Nato-general advarer: Russland har fortsatt styrker som ikke er særlig påvirket av Ukraina-krigen

Sigurd Nordmo

25. okt. 2024 06:12 – Oppdatert 25. okt. 2024 06:12

Russland har tilgang til både strategiske bombefly, ubåter og ballistiske missiler.

28

I et intervju med den amerikanske tenketanken Atlantic Council minner -toppen general Christopher Cavoli om at fortsatt har ressurser som ikke i særlig stor grad er blitt påvirket av krigen i .

– Selv om det har vært betydelige tap på bakken, er det fortsatt en enorm kapasitet i resten av Russlands væpnede styrker, både i de konvensjonelle og kjernefysiske. Det er nødvendig å ha det i bakhodet, sier Cavoli i intervjuet som er gjengitt av Business Insider.

Se video: Kampfly skyter ned russisk

0 seconds of 36 secondsVolume 90%

– Må sees i sammenheng

Russiske langtrekkende , Putins ubåtflåte og ballistiske missiler er deler av Russlands væpnede styrker som holder stand, påpeker den amerikanske offiseren

– De russiske styrkene som kjemper i Ukraina, og tapene de har tatt, må sees i sammenheng med hele deres militære struktur, sier han ifølge Business Insider.

Samtidig har regimet i Moskva jobbet for å erstatte bakkestyrkene som er rammet av død, skader og fangenskap ved fronten i Ukraina.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

Cavoli har vært øverstkommanderende for Nato-styrkene i siden sommeren 2022, kun måneder etter at Russland gikk til fullskala krig i Ukraina.

Tidligere har han hatt flere offisersstillinger i den amerikanske hæren, blant annet i fallskjermjegerdivisjonen 82. airborne.

General Christopher Cavoli er sjef for Nato-styrkene i Europa. Han minner om Russlands militære kapasiteter. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB

Bombefly og ubåter

Som Cavoli påpeker har Russland tilgang til strategiske ressurser som langtrekkende bombefly, ubåter og ballistiske missiler.

Sammen utgjør de tre elementene Russlands atomtriade, da de alle er kabable til å avfyre kjernefysiske stridshoder.

Slik bruker Russland kampfly og bombefly i krigen i UkrainaLES SAKEN

I løpet av krigen i Ukraina har den russiske bombeflyflåten imidlertid blitt rammet av angrep, som blant annet er utført ved hjelp av droner. I april hevdet Ukraina at tre strategiske bombefly av typen Tu-95 ble skadet i et ukrainsk droneangrep.

Flere fly har også gått tapt til ulykker. I august ble et strategisk bombefly av typen Tu-22m3 meldt styrtet i den russiske regionen Irkutsk i Sibir.

Russland har blant annet ubåter i både Nordflåten og Stillehavsflåten. Svartehavsflåten har det gått dårligere med som følge av krigen.

Dette bildet delt av Kreml viser Russland president Vladimir Putin teste et bombefly av typen Tu-160 i februar i år. Foto: Det russiske presidentkontoret / AFP / NTB

Nord-Korea-spekulasjoner

I løpet av den siste uken har spekulasjoner om en mulig nordkoreansk deltakelse i Ukraina-krigen skapt overskrifter.

Tidligere denne uken hevdet USAs forsvarsminister Lloyd Austin at det finnes bevis for at det nå befinner seg nordkoreanske soldater i Russland. Onsdag kunne han imidlertid ikke redegjøre for hva soldatene gjør der.

Ekspert: Dette kan Nord-Korea tjene på ved en utplassering av soldater i UkrainaLES SAKEN

Onsdag påpekte professor Tormod Heier ved Forsvarets høgskole overfor ABC Nyheter at nordkoreanske styrker ikke er av særlig høy kvalitet.

KOMMENTAR: HVOR I ALLE SINE DAR HAR HAN DETTE FRA?

Tidligere har Pyongyang-regimet støttet Russland med blant annet artillerigranater, som heller ikke har et særlig godt rykte når det gjelder kvalitet og presisjon.

Sør-Korea kan komme til å levere våpen til Ukraina: – Dette er risikabelt for RusslandLES SAKEN

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.