Mpox global strategisk beredskap og responsplan- oppdatert –

  • Den globale SPRP har blitt oppdatert for å inkludere innspill fra WHOs medlemsland og for å reflektere videre planlegging gjort på kontinentnivå, med regjeringer, sentre for sykdomskontroll og forebygging (Africa CDC) og andre partnere.
  • Den oppdaterte planen er helt på linje med Joint Africa CDC og WHO *Mpox Continental Preparedness and Response Plan for Africa*, som ble lansert fredag ​​6. september.
  • Planen dekker seksmånedersperioden september 2024-februar 2025, og beskriver responsen fra internasjonale aktører på globalt, regionalt og landnivå, inkludert WHO, partnere inkludert Afrika CDC, lokalsamfunn og forskere, blant andre.
  • Finansieringsbehovet på 290 millioner dollar er for internasjonal til nasjonale svar. Dette kravet ekskluderer kostnadene ved å anskaffe og/eller distribuere anslått å være 4 millioner som kreves for den første fasen av responsen for å stoppe utbruddet.
  • Strategi, plan og ressursbehov vil bli gjennomgått og justert kvartalsvis etter en operasjonell gjennomgang og basert på den epidemiologiske situasjonen som utvikler seg.

Oversikt

Global Strategic Preparedness and Response Plan (SPRP) for mpox, som dekker seksmånedersperioden fra september 2024 til februar 2025, gir et rammeverk for folkehelseberedskap og respons på mpox-nødsituasjonen. SPRP ble utviklet med innspill fra medlemsstat og partnere og skisserer de presserende tiltakene som trengs på globalt, regionalt og nasjonalt nivå.

WHOs generaldirektør fastslo at økningen i mpox var en folkehelsesituasjon med internasjonal bekymring 14. august 2024, gitt påvisningen og den raske spredningen av en ny kladde med mpox i den østlige demokratiske republikken Kongo, dens påvisning i naboland som hadde ikke tidligere rapportert mpox, og potensialet for ytterligere i Afrika og utover.

SPRP legger vekt på overvåking, forskning, rettferdig tilgang til medisinske mottiltak og myndighet fra samfunnet for å svare på denne globale nødsituasjonen. Den første seks måneder lange operasjonen vil fokusere på å kontrollere akutte utbrudd av menneske-til-menneske overføring, med anslagsvis 4000 tilfeller per uke og et estimert budsjett på USD 290 millioner for internasjonal støtte til nasjonale mpox-responser.

Mpox global strategisk beredskap og responsplan (who.int)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.