbrensel A og jetbrensel A som brukes i kommersielle fly og er lett tilgjengelige over hele verden (Makris 1994; USAF 1996; Chevron 2000); den har et høyere flammepunkt enn flere andre jetbrensel som brukes av militæret (for eksempel sammenlignbare jetbrensel, som er og det har et lavere damptrykk enn (Bredskåret= “Bredskåret” er et uttrykk som ofte brukes i industriell sammenheng, spesielt innen olje- og drivstoffproduksjon. Det refererer vanligvis til raffinering av et bredt spekter av hydrokarbonfraksjoner fra råolje. Med andre ord betyr det at et produkt er laget ved å bruke en bredere del av raffineringsprosessen, som kan inkludere flere typer hydrokarboner med varierende kokepunkt og egenskaper.

For eksempel kan et bredskåret drivstoff inkludere en blanding av både lette og tyngre komponenter som strekker seg over et bredt spekter av fraksjoner under raffineringen. Dette kan påvirke drivstoffets egenskaper som flammepunkt, viskositet, og hvor godt det fungerer under forskjellige temperaturforhold.

I tilfelle av jetbrensel kan “bredskåret” teoretisk bety at brenslet er laget av en blanding som dekker et bredere spektrum av destilleringsfraksjoner, men dette er ikke et standard begrep i den kommersielle bruken av jetdrivstoff.sammenlignbare jetbrensel, så mindre drivstoff går tapt for fordampning (Makris 1994). U.S.Department of Defense (DOD) identifiserte JP-8 som sitt eneste militære drivstoff på 1980-tallet, men konverteringen har vært gradvis på grunn av behovet for å modifisere motorer og annet utstyr (Zeiger og Smith 1998). Konverteringen til JP-8 skal etter planen ta omtrent 20 år.

De amerikanske militærtjenestene og den nordatlantiske traktatorganisasjonsstyrken bruker anslagsvis 5 milliarder liter JP-8 hvert år (Zeiger og Smith 1998; Henz 1998). Militært personell blir utsatt for JP-8 under flydrivstoff og vedlikeholdsoperasjoner. På grunn av JP-8 ‘ s relativt lav flyktighet og høyere flammepunkt enn noen andre jetbrensel (f.eks. JP-5), starter ikke jetmotorer drevet av den like lett eller brenner drivstoff så fullstendig, spesielt under kalde forhold, som de gjør når de drives av bredt Kaldmotor starter er kjent for å produsere plommer med ubrent aerosolisert drivstoff. Arbeidere som er involvert i drivstoffoperasjoner på fly blir utsatt for JP-8-damp, aerosol og væske under oppstartsprosedyrer. Det er også anekdotiske rapporter fra utsatte arbeidere om svimmelhet, hudirritasjon,og å lukte og smake på drivstofftimene etter eksponering (Zeiger og Smith 1998). For ytterligere generell informasjon om JP-8, se Byrået for giftige stoffer og sykdomsregister Toksikologisk profil for Jet-drivstoff (JP-5 og JP-8) (ATSDR 1998).

DOD anbefalte et midlertidig tillatt eksponeringsnivå (PEL) for JP-8 på 350 mg / m3 (NRC 1996). En PEL er en tillatt tidsvektet eksponeringskonsentrasjon i arbeidsplassens luft i gjennomsnitt over et 8-timers skift. Ingen andre nasjonale byråer eller organisasjoner har anbefalt forskrifter eller retningslinjer som gjelder JP-8. To byråer har etablert forskrifter for petroleumdestillater: National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) satte en 8-timers anbefalt eksponeringsgrense (REL) tidsvektet gjennomsnitt (TWA) på 350 mg / m3, og Arbeidsmiljøet (OSHA) satte en PEL TWA på 2000 mg / m3 (NIOSH 1997; OSHA 29 CFR 1910.1000 [1997]). NIOSH har etablert en REL TWA på 100 mg / m3 for parafin (NIOSH 1997). Den amerikanske konferansen for statlige industrielle hygienister (ACGIH) foreslo nylig en terskelgrenseverdi for parafin og jetbrensel (som en total hydrokarbondamp) på 200 mg / m3 (ACGIH 2002). ExxonMobil Biomedical Sciences, Inc., har satt yrkeseksponeringsnivåer for parafin og annet mellomdestillatdrivstoff på 500 mg / m3 for damper og 5 mg / m3 for aerosoler (ExxonMobil Biomedical Sciences, Inc. 2001). Det internasjonale byrået for kreftforskning konkluderte med at jetbrensel er “ikke klassifiserbar ” med hensyn til kreftfremkallende egenskaper hos mennesker (IARC 1989). ACGIH klassifiserte parafin og jetbrensel som “bekreftet dyrekarsinogener med ukjent relevans for menneskets hud ” (ACGIH 2002).

