Varmepumpe luft til luft funksjon!

Luft-til-luft varmepumpe: Komplett guide (funksjon, pris, o.l.)

Sist oppdatert: 25. november 2023

Det kan være mye å tenke på når du skal ha deg luft-til-luft varmepumpe, særlig om det er første gang. Hvor skal den plasseres? Hvilken modell er rett for meg? Hva er fordelene? Vi har laget en komplett guide med alt du trenger å tenke på for å kjøpe en varmepumpe du er fornøyd med på sikt.

Kortversjonen

  • En luft-til-luft varmepumpe fungerer ved å utvinne varme fra den kalde uteluften og distribuere den som varm luft innendørs.
  • Fordelene med luft-til-luft varmepumper inkluderer lavt energiforbruk, mulighet for tidsinnstillinger og fjernkontroll, bedre luftkvalitet og enkel montering.
  • Når du velger en varmepumpe, bør du vurdere budsjett, størrelse på bolig, avstand til naboer, utetemperatur og eventuelle ekstra funksjoner som luftrensning.
  • Det finnes ulike varmepumper i forskjellige prisklasser og modeller, og du bør velge en som passer dine behov og boligens egenskaper. Profesjonell montering er påkrevd, og prisen på varmepumper kan variere.

Vis mindre

Hvordan fungerer en luft-luft varmepumpe?

Først av alt, hvorfor bør du velge en luft-til-luft varmepumpe og hvilke fordeler gir den? Den enkleste forklaring på en luft-til-luft varmepumpe er at den fungerer som et slags kjøleskap – bare omvendt. Kjøleskap bevarer kald luft og dytter ut varm luft. Varmepumpen dytter imidlertid inn varm luft ved å utvinne varme fra den kalde luften utendørs.

Kjølemediet inne varmepumpen varmer opp luften som kommer utenfra. Denne væsken tåler minusgrader. Væsken omdannes til gass når den er varm. Kompressoren skaper deretter et trykk som gjør at gassen blir varmere og varmere.

Varmen slippes ut i hjemmet ditt. Gassen kjøles ned og blir til væske igjen. Deretter sendes væsken tilbake til start, hvor prosessen repeteres på nytt. Varmepumpen trenger elektrisitet for å fungere, men den er på mange måter selvdreven ved at kjølemediet stadig brukes om igjen.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 ulike leverandører. Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Få 3 tilbud

Hvilke fordeler gir luft-til-luft varmepumper?

Fordelen med luft-til-luft varmepumper er at de har et lavt energiforbruk, særlig sammenlignet med elektriske ovner. Varmepumpe er et godt økonomisk valg. Luft-til-luft varmepumper er også miljøvennlige siden de bruker mindre elektrisitet. De fleste modeller kommer med tidsinnstillinger og fjernkontroll via mobilapp.

Fjernkontroll og tidsinnstillinger gjør at du kan spare ytterligere penger ved å automatisk senke temperaturen om natten eller når du er på jobb. Så sant du stiller den inn, begynner varmepumpen automatisk å heve temperaturen i boligen på ønsket tidspunkt. For eksempel, du kan øke temperaturen mens du sitter på toget på vei hjem fra jobb.

Denne typen varmepumpe er enkel å montere, særlig sammenlignet med andre typer varmepumper. Du trenger for eksempel ikke montere vannbåren varme. Det holder å finne et egnet sted for inne- og utedelen. Et stort utvalg av modeller i ulike størrelser og fasonger gjør det mulig å finne et alternativ som passer for nettopp din bolig.

Er varmepumpe bra for luftkvaliteten?

Luft-til-luft varmepumper filtrerer luften som kommer utenfra for bedre luftkvalitet. Det finnes også modeller med luftrensning. Disse er en god løsning for deg som sliter med astma og luftveissykdommer.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.