HISTORIEN GJENTAR SEG…USA OG OGSÅ HER I NORGE. DET SKJEDD I 1920-30 ÅRENE!

EN GLIMRENDE FREMSTILLING AV HVA VI HAR I VENTE OM DE FÅR HOLDE PÅ.

Agent131711Agent13171111. oktober 2024

Oct 11, 20245151

11111818

DelShare

Vi er i GRAVE FARE! MAT & GAS-RASJONERING Gjennom utøvende ordrer: Sjokkerende TERRIFYING We are in GRAVE DANGER! FOOD & GAS RATIONING Through Executive Orders: Shockingly TERRIFYING

Noe av det viktigste du vil lese i år: Hvordan den raskt tok bort alt fra innbyggerne på under 24 måneder, uten Kongressens godkjenning … One of the most important things you will read this year: How the American government swiftly took away everything from its citizens in under 24 months, without Congressional approval…

“bevisst og intelligent manipulering av massenes organiserte vaner og meninger er et viktig element i det demokratiske samfunnet. ” – Edward Bernays, propaganda


Du bør lese dette og begynne å forberede deg nå:

Den beste måten å lære hvordan de skal gjøre det på er å lære hvordan de allerede gjorde det – en grufull historietime som sannsynligvis vil gjenta seg av eller i 2030, akkurat i tide for FNs 2030 Agenda, et program der alt er rasjonert, starter med verktøy, mat og land.

Jeg visste alltid at rasjoner ble implementert under andre verdenskrig, men jeg har aldri lært hvordan de gjorde det og jeg trodde som helvete aldri at det var så diabolisk. Denne forskningen sjokkerte meg fullstendig, og den vil sjokkere deg også. Vi er allerede i begynnelsen av rasjoneringsprogrammet, alt de trenger nå er å trekke i avtrekkeren, og alt dette vil skje igjen, like raskt som for 85 år siden … les dette fordi djevelen er i detaljene …

abonnert

Året var 1942. Amerika var i ferd med å hoppe inn i andre verdenskrig og presidenten, Franklin D. Roosevelt (FDR), hevdet å være bekymret for de økonomiske virkningene krigen ville ha for samfunnet. Dette betydde at noe måtte gjøres, pronto. FDR, gjennom nødmakter, unngått tilsyn fra Kongressen og opprettet Office of Price Administration (OPA). Den tilsynelatende uskyldige OPAs eneste jobb var å stabilisere prisene (priskontroll) for å forhindre skadelig , men så snart gruppen ble opprettet, advarte den om en alvorlig gummimangel, så alvorlig at hvis ikke adressert, kan Amerika falle.

OPA kastet ingen tid på å gjøre seg til portvokter av gummi ved å lage et dekkrasjonsprogram. Det første trinnet OPA tok var å slå ned på salget av nye dekk, men det hevdet snart at dette ikke var tilstrekkelig. Den amerikanske offentligheten ble blindsided da OPA kunngjorde at et mot dekkreparasjon hadde trådt i kraftMed denne nye loven hadde 30 millioner sjåfører ikke lenger tilgang til dekk og fikk ikke lov til å få dekket sine nåværende dekk. Det ble deretter opprettet et system som ville gi godkjente publikum medlemmer privilegium av å kjøpe dekk, men bare i begrensede mengder. Dette systemet innebar bare salg av dekk til de som hadde sertifikater, men selv da fikk de heldige nok til å skaffe seg et sertifikat bare ha et begrenset antall dekk, totalt 5, uten unntak. Alle ekstra dekk ble beordret til å bli overført til de lokale bensinstasjonene for innsamling av myndighetene.

Det eneste alternativet var løvtre dekk som, hvis du var heldig som fikk hendene på noen, bare varte noen hundre mil:

En mekaniker viser frem to par hardveddekk — paret til venstre er nytt mens det andre har blitt kjørt 500 miles.

OPA innså at det var for mange borgere til at de kunne overvåke og kontrollere på egen hånd, så de rekrutterte hjelp. 8000 rasjoneringstavler ble opprettetå føre tilsyn med dekk-rasjoneringsprogrammet.

Selv om innbyggerne ble informert om at dekkrasjonering hjalp Amerika med å holde seg i krigen, det var bare ikke nok. Neste kom implementeringen av restriksjoner for salg av nye kjøretøyer – og med “begrensninger ”, mener jeg et fullstendig forbud. Muligheten til å kjøpe et kjøretøy var “frosset ” inntil et rasjoneringsprogram kunne opprettes. Alle nye kjøretøyer som ble sendt til forhandlere skulle holdes og lagres for regjeringen. Bilforhandlere kunne ikke selge et kjøretøy med mindre tillatelse ble gitt fra sak til sak. Tillatelser ble gitt hvis salget av kjøretøyet ble ansett til beste for publikum.

