Enighet i Verdens helseforsamling oppnådd om en omfattende, avgjørende pakke med endringer for å forbedre det internasjonale helseregelverket, og setter dato for sluttføring av forhandlingene om en foreslått pandemiavtale

Genève, 1. juni 2024 — I en historisk utvikling vedtok Verdens helseforsamling, årsmøtet for dets 194 medlemsland, i dag en pakke med kritiske endringer i det internasjonale helsereglementet (2005) (IHR ), og ga konkrete forpliktelser til fullføre forhandlinger om en global pandemiavtale senest innen ett år. Disse kritiske handlingene er iverksatt for å sikre at omfattende, robuste systemer er på plass i alle land for å beskytte helsen og sikkerheten til alle mennesker overalt fra risikoen for fremtidige utbrudd og pandemier.

Disse avgjørelsene representerer to viktige skritt av land, tatt i takt med hverandre på den siste dagen av den syttisjuende verdenshelseforsamlingen, for å bygge på erfaringene fra flere globale helsekriser, inkludert -pandemien. Pakken med endringer i regelverket vil styrke global beredskap, overvåking og respons på folkehelsekriser, inkludert pandemier.

“De historiske avgjørelsene tatt i dag viser et felles ønske fra medlemslandene om å beskytte sitt eget folk, og verdens, mot den delte risikoen for folkehelsekriser og fremtidige pandemier,” sa Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør. «Endringene i det internasjonale helseforskriften vil styrke landenes evne til å oppdage og reagere på fremtidige utbrudd og pandemier ved å styrke deres egen nasjonale kapasitet, og koordinering mellom andre stater, når det gjelder sykdomsovervåking, informasjonsdeling og respons. Dette er bygget på forpliktelse til rettferdighet, en forståelse av at helsetrusler ikke anerkjenner landegrenser, og at beredskap er en kollektiv bestrebelse.”

Dr Tedros la til: “Beslutningen om å inngå pandemiavtalen innen det neste året viser hvor sterkt og presserende land ønsker den, fordi den neste pandemien er et spørsmål om når, ikke om. Dagens styrking av IHR gir et kraftig momentum for å fullføre pandemiavtalen, som, når den er fullført, kan bidra til å forhindre en gjentakelse av ødeleggelsene for helse, og økonomier forårsaket av COVID-19.”

De nye endringene til IHR inkluderer:

  • Introdusere en definisjon av en pandemisk nødsituasjon for å utløse mer effektivt internasjonalt samarbeid som svar på hendelser som står i fare for å bli, eller har blitt, en pandemi. Definisjonen av pandemisk nødstilfelle representerer et høyere alarmnivå som bygger på de eksisterende mekanismene til IHR, inkludert fastsettelse av folkehelsenød av internasjonal interesse. I følge definisjonen er en pandemisk nødsituasjon en smittsom sykdom som har, eller har høy risiko for å ha, bred geografisk til og innenfor flere stater, overskrider eller har høy risiko for å overskride helsesystemenes kapasitet til å reagere i disse statene. ; forårsaker, eller har høy risiko for å forårsake, betydelig sosial og/eller økonomisk forstyrrelse, inkludert forstyrrelse av internasjonal trafikk og handel; og krever rask, rettferdig og forsterket koordinert internasjonal handling, med hele regjeringen og hele samfunnet tilnærminger;
  • En forpliktelse til solidaritet og rettferdighet for å styrke tilgangen til medisinske produkter og finansiering. Dette inkluderer etablering av en koordinerende finansiell mekanisme for å identifisering av og tilgang til finansiering som kreves for å “rettferdig møte behovene og prioriteringene til utviklingsland, inkludert for å utvikle, styrke og opprettholde kjernekapasiteten,” og annen pandemisk nødforebygging, beredskap og respons. -relaterte kapasiteter;
  • Etablering av statspartskomiteen for å lette effektiv implementering av de endrede forskriftene . Komiteen vil fremme og støtte samarbeid mellom partene for effektiv implementering av IHR; og
  • Opprettelse av nasjonale IHR-myndigheter for å forbedre koordineringen av implementeringen av regelverket i og mellom land.

“Erfaringen fra epidemier og pandemier, fra Ebola og Zika til COVID-19 og MPOX, viste oss hvor vi trengte bedre folkehelseovervåking, respons og beredskapsmekanismer rundt om i verden,” sa Dr Ashley Bloomfield fra New Zealand, medformann i New Zealand. arbeidsgruppen for endringer i IHR (WGIHR), og fra utkastgruppen som ledet forhandlingene om endringspakken under WHA. «Land visste hva som måtte gjøres, og vi gjorde det. Jeg er så stolt over å være en del av dette.»

Medformann i WGIHR, Dr Abdullah Assiri, fra Kongeriket Saudi-Arabia, la til: «Endringene i det internasjonale helseforskriften styrker mekanismene for vår kollektive beskyttelse og beredskap mot utbrudd og pandemiske nødsrisikoer. Dagens kraftige demonstrasjon av global støtte til sterkere regelverk gir også et stort løft for prosessen for å forhandle frem en sårt tiltrengt internasjonal pandemiavtale.»

Plan vedtatt for å fullføre forhandlinger om en pandemiavtale

Land ble enige om å fortsette å forhandle om den foreslåtte pandemiavtalen for å forbedre internasjonal koordinering, samarbeid og rettferdighet for å forebygge, forberede seg på og svare på fremtidige pandemier.

KOMMENTAR: DETTE ER BARE HINSIDES DET SOM BESTEMMES AV DISSE GLOBALISTENE!

WHOs medlemsland besluttet å forlenge mandatet til det mellomstatlige forhandlingsorganet, opprettet i desember 2021 , for å fullføre arbeidet med å forhandle frem en pandemiavtale innen ett år, av Verdens helseforsamling i 2025, eller tidligere om mulig på en spesiell sesjon i WHO. Helsemøtet i 2024.

“Det var en klar konsensus blant alle medlemslandene om behovet for et ytterligere instrument for å hjelpe verden bedre å bekjempe en fullstendig pandemi,” sa Precious Matsoso fra Sør-, medformann for både Pandemic Accord Intergovernmental Negotiating Body ( INB) og utkastsgruppen for INB- og IHR-agendapunkter ved WHA.

Fellow INB medformann Roland Driece, fra Nederland, sa: “Dagens flotte resultat med å godkjenne endringer i det internasjonale helseforskriften vil gi momentumet vi trenger for å fullføre pandemiavtalen. Vi har helt klart viljen, hensikten og nå tiden som trengs for å fullføre denne generasjonsavtalen.»

Redaktørens notater

IHR (2005), etterfølgerne til de internasjonale sanitærforskriftene fra 1951, ble skapt for å maksimere den kollektive innsatsen for å håndtere folkehelsebegivenheter, samtidig som de minimerer forstyrrelsene av reise og handel. De har 196 statsparter, som omfatter alle 194 WHO-medlemsstater pluss Liechtenstein og Den hellige stol.

WHOs medlemsland lanserte prosessen for å utvikle verdens første pandemiavtale, for å forhindre en gjentakelse av de globale helsemessige, økonomiske og sosiale konsekvensene av COVID-19-pandemien, på en spesiell sesjon av Verdens helseforsamling i desember 2021 .

Dokumenter

https://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/WHA77/A77_ACONF14-en.pdf

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.