Gå til:

SAMMENDRAG AV 1996 NATIONAL FORSKNINGSRÅDETS RAPPORT OM MILITÆRE BENSIN

I 1996 ga National Research Council (NRC) ut rapporten fra Komiteen for toksikologi (COT) -underutvalget for tillatte eksponeringsnivåer for militære drivstoff, som evaluerte DODs midlertidige PEL på 350 mg / m3 ved å gjennomgå data om toksisiteten til damene fra JP-4, JP-5, JP-8 og diesel marine hos forsøksdyr og mennesker (NRC 1996). Sammendraget fra den rapporten presenteres som Vedlegg A.

Underutvalget for tillatte eksponeringsnivåer for militære drivstoff vurderte at DODs PEL på 350 mg / m på grunnlag av tilgjengelige data3for drivstoffdampen er tilstrekkelig for å beskytte helsen til sjøpersonell som er utsatt for dem yrkesrettet (NRC 1996). På grunn av usikker i databasen, bør imidlertid PEL fortsatt anses som midlertidig inntil videre forskning er fullført. Underutvalget anbefalte at data ble innhentet om utgifter under driftsprosedyrer, inkludert eksponering for pustende aerosoler av uforbrent brensel; at studier blir utført på mulige effekter av akutt og lavnivå kronisk eksponering for drivstoffdamp på sentralnervesystemet; og at det forskes på effekten av drivstoffdamp på hepatotoksisitet hos forsøksdyr for å bidra til å identifisere et ikke-observert-negativ effektnivå for JP-8 med større selvtillit.

Gå til:

KOSTNADEN TIL SUBCOMMITTEE

Siden utgivelsen av NRC-rapporten fra 1996 er ytterligere data om JP-8 blitt generert. I lys av disse dataene, har USA ba Flyktninghjelpen om å gjennomgå de toksikologiske, epidemiologiske og andre relevante data om JP-8-damp og aerosoler for å vurdere det vitenskapelige grunnlaget for den midlertidige PEL på 350 mg / m3 foreslått av DOD, identifisere datahull og gi anbefalinger for fremtidig forskning som er relevant for å utlede PEL. Flyktninghjelpen tildelte prosjektet til COT og samlet underutvalget for Jet-Propulsion Fuel 8, som utarbeidet denne rapporten.

Gå til:

SUBCOMMITTEES TILGANG TIL DETS KOSTNAD

Underutvalget gjennomgikk informasjon om de fysiske og kjemiske egenskapene til JP-8, militære operasjonelle scenarier som kan føre til eksponering for drivstoffdamp og aerosoler, toksikokinetikk av drivstoffet og epidemiologiske og toksikologiske bevis på skadelige helseeffekter av eksponering for JP-8 damp Fordi JP-8 er et parafinbasert drivstoff og dets toksikologiske egenskaper antas å være lik parafin, vurderte underutvalget også toksisitetsdata for parafin og andre parafinbaserte brensler. Underutvalget brukte informasjonen om JP-8, parafin og annet parafinbasert brensel for å evaluere den midlertidige PEL på 350 mg / m3 og avgjøre om det er tilstrekkelig for å beskytte helsen til militært personell utsatt for JP-8 yrkesrettet.

Gå til:

FYSISKE OG KJEMISKE EGENSKAPER AV JP-8

JP-8 er en kompleks blanding som inneholder mer enn 200 alifatiske og aromatiske hydrokarbonforbindelser med ni til 17 (eller kanskje flere) karbonatomer, inkludert tusenvis av isomere former som destilleres ved 170-325 ° C, og tre til seks ikke-hydrokarbon ytelse aditi Den nøyaktige sammensetningen av JP-8 varierer fra batch til batch. Noen av de fysiske og kjemiske egenskapene til JP-8 er oppsummert i Tabell 1-1, og tilsetningsstoffene i JP-8 er oppsummert i Tabell 1-2.

TABELL 1-1. Fysiske og kjemiske egenskaper ved JP-8.

TABELL 1-1

Fysiske og kjemiske egenskaper ved JP-8.

TABELL 1-2. Tilsetningsstoffer i Jet-Propulsion Fuel 8.

TABELL 1-2

Tilsetningsstoffer i Jet-Propulsion Fuel 8.

