B-52 Emerges In Striking Retro Orange Paint Scheme

Strålen ble malt for å hylle dagene da tidligere B-52-varianter fungerte som testmødre for X-15 rakettfly.

Oklahoma luftfartsfotograf Rob Stephens har nylig tatt noen flotte bilder av en B-52H Stratofortress med halen nummer 61-0028 da den forlot Tinker Air Force Base i Oklahoma på vei til Barksdale Air Force Base i Louisiana. Men dette var ikke din vanlige ‘BUFF. ‘

I stedet for det typiske grå malingsskjemaet, strålen, med kallenavnet “Wolfpack, ” sportet DayGlo oransje høydepunkter på den fremre flykroppen, mot vingespissene, på motorens naceller og den vertikale stabilisatoren. Dette slående malingsskjemaet ble gjort som et nikk til dagene da B-52A og B-varianter fungerte som moderskip for den nordamerikanske X-15 eksperimentelt hypersonisk rakettfly som USA og ble brukt til forskningsformål i løpet av 1960-årene, blant annet morskapstesting, fortalte Stephens oss.

B-52H Stratofortress “Wolfpack ” forlater Tinker Air Force Base i Oklahoma med et retro-malingsopplegg som hedrer dagene da tidligere varianter var moderskip for X-15 eksperimentelle rakettfly. (Redhome Aviation) REDHOME MEDIA CO

B-52 “ankom Tinker tidlig i 2024 for programmert depotvedlikehold (PDM) ved Oklahoma City Air Logistics Center, ” sa Stephens, hvis Redhome Aviation siden inneholder noen fantastiske flybilder, inkludert den retro-malte Stratofortress

Tinker er der den 76. Aircraft Maintenance Group malingsbutikken fjernet den gamle malingen “før det 565. flyvedlikeholdsskvadronen utførte detaljerte inspeksjoner og reparasjoner av fra 1960-tallet, ” Stephens forklarte.

Etter at PDM var fullført, ble B-52 “fløyet 26. august av det 10. Flight Squadron, 413. Test Group, Air Force Reserve Command på en funksjonell sjekkfly som mangler mesteparten av malingen hennes, ” ifølge fotograf.

Den 10. flytestskvadronen gjennomførte en funksjonell sjekkflyging på Wolfpack i august. (Redhome Aviation) REDHOME MEDIA CO

PDM innebærer en større overhaling og muligheter for viktige oppgraderinger og modifikasjoner.

Fra 2021 var hver av tjenestens 76 B-52s vanligvis planlagt å gjennomgå den måneder lange PDM-prosessen hvert fjerde år. Denne planleggingen er selvfølgelig forskjøvet for å holde et visst antall bombefly på aktiv tjeneste når som helst.

Tidlige indikasjoner på Wolfpacks nye malingsskjema “var hennes DayGlo oransje ror på testflyet hennes, før den 76. AMXG malte flyet på nytt i standardgrå med DayGlo oransje høydepunkter ” du ser på bildet. 

Flyrammen ble først fløyet med den nye malingen 30. september da “Lobo49 ” og “kom tilbake til det 49. test- og evalueringsskvadronet på Barksdale, hvor hun vil motta sin ‘OT ‘ ‘49 TES ‘ hale markering

Flyet ble malt for å gjenskape NB-52A 52-0003, sa han. Det flyet, sammen med NB-52B 52-0008, fullførte X-15-oppdragene fra .

Kontrailer i høy høyde rammer B-52-moderskipet da det fører X-15 høyt for en forskningsflyging 13. april 1960 på Luftforsvarets general Robert M. White’s første X-15-flytur. (NASA)

Som vi bemerket i vårt dype dykk inn i historien til Stratofortress fløy den første av tre B-52A-varianter i august 1954 og ble utelukkende brukt til tester. Den mest kjente av testen BUFF-er var også en tidligere B-52A, hvor NB-52A ble permanent konvertert som et moderskip for X-15. Det fortsatte i denne unike rollen til 1969. ”

Stephens fortalte oss at malingsskjemaet på BUFF “ligner mest på 52-0003 fra 1959 med X-15 montert på den forsterkede høyre pylon. ”

Slik den sitter nå, vil denne B-52 med de dristigste arvordningene fungere som den 49. test- og evalueringsskvadronens jet, og gjøre veldig viktig arbeid som vil bidra til at B-52 kan forbli relevant i flere tiår fremover, som blir sett på som kritisk for tjenestens fremtidige bombeflykart. Du kan lære alt om B-52 ‘ s fremtidige oppgraderinger i funksjonsvideoen vår nedenfor:

Vi har nådd ut til både Tinker AFB og Barksdale AFB for å finne ut mer detaljer om dette flyet. Neste gang du ser en B-52 iført DayGlo oransje høydepunkter, vil du imidlertid vite hvorfor.

Kontakt forfatteren: howard@thewarzone.com

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.