Fikk du med deg nordlyset i natt? NORDLYSET???

Åpne deleknapper for artikkelen

 17.04.24 08:48

 Andrea Schrøder Karlsen

I natt var det nemlig over mossedistriktet. Det fikk Jan Maximillian Winther Johansen med seg.

 For abonnenter

– Jeg bruker en app som heter «Aurora» og den ga meg et varsel i går kveld rundt midnatt om at nordlys kunne være synlig den neste timen. Jeg gikk ut for å sjekke, og det var nordlys, forklarer han.

Nordlyset så han fra Søly båthavn.

Jan forteller at hobbyen hans er å ta bilder og at han derfor forsøker å få med seg nordlys når det skjer, men det er ikke alltid like skarpt som det var natt til onsdag.

– Det er så mye som må gå riktig med tanke på forholdene så langt sør, med hensyn til intensitet på solvind, varighet og ikke minst lav grad av skydekning, at det er sjeldent man får sett det så intenst på disse breddegrader.

– Man må rett og slett ha litt flaks også. Vanligvis er det bare en grønn aura helt nede i horisonten, forteller hobbyfotografen.

Litt vanskeligere nå

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Siri Wiborg, sier det er ikke noe mindre vanlig å se nordlyset i april enn det er i for eksempel desember..…Javel…0g Nordlyset så langt sør??? Herrefred!

– Nordlyset har ingenting med årstidene å gjøre, men det er ofte litt vanskeligere å få det med seg nå og utover sommeren fordi det er lysere ute, forklarer hun.

Wiborg har også en gladnyhet til de som ikke fikk med seg nattens fenomen.

– Du har en sjanse til å se det i natt også. Det blir nok ikke så mye som det var natt til onsdag, men det er en god mulighet til å se det likevel, sier hun.

Les mer om: artikkelemnene

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.