Hydrokarbondelen av jetbrensel er laget av lavsvovel eller desulfuriserte destillerte parafinstrømmer, vanligvis blandet med sprukne eller hydrokrakkede tyngre bekker for å produsere et drivstoff som oppfyller spesifikke ytelsesspesifikasjoner. JP-8 er en ekstremt kompleks blanding med spesifikasjoner etablert for kokepunkt, svovel (maksimal prosentandel, 0,3%), olefiner (maksimal prosentandel, 5,0%) og aromater (maksimal prosentandel, 22%) (Vere 1984). Aromatikkgrensen er først og fremst for å forhindre overdreven røykproduksjon under forbrenning. Innvendig fra aromatene består det meste av resten av JP-8 av n-alkaner, isoalkaner og naphenics komponentklasser. Det er ikke noe minimalt krav for aromaklassen, og aromater er vanligvis ikke ønsket i jetbrensel. I tillegg til hydrokarboner inneholder jetbrensel små mengder svovel og nitrogen som heterocykliske substituenter generelt i strukturer som inneholder en eller to ringer. På et kokepunkt på omtrent 500oF har en atmosfærisk petroleumdestillatstrøm (kerosen) omtrent 4000 forskjellige n-alkaner og isoalkaner. Kombinasjoner av naphenes, aromater og heterocyclics er også til stede, og det totale antallet komponenter er veldig stort.

De omtrentlige områdene for de viktigste hydrokarbonklassene (etter volum%) i JP-8 er som følger (Vere 1984):

n-alkaner + isoalkaner33-61%
olefiner00,5-5%
naftener (naftener)10-45%
aromater12-22%

Gå til:

ORGANISASJON AV DENNE RAPPORTEN

Denne rapporten inneholder 11 kapitler i tillegg til dette innledende kapittelet. Kapittel 2 beskriver spørsmål som er relevante for vurdering av eksponering av militært personell til JP-8. Kapittel 3 diskuterte toksikokinetikken og toksikodynamikken til JP-8. kapitler 410 oppsummere studier på effekten av JP-8 på , nervesystemet, immunforsvaret, leveren, nyren, reproduksjon og utvikling og det kardiovaskulære systemet. kapitler 11 og 12 gi informasjon om de genotoksiske og kreftfremkallende effektene av eksponering for henholdsvis JP-8. Denne rapporten inneholder også tre vedlegg. Vedlegg A inneholder sammendraget fra forskningsrådets rapport fra 1996 Tillatte eksponeringsnivåer for utvalgte militære drivstoffdampere; Vedlegg B inneholder sammendrag og introduksjon av JP-8 Endelig risikovurdering, en upublisert rapport som oppsummerer en fersk flyvåpenfinansiert studie om helse på JP-8; og Vedlegg C gjennomgår typer tester som brukes til å vurdere nevrologisk funksjon hos mennesker etter eksponering for JP-8.

Gå til:

