Rundt 560 000 barn vaksinerte i første runde av poliokampanjen i Gaza

13. september 2024, Jerusalem/Amman/Geneve

– Rundt 560 000 barn under ti år ble vaksinert mot polio under den første runden av en nødvaksinasjonskampanje gjennomført i tre faser fra 1.-12. september 2024 på Gazastripen.

KOMMENTAR: WHO DVS KJELTRINGENE MED I SPISSEN VET INDERLIG GODT AT DET ER MANGEL PÅ MAT..NOE DET HAR VÆRT HELT SIDEN STARTEN PÅ KRIGEN. LIKEVEL GÅR WHO OG BILL GATES INN FOR Å “VAKSINERE/ REDDE BARNA FRA EN NY”PLANDEMI”. HVOR ER VERDENSSAMFUNNET OG HVOR ER NORSKE SOM ER RASKT UTE MED BISTAND. HELT TYST! MAN BLIR KVALM AV Å LESE DETTE OG DENS LIKE FRA WHO OG BILL GATES!

Den 12-dagers kampanjen ga ny oral poliovaksine type 2 (nOPV2) til 558 963 barn, etter grundig planlegging og koordinering. Dette innebar bruk av et omfattende nettverk av team, på utvalgte faste steder ved helseinstitusjoner og oppsøkende stillinger. Mobil- og transittteam nådde aktivt ut til familier som bodde i krisehjem, telt og leire for de fordrevne, sammen med samfunnsarbeidere som engasjerte familier for å øke bevisstheten i forkant av og under kampanjen. For hver fase ble det avtalt en områdespesifikk humanitær pause på ni timer daglig for å sikre sikkerheten til lokalsamfunn og helsearbeidere, og muliggjøre vaksinasjonsarbeid.

«Helse- og samfunnsarbeidere har vist utrolig motstandskraft, og har gjennomført denne kampanjen i enestående skala og hastighet under de tøffeste forholdene i Gaza. Rask handling fra Global Polio Eradication Initiative – fra det øyeblikket viruset ble oppdaget til lanseringen av vaksinasjonskampanjen – taler om effektiviteten til polioprogrammet. I områder der humanitære pauser fant sted, brakte kampanjen ikke bare , men øyeblikk med ro. Når vi forbereder oss til neste runde om fire uker, håper vi at disse pausene vil holde, fordi denne kampanjen tydelig har vist verden hva som er mulig når fred får en sjanse, sa Dr Richard Peeperkorn, WHO-representant for det okkuperte palestinske territoriet. (opt).

“Det var avgjørende at denne ambisiøse kampanjen ble gjennomført raskt, trygt og effektivt for å beskytte barn på Gazastripen og nabolandene mot det livsendrende polioviruset,” sa Jean Gough, UNICEFs spesialrepresentant i staten Palestina. «Fremgangen i denne første runden er oppmuntrende, men jobben er langt fra gjort. Vi er klare til å fullføre oppgaven og oppfordrer alle involverte til å sikre at vi kan gjøre det i neste runde om fire uker, av hensyn til barna overalt.»

Partnere på alle nivåer anerkjenner vanlige driftsutfordringer som står overfor under disse anstrengelsene, inkludert ødelagt infrastruktur, fra helseinstitusjoner til veier, begrenset utdannet helsepersonell, tilgangsproblemer på grunn av usikkerhet, begrenset drivstoff for generatorer som brukes til å trygt lagre vaksiner og fryse isposer, og konstant befolkningsbevegelser. Imidlertid ble disse problemene behandlet i tide, med nøkkelstøtte fra det palestinske helsedepartementet og UNRWA, for å muliggjøre planlagte vaksinasjonsaktiviteter.

Til tross for disse utfordringene og forholdene som familier på Gazastripen har tålt de siste 11 månedene, strømmet familier til helseinstitusjoner for å få barna sine vaksinert. Dette kan tilskrives tradisjonelt positiv helsesøkende atferd blant det palestinske folket og en virkningsfull kampanje for å øke bevisstheten og mobilisere publikum.