På slutten av den første måneden av kjøretøyets salgsforbud forventet innbyggerne at frysen skulle løfte seg, men i stedet for å frigjøre lagringen til publikum, ble alle kjøretøyer plassert i langsiktig myndighetskontrollert lagring.

Publikum ble informert om at mens gummirasjonering, i kombinasjon med kjøretøyets salgsforbud, hjalp amerikaneren i krigen, det var fremdeles ikke nok. Uten mer rasjonering ville Amerika sikkert falt, så neste kom bensinrasjonering.

Årsaken til gassrasjoneringen var  for en oljekrise. Ideen om en oljekrise forvirret borgere fordi USA den gang var “helt selvforsynt med olje, og faktisk var en stor eksportør av petroleumsprodukter. Ved utbruddet av andre verdenskrig i 1939 utgjorde Nord-Amerika 64 prosent av verdens råoljeproduksjon. (Nær- og Midtøstens andel var derimot bare 5,7 prosent.) ” – men det var likevel viktig å implementere et rasjoneringsprogram, bare i tilfelle. Den rasjonerte råoljen ville bli lagret av regjeringen slik at USA kan fortsett å kjempe den gode kampen.

Conservation & Scrap | David Pollack Vintage Posters

Rasjoneringsprogrammet ble deretter implementert og regjeringen begrenset bilistene til maksimalt 2,5 til 5 gallon bensinper uke. Folk måtte nå skaffe og vise klistremerker på bilens frontruter som plasserte dem i gruppe A, B eller C i kjørehierarkiEn frontrute som hadde en A-klistremerke var en ikke-viktig sjåfør, dette betydde at denne personen ikke trengte gassrasjoner, derfor hvis de skulle motta rasjonen sin, de ville tildeles bare 2,5-3 liter per uke. Fordi de ble ansett ikke-vesentlig , kjøringen deres ble avkortet til 60 mil per uke, uansett årsak. Imidlertid, med gassrasjonen på bare 2,5-3 gallon, var det ingen måte å kjøre 60 mil per uke fordi det gjennomsnittlige kjøretøyet fikk 15 mil per gallon, noe som betyr at innbyggerne bare kunne kjøre 45 mil hvis de mottok hele 3-gallon tildelingen.

Den amerikanske hjemmefronten under andre verdenskrig: rasjonering, gjenvinning og seiershager (U.S. National Park Service)

Hvis du var heldig nok til å motta et B-klistremerke-dekal, var du det semi-essensiell og kunne motta opptil 5 liter ukentlig, noe som ville gi 75 mil reise per uke, men også dette ble avkortet til 60.

Publikum fikk da beskjed om at de aldri skulle kjøre alene fordi det er bortkastet. De som kjørte solo skulle faktisk knyttes til Hitler.

BKorvb7CIAAUUgX

Folk ble ledet til bilbassenget og ble involvert i bilklubber for å maksimere sine 5 ukentlige liter.

Har du virkelig prøvd? Spar bensin! " 1940-tallet WWII Rationing Poster - 24x32 | eBay

Det spesielle, sjeldne C-dekal-klistremerket var kun forbeholdt det viktigste i samfunnet, for eksempel leger som ringte hus. I mellomtiden, over 200 medlemmer av kongressen fikk “X-kort ” som tillot dem å kjøpe ubegrensede mengder bensin og kjøre som de ville.

Mens alt dette foregikk, brukte regjeringen skattepenger for å knytte de rike Texas-oljefeltene med de nordøstlige delstatene gjennom byggingen av en gigantisk rørledning. Denne nye rørledningen skulle hjelpe lagringen ved å gi oljetyronene gratis infrastruktur … alt slik at Amerika kan beholde kjemper den gode kampen.

