Synnøve Fjellbakk Taftø , Gro Harlem Brundtland, Bjørn Tore Godal;

Jonas Gahr Støre. Grete Knudsen m.fl…….. Hvilken bekmørk historie som ligger bak!!

Magne Nord:

Den patriotiske, oppegående og uredde norske fløyteblåser-juristen Synnøve Fjellbakk Taftø var «midt i smørøyet» som jurist i Utenriksdepartementet mens EØS- og EU-forhandlingene fant sted. Her er hennes beskrivelse av det som skjedde og konsekvensene av det:

«Den 24. juni 1994 underskrev Gro Harlem Brundtland, Bjørn Tore Godal og Eivinn Berg Norges medlemskapsavtale med EU. Etter norsk statsrett skal en slik avtale straks avleveres i Traktatarkivet i UD. Men det skjedde ikke med denne avtalen. Var Jonas Gahr Støre ansvarlig?

I november 1994 sa det norske folk et rungende nei til EU uten at Gahr Støres «forhandlingsresultat» var kjent. Ettersom EØS-avtalen var død i og med Sveits’ avslag var 5 års EU-tilpasning nullifisert. Gahr Støres panikkløsning ble det som i traktatarkivet fremstår som en multilateral avtale av 29.12.94, men som folkerettslig er en nullitet og en for både og Island.

Jeg fulgte rimelig bra med i EU-saken i 1994, men likevel var jeg ikke oppmerksom på at Gro Harlem Brundtland, Bjørn Tore Godal og Eivinn Berg den 24. juni 1994 meldte Norge inn i EU. Etter at fristen for å reise Riksrettstiltale gikk ut har Thorvald Stoltenberg fortalt at medlemskapet ble effektivt fra dag 1 og an ble utnevnt som EU-kommisær for fiskerispørsmål.

Men dagen etter folkeavstemningen var det slutt på herligheten. Slik ville EU-kommisjonen gi skinn av at de respekterte den norske folkemeningen. Men New World Order-representanten Jonas Gahr Støre fikk hjelp av sine jesuittiske venner til å lage et konsept som sikret at Norge oppfylte medlemskapsforpliktelsene uten at befolkningen i Norge fikk noen av de rettigheter som tilkommer EU-borgere.

Avtaleteksten ble ikke forelagt Stortinget slik norsk konstitusjon krever. Medlemskapsavtalen er formelt heller ikke i kraft.”

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.