Lørdag 1. juni 2024

MERKNAD TIL JOURNALISTER:

Viktige nyheter om kommende utviklinger i løpet av de siste timene av den 77. verdenshelseforsamlingen

  • Oppdatering om pandemiberedskap og respons (INB, IHR)
  • Rådgivning om virtuell pressebriefing arrangert av generaldirektør Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus

Dette er for å informere deg om at arbeidsprogrammet for den siste dagen av Syttisjuende World Health Assembly (WHA) har blitt oppdatert og kan finnes i Dagsbok nr. 6 .

Plenarforsamlingen møtes kl. 18.00 CEST i rom XIX for å vedta rapportene fra de to komiteene og vedtakene og resolusjonene som ble godkjent under WHA77 (se listen i Dagsjournal nr. 6 ) , unntatt de som er knyttet til punkt 13.3 (IHR) og 13.4 (INB).

Plenarforsamlingen vil avbryte sitt arbeid for å tillate at komité A møtes kl. 19.00 i rom XX (omtrentlig) for å motta tekstene som er avtalt i utkastgruppen om punkt 13.3 (IHR) og 13.4 (INB).

Plenarforsamlingen vil gjenoppta kl. 21.00 eller før for å behandle rapporten fra Intergovernmental Negotiating Body (INB) for å utarbeide og forhandle en konvensjon, avtale eller annet internasjonalt instrument om pandemiforebygging, beredskap og respons ( A77/10 ) (pkt. 13.4) og et utkast til tekst om p andemisk avtale om fremtidig mandat for INB.

Plenarforsamlingen vil også ta opp rapporten ( A77/9 ) fra Arbeidsgruppen for endringer i det internasjonale helsereglementet (2005) (punkt 13.3) og pakken med endringer i det internasjonale helsereglementet (2005), og vil da avslutte den syttisjuende verdenshelseforsamlingen. Dr Tedros sine kommentarer vil bli sendt til media.

Se WHA77 live webcast .

En virtuell pressekonferanse som dekker nyhetsutviklingen – arrangert av WHOs generaldirektør Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus med ekspertkolleger og gjester – vil finne sted ved avslutningen av helseforsamlingen. En mediemelding med tilkoblingsdetaljer vil bli sendt senere.

Medieressurser

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.