Erna Solberg svarer på kritikken fra Stortinget: – Jeg fortjener kritikk……..

Foto: Tore Kristiansen / VG

SA MÆRRA TEL DEN BLINDE!

Høyre-lederen mener all kritikk som rettes mot henne er fullt fortjent.

I dag kl. 08:01

I forrige uke fikk Høyre-leder sterk kritikk av en enstemmig kontrollkomité på Stortinget.

Både for ektemannens aksjehandel og for at hennes egen regjering ikke hadde gode nok rutiner for å håndtere inhabilitet.

– Jeg burde spurt og gravd mer, sa Erna Solberg i sin første kommentar etter kritikken ble kjent.

Tirsdag var Solberg på plass hos Politisk kvarter hos NRK, og svarte på kritikken.

– Jeg fortjener kritikk, ikke minst for jeg visste ikke om omfanget han handlet, sier Solberg.

Videre forteller Solberg at om hun var statsminister på tidspunktet hvor inhabilitet-sakene ble kjent, vet hun ikke om hun hadde gått av.

– Jeg opplever ikke at flertallet synes det, sier Høyre-lederen.

Solberg sier at det har alltid vært hennes ansvar å sørge for at hun har oversikt over habilitetsspørsmålene.

– Det har jeg sagt hele tiden.

Høyre-lederen sier noe slikt ikke vil gjenta seg.

– Det viktigste for meg nå er at dette ikke skjer igjen. Sindre skal ikke handle i aksjer hvis jeg blir statsminister igjen.Publisert: 05.03.24 kl. 07:48Oppdatert: 05.03.24 kl. 08:01

Relaterte emner

Opplysninger til VG: Solberg kan få sterk kritikk av stortingsflertalletDobbeltrefs mot Erna Solberg: – Svært omfattende bruddHøyre innrømmer siviløkonom-blemme: – Burde vært korrigertFrøy GudbrandsenPolitisk redaktørJa, Solberg-saken er den mest alvorligeMeningerUnge Høyre kaster stein i glasshus

Fra andre aviser

AftenpostenErna Solberg svarer på kritikken fra Stortinget: – Jeg fortjener kritikkBergens TidendeErna Solberg: – Jeg fortjener kritikkBergens TidendeNå faller habilitetsdommenBergens TidendeMistillitsforslag mot Tonje Brenna (Ap) faltAftenpostenErna Solberg (H) får sterk kritikk fra samlet komité: – Tar til meg kritikkenAftenpostenBrenna må ikke gå, men hun kan ha syndet grovt

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.