Deretter ble publikum informert om at mens dekk- og gassrasjonering, i tillegg til det fullstendige forbudet mot kjøp av kjøretøy, hjalp det var fortsatt ikke nok for å holde oss til å vinne krigen. OPA innså at det måtte gjøres mer, så det gikk på jobb etablere et mer ekspansivt rasjoneringsprogram, der alt kan begrenses, inkludert forbruksvarer og varer, for eksempel sko, silkestrømper, parfymer og bearbeidet mat. (fordi hvis det er en måte å beseire aksen på, er det gjennom å begrense strømpebukser og dufter)

For å sikre at innbyggerne overholdt de nye reglene, trengte OPA mer hjelp. “Mer enn 30 000 frivillige ble rekruttert for å håndtere det enorme papirarbeidet som var involvert i å kontrollere prisene på 90 prosent av varene som ble solgt i mer enn 600 000 butikker og utstede en serie rasjoneringsbøker til hver mann, kvinne og barn i USA. ”

image3

… men det var fremdeles ikke nok

Fra mai 1942 hadde “OPA frosset eller klargjort for å fryse prisene på praktisk talt alt. Så godt som alle forbruksvarer ble rasjonert eller snart ville være det. Sukker ville bli rasjonert først, og kaffe ville snart følge.

Kjøp meg en kaffe (før den er rasjonert)

Da sukkerrasjonering begynte, “Enkeltpersoner ble pålagt å gå på lokale skoler, der frivillige og lærere intervjuet dem, sjekket størrelsen på familien og hvor mye sukker de hadde hjemme. Basert på hva rasjoneringsstyret hørte, fikk personen deretter ut en rasjonsbok med et års frimerker. ”. Den første siden i boken “viste advarsler om at brudd på rasjoneringsreglene og forskriftene kan føre til bøter på opptil $10.000 og 10 års fengsel. Dette ble fulgt av en rekke regler. Rasjoneringsboken kunne bare brukes av personen den ble utstedt til, og hvis personen forlot landet eller , måtte boken overleveres tilbake til regjeringen. ”

Rasjoneringsheftet ble designet for enda ytterligere begrensning av kjøp. “For eksempel, hvis en boks med mais ble oppført på 7 rasjoneringspunkter, og kjøperen bare hadde et 10-punkts stempel igjen for uken … [kjøperen] ville miste tre rasjoneringspunkter som en del av kjøpet. ”. I tillegg hadde rasjoneringsstempler utløpsdatoer for å sikre at de aldri kunne reddes.

Alle rasjoneringsprogrammene ble spunnet som patriotiske og gitt mesternavn som Seier Dekk. Media kjørte historier om muntre borgere som var ivrige etter å hjelpe og tigge til videre rasjon. De hevdet at mange i offentligheten valgte å donere dekkene eller kjøretøyene sine til regjeringen for å hjelpe oss med å vinne krigen.

Det tok ikke lang tid før rasjoneringskuponger ble et sekundært monetært system der nye røde og blå pappsymboler ble introdusert, hver verdsatt til ett punkt. Disse symbolene resulterte i mindre poengtap for borgere som ikke hadde noen måte å gjøre endringer på.

“Da krigen trakk seg, ble nesten alle gjenstander amerikanere spiste, hadde på seg, brukte eller bodde i rasjonert eller på annen måte regulert ”. Fra vann til strøm til telefonsamtaler på lang avstand, det hele ble rasjonert.

12 flotte plakater fra når du snudde termostaten og forberedte seg på vinteren var en patriotisk lov

Rasjoneringen ble så ekstrem at den regjeringsforsynte løsningen var bare vokse og spise poteter.

Matplakater som propaganda – ENG 410: WWII Literature

Neste kom skatteøkningen, som var all Hitlers feilDisney hoppet inn for å hjelpe den amerikanske regjeringen med å presse skattepropaganda på folket (må se 3-minutters video):

…men selv med skatteøkningen, gassrasjonering, dekkrasjonering, kjøretøy som kjøper frysing, matrasjonering, frimerkesystemet, skatteøkningen og rasjonering av verktøyet, det var fremdeles ikke nok. Uten mer anstrengelse var Amerika sikker på å falle … så neste kom rasjonering på hermetikk …

Årsaken til dette? Vi trengte metallet for krig. Gå inn: Victory Gardens og resirkulering (selv om det ikke ble kalt resirkulering den gangen).

Victory Gardens oppsto først under første verdenskrig, da den samme rasjoneringen og matmangelen skjedde. Innbyggerne plantet hager for matproduksjon, og det fungerte. Hagene ble brakt tilbake til andre verdenskrig, på grunn av ekstrem rasjonering av regjeringen, inneholdt enda verre matmangel enn den første krigen.

