Koronasertifikatet. Dette tyder på at det vil bli tatt i bruk?

Denne siden viser informasjon om din siste koronavaksine, gjennomgått koronasykdom siste halvår, og nylige testresultat hvor koronavirus ikke ble påvist. Dette er din personlige informasjon som du kan velge å vise fram til andre. Da kan du bruke kontrollsidene med QR-koder. Les mer om formål og bruksområder i personvernerklæringen hos Folkehelseinstituttet.

Sertifikatets gyldighet blir automatisk oppdatert hver gang du henter det fram. Informasjonen hentes fra Folkehelseinstituttet og lagres ikke på Helsenorge.

Er det en vaksine du ikke finner?

Koronasertifikatet henter informasjonen om fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det er bare den siste koronavaksinen som vises i sertifikatet. Tidligere vaksiner vises på vaksinesiden. Hvis du ikke ser den siste koronavaksinen du har tatt, har den sannsynligvis ikke blitt registrert.

Det kan ta noe tid fra en er satt til den blir registrert i SYSVAK. Dersom vaksinen ikke vises, kan du kontakte stedet hvor du fikk vaksinen, slik at de kan registrere den.

Er det en koronatest du ikke finner?

Koronasertifikatet henter informasjonen om prøvesvar fra MSIS Labdatabasen. Oversikten viser den siste testen som er registrert på deg de siste 7 dagene. Du vil se siste kun hvis koronavirus ikke ble påvist.

Dersom du nylig har fått påvist koronavirus vil din siste test kunne være skjult. Da må du vanligvis vente noen dager før du kan vise fram en koronatest som ikke påviser koronavirus.

På prøvesvarsiden kan du se alle koronatestene du har tatt. Dersom testen din mangler fra denne siden, kan det være at testen ikke er registrert. Du kan ta kontakt med prøvetakingsstedet og spørre om de har registrert resultatet på testen din.

Har du gjennomgått covid-19 men savner informasjon om dette?

Koronasertifikatet henter informasjonen om prøvesvar fra MSIS Labdatabasen. Dersom du har hatt koronavirus det siste halve året vil du normalt være beskyttet. Dette vil vises i sertifikatet i seks måneder fra den første testen som påviste koronavirus.

For noen kan vi dessverre ikke vise at du er beskyttet. Det kan for eksempel skyldes at det ikke var mulig å gjøre en automatisk tolkning av dine tidligere prøver for koronavirus.

Dokumentasjon på gjennomgått sykdom fra utlandet kan ikke registreres i MSIS.

Er fødselsdatoen forskjellig i koronasertifikatet og passet?

Koronasertifikatet henter fødselsdato fra Folkeregisteret. Enkelte har fått tildelt et D-nummer som ikke inneholder den reelle fødselsdatoen. Hvis du bruker utenlandsk pass med annen fødselsdato, kan du kontakte Skatteetaten for å få en bekreftelse som forklarer dette. Se også hvordan du kan søke om å få endret fødselsdatoen i Folkeregisteret.

Kontrollsider

Koronasertifikatet inneholder kontrollsider med QR-koder. Disse kan du vise fram i situasjoner som stiller krav om gyldig koronasertifikat, enten på skjerm eller som utskrift. Kontrollsiden for viser om sertifikatet er gyldig for arrangementer, basert på nasjonale regler. Kontrollsiden for EU/EØS kan brukes for grensepasseringer. Regler for gyldighet er forskjellige i ulike land. På reopen.europa.eu finner du en oversikt over dette. I Helsenorge-appen kan du lagre en kopi av koronasertifikatet på mobilen. Da kan du hente det fram uten tilgang til . Les mer om Helsenorge-appen.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.