Det opprinnelige målet for kampanjen var 640 000 barn, anslått i fravær av en nøyaktig undersøkelse, noe som kan ha vært et overestimat, ettersom befolkningen fortsetter å flytte fra sted til sted, og folk flykter og blir drept på grunn av pågående fiendtligheter. Under kampanjen ble trente overvåkingsteam utplassert for å overvåke vaksinasjonsarbeid. Som neste trinn blir ytterligere 65 uavhengige monitorer utplassert for å krysssjekke andelen barn som er vaksinert over Gazastripen for uavhengig å vurdere dekningsnivået oppnådd i første runde. De trenger trygg, uhindret tilgang slik at de kan besøke husholdninger, markeder, transittsteder og helseinstitusjoner for å sjekke barn for det fremtredende lilla fargestoffet som er merket på lillefingeren når de er vaksinert. Denne innsatsen vil gi et uavhengig mål på prosentandelen av vaksinasjonsdekningen som er oppnådd og årsaker til eventuelle uvaksinerte barn.

En andre runde av kampanjen vil følge, ideelt sett innen fire uker, for å gi en ny dose nOPV2 til barn i Gaza for å stoppe utbruddet og forhindre dets internasjonale .

KOMMENTAR: ENDA EN DOSE OG ENDA EN OG PENGA RULLER INN TIL GALE INDIVIDENE. HELT UTROLIG AT INGEN STOPPER DE. DET SAMME VIL SKJE HER I

For å gjenta denne ambisiøse intervensjonen, nå nok barn og lykkes med å stoppe videre overføring av polioviruset, ber WHO, UNICEF og UNRWA alle parter i konflikten om å forplikte seg til en ny runde med humanitære pauser, med uhindret tilgang til barn i områder som trenger spesiell koordinering.

Til syvende og sist trenger vi en langvarig våpenhvile ettersom alle familier på Gazastripen trenger fred slik at de kan begynne å helbrede og gjenoppbygge livene sine.

KOMMENTAR: BLIR BARNA METTE AV FLERE DOSER MED VAKSINER?? kVALMT!

Merknader til redaktører

Kampanjen ble implementert som en del av et presserende og robust svar på bekreftelsen av sirkulerende variant poliovirus type 2 (cVDPV2) i Gaza, som ble funnet i miljøet i juli 2024, og hos et 10 måneder gammelt barn i august 2024. Den ble utført av det palestinske helsedepartementet (MOH), i samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO), FNs barnefond (UNICEF), FNs hjelpe- og arbeidsbyrå for palestinske flyktninger (UNRWA) og partnere. Medlemmer av Global Polio Eradication Initiative (GPEI), givere, WHO-medlemsstater og partnere i opt, inkludert som en del av Health Cluster, spilte en nøkkelrolle i å tilrettelegge kampanjen.

Kampanjen startet ved å bruke 473 team, inkludert 230 mobile team, og 143 vaksinasjonssteder, sentralt i Gaza, etterfulgt av 91 faste steder, supplert med 384 mobile team i det sørlige Gaza. Den ble avsluttet i det nordlige Gaza, og nådde barn gjennom 127 team på faste steder og 104 mobile team. Faste steder omfattet sykehus, medisinske punkter, primærhelsesentre, midlertidige læringsrom, skoler og distribusjonspunkter for mat og vann. I tillegg ble 749 sosiale mobilisatorer trent og utplassert for å engasjere lokalsamfunn, før og under kampanjen for å dytte familier til å vaksinere barna sine og møte bekymringer.

Ny oral poliovaksine (nOPV2) er en poliovaksine som brukes til å stoppe overføring av variant poliovirus type 2 (cVDPV2), for tiden den mest utbredte formen av varianten poliovirus. nOPV2 er trygg og effektiv og gir beskyttelse mot lammelser og overføring av lokalsamfunn. Det er vaksinen globalt anbefalt for variant type 2 poliovirusutbrudd – typen som er funnet i Gaza.

Relaterte lenker

Konflikt i Israel og det okkuperte palestinske territoriet

Nyheter

Første fase av poliokampanjen avsluttes med suksess i Gaza 4. september 2024

Faktaark

Poliomyelitt 24. oktober 2023

Bilder

https://photos.emro.who.int/galleries/544/polio-vaccination-campaign-kicks-off-in-northern-g

https://photos.emro.who.int/galleries/539/polio-vaccination-campaign-kicks-off-in-southern-g

https://photos.emro.who.int/galleries/538/polio-vaccination-campaign-kicks-off-in-gaza-deir-

Media må registrere seg én gang for å kunne laste ned bilder. Link for registrering: https://photos.emro.who.int/join

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.