Da Victory Gardens kom tilbake, plantet Eleanor Roosevelt en på plenen i Det hvite hus for et hjertevarmende bilde:

Diana Hopkins heiser seiershagen sin i Det hvite hus mens foreldrene ser på. (Kilde: AP)

Innbyggere hadde nå en oppgave å holde dem opptatt mens matforsyningen ble ytterligere strippet og Landbruksdepartementet ga lykkelig mye propaganda for programmet:

Seier-hage

Publikum ble også instruert om å redde frø. “Seierhager bidro til å øke moral og patriotisme, som borgere følte de bidro til krigsinnsatsen. ”

WONDERFULITEMS Farm Plant A Victory Garden Food WAR 12 & # 34; X 16 & # 34; Bildestørrelse Vintage Poster REPRO

Når Victory Garden-programmet ble implementert, ble ytterligere rasjoner satt på råvarer.

Hvis ting ikke allerede var ille nok, jobbet amerikanere lange, harde timer, jobbet for forsvarsindustrien, bygde våpen eller utførte andre krigsrelaterte oppgaver, mest i fabrikker. På grunn av de utvidede arbeidsdagene tjente ansatte imidlertid store mengder penger, fordi alt i samfunnet hadde blitt tatt bort eller frosset, var pengene deres ubrukelige. Nå det kjøtt var på rasjonslisten, kunne de ikke en gang kjøpe en stor, saftig stek til middag for familien.

Årsaken til at hele USA måtte rasjonere kjøtt var slik at det hele kunne gå til troppene til sikre at de fikk nokDette fører til en kjøttmangel som fører til at OPA implementerer en annen rasjon via erklæring. A Kjøttløse tirsdager politikk ble pålagt som raskt ble til Kjøttløse tirsdagerog fredager.

Men fordi du ikke kunne få kjøttet i utgangspunktet på grunn av rasjonering, ble det i utgangspunktet Kjøttfri-hver dag.

Fisk ble også rasjonert av samme grunn som kjøtt; soldatene trengte alt det.

Ukjent - Original Vintage War Home Front Poster Fish Is A Fighting Food Rationing WWII Til salgs på 1stDibs

Folk var så desperate etter mat at svarte markeder spratt opp. Å bekjempe “uautorisert matdistribusjon ”, OPA sendte etterforskere ut for å jakte på dem og foreta arrestasjoner. (fordi den eneste måten å beseire skattehevende Hitler var å sørge for at Johnson-familien ikke hadde biff til middag på en kjøttfri fredag).

Og akkurat når du tror det umulig kan bli verre, fabrikker som for tiden laget forbruksvarer ble bedt om å opphøre og i stedet bidra til å bygge fly, stridsvogner og andre krigsmessige ting. Dette resulterte raskt i at de få varene som ennå ikke var lagt til rasjoneringslisten, for eksempel radioer, vaskemaskiner og andre apparater, forsvant fra butikkene fordi det ikke var noen som produserte dem lenger.

All denne innsatsen var fremdeles ikke nok til å sikre en amerikansk krigsseier, så mer måtte gjøres, spesielt innen bensinbruk. Selv om innbyggerne bare fikk tildelt 2,5-5 liter per uke, ble flere begrensninger implementert. FDR “beordret forbud mot lystkjøring, samt en hastighetsgrense på 35 kilometer per time på alle USAs motorveier. ”. Den nye 35 mph-regelen ble referert til som “Victory Speed ” og det skulle håndheves av politiet.

Å redusere fartsgrensen til 35 mph sparte både gummi og gass.

Rasjonen fortsatte å forverres som år rullet på. Kom våren 1943, da katalogen Sears, Roebuck og Company ble utgitt for publikum, den inneholdt en fullstendig liste over rasjonert gårdsutstyr. I tillegg ble “plante-, så- og gjødslingsmaskiner oppført, i likhet med traktorer, og melkemaskiner og utstyr. ”. Det var til og med et avsnitt i katalogen med tittelen “Hvis du er bonde eller fjørfeoppdretter og vil kjøpe en håndpumpe”.

Den neste tingen å forsvinne var tømmer og husbygger, etterfulgt av utbyggerne selv. Akkurat som radio- og vaskemaskinprodusentene ble boligbyggeselskapene bedt om å bygge boliger bare for å hjelpe krigen. (1 minutts video)

Som forventet, overdreven rasjonering av alt og mangel på ikke-rasjonerte gjenstander fører til Rasjonsbøker ble stjålet. Folk brøt til og med inn på OPA-kontorer for å ta dem i bulk. Andre forfalskede frimerker. Det svarte markedet fortsatte å utvide til bakeingredienser, bensin og andre livsnødvendigheter. Etterspørselen etter produkter fra svarte markeder resulterte i at lastebilsjåfører ble kapret, noe som førte til at sjåførene ble tvunget til å bevæpne seg.

Gjennom OPA kjørte regjeringen en anti-svart markedskampanje, samtidig som den kontinuerlig endret frimerkesystemet, noe som resulterte i ytterligere å føre folk til svarte markeder.

