Et budskap fra statsministeren til advent og jul

Tale/innlegg | Dato: 05.12.2023

Statsministeren får vanligvis forespørsler om videohilsener før jul. Derfor har vi spilt inn en video som kan brukes til dette.

Kjære alle sammen, 

Det står skrevet i stjernene.

Det var i alle fall det de tre hellige konger eller de tre vise menn brukte som veiviser, da de kom ridende på kameler fra Østen. De lette etter en helt bestemt stall i utkanten av Betlehem, som i dag er en palestinsk by på Vestbredden. Og vi vet at den hendelsen, fødselen, for over to tusen år siden, i stallen – den skulle bli historisk.

Alle reiste etter stjernene på den tiden. Også sjøfolk på våre breddegrader. Ja, de var kanskje bedre enn de aller fleste til å navigere etter stjernene. Nå har vi andre metoder.

Vi nærmer oss jul, det er mørkt ute, og derfor er lettere å se stjernene. Det er adventstid, med forberedelser, kanskje julebord, presangkjøp, presanglaging, konserter, frivillig arbeid, innkjøp, deling, ettertanke og omtanke.

Og dette er en tid med stjerner og pynt.

Mange pynter boliger med alt som kan tenkes blinke i mørket, vi rammer inn balkonger, vinduer og dører med lys: Her bor jeg!

Og gjerne med den største stjernen midt i vinduet og julestjerne på bordet. Og alt det mens avisene nå på slutten av året skal kåre årets unge ledestjerner, TVen viser ‘Reisen til julestjernen' og andre kjære julefilmer, og idretten peker ut sesongens nye stjerner.

Gode venner,

Jeg vil ønske dere en riktig god jul når den tiden kommer. Og en forventningsfull og fin adventstid nå i desember.

Og så har jeg tre ønsker til oss alle, de henger sammen, for på denne tiden av året tenker jeg vi kan si: Vis omsorg, vis raushet og vis nærhet.

Vi kan alle være til og hjelp for noen som trenger det. Så se deg rundt. La noen se deg. Og om du kan, følg stjernene. 

https://tv.regjeringen.no/3.html?mediaId=b696974c-c91f-4d78-8f80-a5f73d9ec0b9&configId=qbrick-player&pageStyling=adaptive&autoplay=false&repeat=false&sharing=true&download=false&volume

OG DETTE SIER ALTSÅ EN JESUITT???

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.