NYHETER OM SYKDOMSUTBRUK

Fugleinfluensa A(H5N1) – Storbritannia av Storbritannia og Nord-Irland

30. mai 2023

A Disease Outbreak News (DON) har blitt lagt ut for følgende folkehelsearrangement: Aviær influensa A(H5N1) – Storbritannia og Nord-Irland.

I midten av mai rapporterte Storbritannia og Nord-Irland til Verdens helseorganisasjon (WHO) påvisning av A(H5)- hos en fjærfearbeider på en gård i England der fjærfe var infisert med høypatogenisitet av fugl. influensa (HPAI) A(H5N1)-virus. En annen påvisning ble rapportert hos en annen person som utførte avlivingsoperasjoner på gården. Begge påvisningene ble senere bekreftet ved ytterligere testing som A(H5N1). Begge tilfellene var asymptomatiske og oppdaget som en del av en pågående utvidet overvåkingsstudie av asymptomatiske arbeidere eksponert for fjørfe infisert med fugleinfluensa.

Alle arbeiderne på denne gården og deres kontakter er identifisert; ingen av kontaktene har rapportert , og ingen andre influensatilfeller er identifisert. United Kingdom Health Security Agency (UKHSA) har ikke oppdaget bevis på overføring fra menneske til menneske.

Basert på tilgjengelig informasjon, anser WHO disse som sporadiske påvisninger av fugleinfluensavirus blant mennesker uten bevis for person-til-person overføring til dags dato. Sannsynligheten for internasjonal sykdom gjennom mennesker anses derfor som lav.

Gitt den utbredte sirkulasjonen i fugler og den stadig utviklende naturen til influensavirus, understreker WHO viktigheten av global overvåking for å oppdage virologiske, epidemiologiske og kliniske endringer forbundet med sirkulerende influensavirus som kan påvirke menneskers (eller dyrs) helse.

Kommentar: JA DA ER DENNE KJELTRINGORGANISASJONEN I GANG IGJEN. DENNE GANGEN ER DET FUGLEINFLUENSAEN SOM STÅR PÅ PROGRAMMET. DE VIL ALDRI GI SEG!

Full tekst til DON: https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2023-DON468

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.