COVID-19 kan øke gjennom året

ET ØYEBLIKK

USA/ KHAZ MAFIAN ER PÅ HAN IGJEN! NÅ MANGLER BARE WHO!

Mange luftveisvirussykdommer topper seg om vinteren på grunn av miljøforhold og menneskelig atferd. har topper om vinteren og også andre tider av året, inkludert sommeren, drevet av nye varianter og redusert immunitet mot tidligere infeksjoner og vaksinasjoner. Du kan beskytte deg mot alvorlig sykdom ved å holde deg oppdatert med vaksinasjoner, bli behandlet hvis du har medisinske tilstander som gjør at du mer sannsynlig blir veldig syk av COVID-19, og bruke andre strategier beskrevet i CDCs veiledning av respirasjonsvirus.

Sammendrag

Hva CDC vet

I USA topper sykdommer i vanligvis om høsten og vinteren. Disse toppene skyldes flere faktorer, inkludert menneskelig atferd og miljøforhold som kan påvirke virusets evne til å overleve og spre seg.

KOMMENTAR: HVA MED CHEMTRAIL?? MAN BLIR JO SJUK BARE VED Å LESE DISSE LØGNENE

Siden starten av COVID-19-pandemien har infeksjoner med SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, toppet seg om vinteren og også økt på andre tider av året. Disse periodiske bølgene skyldes delvis fremveksten av nye varianter og redusert immunitet mot tidligere infeksjoner og vaksinasjoner. Fordi utviklingen av nye varianter forblir uforutsigbar, er SARS-CoV-2 ikke et typisk “ vinter ” luftveisvirus.

Hva CDC gjør

CDC fortsetter å overvåke sesongmessige trender av COVID-19 og faktorene som driver disse trendene, inkludert fremveksten av nye varianter, og å samarbeide med statlige og lokale helseavdelinger, kommersielle og globale partnere. 27. juni Rådgivende utvalg for immuniseringspraksis (ACIP), en uavhengig rådgivende gruppe til CDC, anbefalte at personer ≥ 6 måneders alder får 2024 – 2025 COVID-19- når de blir tilgjengelige i høst. 

Hvorfor sprer mange luftveisvirus mer om vinteren?

Mange luftveisvirus har økt sirkulasjonen om vinteren. Faktorer som driver disse sesongmønstrene, faller inn i noen få brede kategorier:

  • Miljøforhold: Temperatur og fuktighet kan påvirke virusets evne til å overleve og spre seg. Tørre forhold, som er spesielt vanlige om vinteren, kan føre til at vann fordamper raskere fra luftveiene som produseres ved hoste eller nysing, resulterer i mindre partikler som varer lenger i luften og reiser lengre avstander. SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, overlever lenger i kaldere temperaturer, og økt har vært assosiert med lavere fall / vintertemperaturer.
  • Immun mottakelighet: Tørr og kald luft forstyrrer kroppens evne til å feie ut av øvre luftveier, som er den første linjen i immunsystemets forsvar. På populasjonsnivå avtar beskyttelsen mot tidligere infeksjon og vaksinasjon over tid. Dette resulterer i at flere er mottakelige om vinteren når luftveisvirus sprer seg mest.
  • Atferdsmønstre: Å bruke mer tid innendørs med mindre ventilasjon i de kaldere månedene, samt høytidssamlinger og reiser, kan øke spredningen. Det er fordi virus sprer seg lettere mellom mennesker innendørs enn utendørs delvis fordi konsentrasjonen av disse partiklene ofte er høyere innendørs. Lignende forhold kan også skje om sommeren når folk tilbringer mer tid innendørs, holder vinduer lukket mens de bruker klimaanlegg og reiser til sommerferier.
    • HVA MED CHEMTRAIL???

COVID-19 sesongmessighet

COVID-19-aktivitet har en tendens til å svinge med årstidene, noe som betyr at den har noen sesongmønstre. Data fra fire år med COVID-19 tilfeller, sykehusinnleggelser og viser at COVID-19 har vintertopper (sist i slutten av desember 2023 og begynnelsen av januar 2024), men også sommertopper (sist i juli og august 2023). Det er ingen distinkt COVID-19 sesong som for influensa (influensa) og respirasjonssyncytial virus (RSV). Mens influensa og RSV har en generelt definert høst / vinter sesongmessighet og sirkulerer på lave nivåer i de fleste deler av USA om sommeren, meningsfull COVID-19-aktivitet forekommer på andre tider av året.

