Hele det politiske Norge jubler for krig

Av

 Jan Hårstad

 –

14. oktober 2024

0

Fra regjeringas pressekonferanse.

Forsvarsbudsjettet for 2025 er på 110 milliarder kroner, det er opp med 19,2 milliarder fra i år. Det betyr at hver skattebetaler må betale rundt 25.000 i krigsskatt.

Av Jan Hårstad.

Det man tar med seg fra tradisjonelt Islam er viktigheten av drømmer. En mente det at Allahs måte å kommunisere på var via drømmer. Og da gjaldt det å tyde drømmenes budskap slik at de ble riktig forstått.

Jeg har nå noen merkelige drømmer som stammer fra min tid som SF-medlem. Jeg befinner meg på et SF-møte hvor Brigitte Grimstad står på scenen med gitar og synger protestviser mot krig og vold. En aktivist fra Pax Forlag går rundt og selger To-binds verk av Rosa Luxemburgs tekster som var Pax storsatsing i sin tid. Det er kamp mot imperialisme, militarisme og krig- knapt noe annet.

Forleden leste jeg en artikkel om «venstresida» i EU-parlamentet som naturligvis er for krig.

Og i dag leverer Johannes Stern en artikkel på wsws.org som redegjør for at det tyske Die Linke ved herrene Bodo Ramelow og Dietmar Bartsch er for Natokrig mot Russland og for israelsk folkemord på Gaza.

Og har man nerver til mer skal man ta seg inn på Forsvarets Forum 11. oktober hvor det løftes fram at krigsindustrien i vil bli stats- subsidiert med 976 millioner kroner. Av disse vil det dryppe en anseelig sum på CHEMRING NOBEL som holder til på Sætre i Asker og produserer Hexamin – kjemisk sprengstoff som 90% eksporteres til krigssonene.

Dette syns hele det politiske Norge i dag er storartede saker for ingen protesterer. Her er ingen Brigitte Grimstad på banen, heller ikke noen som selger Rosa Luxemburgs skrifter. 

Altså: hele den politiske eliten er trollbundet av Natos narrativ. Det finnes ikke noen som pirker i Natos narrativ. Og dette gjelder i en stat som roser seg av mange PC-apparat, som  roser seg av høyt utdannelsesnivå og som utdeler Nobels fredspriser.

Er det noe rart at Allah sender meg merkelige drømmer? Om noen hadde sagt til SF-medlem Jan Hårstad i hans ungdom at det lille rike Norge skulle utvikle seg til en av verdens mektigste krigsstater i forhold til folketallet, ville jeg ha betraktet vedkommende som totalidiot. Men sånn er det.

Forsvarsbudsjettet for 2025 er på 110 milliarder kroner, det er opp med 19,2 milliarder fra i år. Webben Revolusjon som har regnet på dette hevder at det pr. normale skattebetaler blir rundt 25.000 i krigsskatt å betale. Det er det moderne Norge.

Nå er det verken Brigitte Grimstad for fred eller Rosa Luxemburg mot krig.

Absolutt alle er for krig.


Denne artikkelen ble publisert av Derimot.no.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.