REFERANSER

  • ACGIH (amerikansk konferanse for statlige industrielle hygienister). 2002. Terskelgrenseverdier og indekser for biologisk eksponering. American Conference of Governmental Industrial Hygienists, Cincinnati, OH.
  • ATSDR (Byrå for giftige stoffer og sykdomsregister). 1998. Toksikologisk profil for Jet-drivstoff (JP-5 og JP-8). U.S. Department of Health and Human Services, Public Health Service, Agency for Toxic Substances and Disease Registry, Atlanta, GA.
  • Chevron. 2000. Teknisk gjennomgang av luftfartsdrivstoff. San Ramon, CA: Chevron Products Company.
  • DOD (U.S. ). 1992. Militære spesifikasjoner: Turbine Fuel, Aviation, Grades JP-4, JP-5 og JP-5 / JP-8 ST. MIL-T5624P.
  • Edwards, R., B. Harrison og L. Maurice. 2001. Egenskaper og bruk av flyvåpen: JP-8. AIAA 2001-0498. Presentasjon på det 39. Aerospace Meeting and Exhibit, Reno, NV, Jan. 8-11, 2001. American Institute of Aeronautics; og Astronautics, Inc., Reston, VA.
  • ExxonMobil Biomedical Sciences, Inc. 2001. ExxonMobil yrkesmessige eksponeringsgrenser for kjemiske forurensninger. ExxonMobil Biomedical Sciences, Inc., Annandale, New Jersey.
  • Henz, K. 1998. Undersøkelse av Jet-drivstoff anskaffet av Defense Energy Support Center, 1990-1996. Defense Logistics Agencies, Ft. Belvior, VA.
  • IARC (International Agency for Research on Cancer). 1989. Yrkesmessige eksponeringer i petroleumsraffinering, råolje og større petroleumsdrivstoff. IARC-monografier om evaluering av kreftfremkallende risiko for mennesker, Vol. 45. Lyon: International Agency for Research on Cancer, Verdens helseorganisasjon. [PMC gratis artikkel] [PubMed]
  • Makris, N.J. 1994. JP-8: En konverteringsoppdatering. Flygende sikkerhet 50 (10): 12-13.
  • NIOSH (National Institute for Occupational Safety and Health). 1997. NIOSH lommeveiledning for kjemiske farer. DHHS (NIOSH) 97-140. U.S. Institutt for helse og menneskelige tjenester, offentlig helsetjeneste, sentre for sykdomskontroll og forebygging, Nasjonalt institutt for arbeidssikkerhet og helse, Cincinnati, OH.
  • Flyktninghjelpen (National Research Council). 1996. Tillatte eksponeringsnivåer for utvalgte militære drivstoffdampere. , DC: National Academy Press. [PubMed]
  • USAF (U.S. Luftforsvaret). 1996. History of Aviation Fuel Development i USA. Air Force Research Laboratory, Propulsion Directorate, Fuels Branch, U. S. Luftforsvaret.
  • Vere, R.A. 1984. Luftfartsdrivstoff. Pp. 723-771 i Moderne petroleumsteknologi, Del 2, 5. utg., G.D. Hobson, redaktør. , red. Chichester: John Wiley & Sons.
  • Zeiger, E. og L. Smith. 1998. Den første internasjonale konferansen om miljøhelse og for jetbrensel. Environ. Helseperspektiv. 106 (11): 763-764. [PMC gratis artikkel] [PubMed]

KILDE https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK207616/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0QXhU0didR-HKSpD_6tW46uwmZcewKUaWzbWEUKt8jfjrxs3LyYfsYkGA_aem_fvuMHgZdMdd_2vcjpgh9tA

SE OGSÅ https://apps.dtic.mil/sti/tr/pdf/ADA308981.pdf

Sporelement og polysyklisk aromatisk hydrokarbonanalyser av jetmotordrivstoff: Jet A, JP5 og JP8

  • L. Shumway
  • publisert 1. desember 2000
  • Miljøvitenskap, Ingeniørvitenskap, Kjemi

Sammendrag: Denne tekniske rapporten analyserer fire drivstoffprøver: en prøve av kommersielt Jet A (Jet Aviation) drivstoff, en prøve av JP8-drivstoff og to prøver av JP5-drivstoff. Prøvene ble analysert for elementer og polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH). En større database vil muliggjøre definisjon av en rekke typiske element- og PAH-verdier i jetbrensel. Det vil også bidra til å bestemme hvilke elementer i drivstoffene som er til stede som levert fra raffineriet eller blir introdusert som lagrings- og leveringssystem … https://www.semanticscholar.org/paper/Trace-Element-and-Polycyclic-Aromatic-Hydrocarbon-Shumway/0202ae267403237d4ef135b3f2590c8586c0f49b
SE OGSÅ 

https://citeseerx.ist.psu.edu/document?repid=rep1&type=pdf&doi=ce8389ac3926e82a16f0cb1452f8b284d5f20d76

VIKTIG !: Materialet på dette nettstedet (hvor det ikke er noen spesielle merknader) kan kopieres og omfordeles, forutsatt at kilden er nevnt. NoGeoengineering påtar seg ikke noe ansvar for artiklene og det republiserte materialet. Denne bloggen representerer ikke en avis da den oppdateres uten periodisitet. Det kan derfor ikke betraktes som et redaksjonelt produkt i henhold til lov nr. 62 av 7.03.2001.

Neste innleggALARM PÅ SATELLITENE SOM KAN LÆRE HOLENE I GRUNNEN ATMOSFERE

Forrige innleggSVARTE ROCKS NYE PLANER VIL AVSLUTTE VERDEN

Relaterte innlegg

DEN VISUELLE FRAMINGEN AV KLIMA-KONTROLLEN I NEW YORK-TIDENE FRA 1851 TIL PRESENT

9. oktober 2024

EKSTENSIV LISTE OVER PATENTER (FROM 1891 TIL 2023)

14. september 2024

AVANCING LOCUST: BEHOVET FOR Å SLUTTE U.S. FOREVER KRIG

4. september 2024

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.