Å forstå når COVID-19 har en tendens til å toppe, bidrar til å bedre skreddersy strategier og anbefalinger for folkehelseforebygging, forberede helsevesenet vårt og fordele ressurser. Det er spesielt viktig fordi vintertoppen har en tendens til å overlappe dem med influensa, RSV og mange andre virus. Å få en oppdatert COVID-19- om høsten kan bidra til å bedre beskytte deg gjennom vintertoppen. Personer som kan ha fordel av ytterligere doser COVID-19-vaksine i sommer inkluderer de som er:

  • 65 år og eldre,
  • Moderat eller alvorlig immunkompromittert eller med underliggende medisinske tilstander,
  • Bor i langtidsomsorg,
  • I alle aldre og har aldri fått COVID-19 vaksine, og
  • Gravid, spesielt i sen graviditet.

CDCs rådgivende komité for immuniseringspraksis (ACIP) møttes 27. juni og anbefalte at personer ≥ 6 måneders alder får 2024 – 2025 COVID-19 vaksiner når de blir tilgjengelige i høst. U.S. Food and Drug Administration nylig utvalgte stammer for vaksinenbasert på for tiden sirkulerende varianter.

Nye varianter påvirker mønstre av COVID-19-aktivitet

Fremveksten av nye SARS-CoV-2-varianter har vært assosiert med COVID-19-bølger, inkludert en økning i størrelsen på vintertopper og ytterligere topper andre tider av året. Topper i COVID-19-aktivitet forekommer ofte, men ikke utelukkende, om vinteren (blå stolpe i diagrammet, nedenfor) og om sommeren (rosa i diagrammet). Nye varianter, som Delta og Omicron, bidro til flere topper.

Selv om det fremtidige tempoet i SARS-CoV-2-evolusjonen er uforutsigbar, vil bølgene utenfor vintersesongen trolig fortsette så lenge nye varianter dukker opp og immunitet mot tidligere infeksjoner og vaksinasjoner avtar over tid.

CDC fortsetter å spore fremveksten av nye varianter gjennom genomisk sekvensering, i samarbeid med statlige og lokale helseavdelinger, kommersielle laboratorier og globale partnere. CDC fortsetter også å overvåke trender i COVID-19 å informere vaksineanbefalinger, og til publisere ukentlige data slik at publikum kan ta informerte beslutninger om deres individuelle risiko gjennom året.

Andel positive SARS-CoV-2-tester rapportert til National Respiratory and Enteric Virus Surveillance System (NREVSS) – mars 2020 til juni 2024

Figur som viser prosentandelen positive SARS-CoV-2 tester fra 2020 til 2024. De rosa stolpene er sommer (Jul-Sep), og de blå stolpene er vinter (des-feb).
Figur 1: Andel positive SARS-CoV-2-tester fra mars 2020 til juni 2024 rapportert til National Respiratory and Enteric Virus Surveillance System (NREVSS). Topper har blitt observert om vinteren (blå), sommeren (rosa), og andre ganger gjennom…

Den siste vinteren toppet COVID-19 seg i begynnelsen av januar, avtok raskt i februar og mars, og i mai 2024 var lavere enn på noe tidspunkt siden mars 2020. I løpet av de siste ukene, noen overvåkningssystemer har vist små nasjonale økninger i COVID-19; utbredt så vel som lokale bølger er mulig over sommermånedene. Selv om COVID-19 ikke er trusselen den en gang var, er den fortsatt assosiert med tusenvis av sykehusinnleggelser og hundrevis av dødsfall hver uke i USA, og kan føre til Lang COVID.

Beskytt deg selv og andre med praktiske handlinger

Om sommeren og hele året kan du bruke mange effektive verktøy for å forhindre spredning av COVID-19 eller bli alvorlig syk. CDCs veiledning av respirasjonsvirus gir anbefalinger og informasjon som kan hjelpe mennesker med å redusere risikoen for mange vanlige luftveissykdommer. Disse handlingene kan bidra til å beskytte deg selv og andre mot helserisiko forårsaket av disse virusene.

COVID-19 er her for å bli, men å ta enkle tiltak vil bidra til å beskytte deg og dine kjære mot infeksjon og alvorlig sykdom.

Veiledning av åndedrettsvirus kjerneforebyggende strategier er immuniseringer, hygiene, trinn for renere luft, behandling og å være hjemme og forhindre spredning av viruset.
Veiledning av luftveiene

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.