Flerlandsutbrudd av kolera, ekstern situasjonsrapport #19 – 18. oktober 2024.

JA NÅ PUSHER DE PÅ FOR HVA DE MAKTER….OG FØLGER OPP!

Oversikt

Fra 1. januar til 29. september 2024 ble totalt 439 724 koleratilfeller og 3432 rapportert globalt i fem WHO-regioner. Selv om antallet tilfeller i 2024 er 16 % lavere enn i fjor, er økningen på 126 % i dødsfall dypt bekymrende. Økningen i kan delvis tilskrives de spesifikke stedene for disse utbruddene, som inkluderer konfliktrammede områder hvor tilgangen til helsetjenester er alvorlig kompromittert, regioner som opplever massive flom som har skadet kritisk infrastruktur, og områder med utilstrekkelige medisinske fasiliteter. Disse utfordringene er spesielt uttalte i landlige og avsidesliggende regioner, hvor forsinkelser i tilgang til behandling er vanlig på grunn av dårlig infrastruktur og begrensede helseressurser.

Siden forrige rapport har det blitt rapportert om nye kolerautbrudd i Niger (705 tilfeller og 17 dødsfall) og Thailand (fem tilfeller uten dødsfall), noe som øker det totale antallet berørte land i 2024 til 30.

Fra 14. oktober er det globale lageret av oral koleravaksine oppbrukt, uten tilgjengelige gjenværende doser. Selv om det forventes flere doser i løpet av de kommende ukene, utgjør denne mangelen betydelige utfordringer for utbruddsinnsatsen og hemmer innsatsen for å kontrollere spredningen av sykdommen.

Mer informasjon her: Flerlandsutbrudd av kolera, ekstern situasjonsrapport #19 – 18. oktober 2024 (who.int)

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.