Stemple ut svarte markeder - med rasjonsstemplene: betal ikke mer enn lovlige priser. - UNT Digital Library

OPA la deretter press på gårdbrukere og storfeoppdrettere; skulle noe slaktes på eiendommen deres, må de samle frimerker for det. De gikk deretter etter slaktehus.

Gjør denne løftet

OPA håndhevede aksjoner mot 280 724 krenkere av rasjonering og prislov. Straffene var opp til ett års fengsel og en bot på fem tusen dollar“Én av femten virksomheter — engros, detaljhandel, service og så videre — ble belastet med ulovlige transaksjoner. ”, men å bøtelegge og fengsle allmennheten stoppet ikke de svarte markedene. I løpet av et spørsmål om tid ble det estimert det minst 20% av alle transaksjoner var gjennom selgere av svarte markeder fordi innbyggerne var desperate etter å få varer og mat. Selv da krigen var over, forble OPA på plass for å beskytte folket mot inflasjon.

Etter nesten åtte år av mareritt, 14. mars 1947 ble den generelle likvidasjonsordren utstedt, planlagt å tre i kraft litt over 60 dager senere, 29. mai 1947. Denne ordren opphevet OPA. Sluttresultatet var fullstendig ødeleggelse og knapphet. Min bestefar kom hjem fra krig både fysisk og mentalt såret, etter å ha sett ting så fryktelig at han aldri ville dele dem med oss. Min bestefar døde og trodde at hans offer var det som var nødvendig for å sikre at dette aldri ville skje igjen i Amerika … og her er vi …

AGENDA 2030 & AGENDA 2050

Når det gjelder OPA og rasjonering, var disse programmene bare for å hjelpe kjempe den gode kampen? Eller var de en testkjøring for noe mye større? (1 minutts video)

Ah ja, sosialisme og kommunisme, der regjeringen har full kontroll over alt fra produksjon til prisfastsettelse til rasjonering. Et program der alle mennesker blir overvåket mens de sulter, bortsett fra overherrene, selvfølgelig. På begynnelsen av denne artikkelen skrev jeg, “ … alt de trenger nå er å trekke i avtrekkeren, og alt dette vil skje igjen … “ – og du tror best at fingeren deres er på avtrekkeren. De trengte å vente lenge nok til at menneskene som levde gjennom rasjonerende sinnssykdom skulle dø før de kunne ta et nytt stikk på det.

Faktisk ommarkerte de til og med det kommunist-sosialistiske programmet for å få det til å høres herlig ut denne gangen. “Hva er det nye navnet? ”, spør du…

… LIKEHET …

Keep Me Writing! Gjør en KoFi-donasjon

Som arbeidet mitt? Kjøp meg en kaffe!

Del

NESTE LES

The GOLD STANDARD: The Biggest CRIME in History – a True Story of CONSPIRACY, FORGERY and the Plot to Capture America (Untold History)The GOLD STANDARD: The Biggest CRIME in History – a True Story of CONSPIRACY, FORGERY and the Plot to Capture America (Untold History)

Agent131711Agent131711·

·13. august.

13. aug.

The GOLD STANDARD: The Biggest CRIME in History - a True Story of CONSPIRACY, FORGERY and the Plot to Capture America (Untold History)

Da våre forfedre etablerte USAs regjering ga de et “bi-metallisk ” monetært system. Mynt, både sølv og gull, ville være den grunnleggende valutaen. Siden det ikke er realistisk, og heller ikke trygt, å bære en myntkiste, skulle papirpenger innløses som heller. Forholdet mellom de to metallene, som myntet til penger, var 16 til 1. Dette …

Les hele historienRead full story


A Secret Island Meeting & a Fictional Book Birthed Federal Reserve: Untold History – The Plot to Destroy AmericaA Secret Island Meeting & a Fictional Book Birthed the Federal Reserve: Untold History – The Plot to Destroy America

Agent131711Agent131711·

·11. august.

11. aug.

A Secret Island Meeting & a Fictional Book Birthed Federal Reserve: Untold History - The Plot to Destroy America

I mitt stykke Alaska ble en stat for å fengsle patrioter, diskuterte vi hvordan det på 1940-tallet ble holdt et hemmelig møte på St. Simons Island, som ligger i Georgia:

Les hele historienRead full story


Alaska ble en stat for å fengsle PATRIOTS: Bankers One-World Government Plot på 1940-tallet (Untold History) Alaska Became a State to Imprison PATRIOTS: The Bankers One-World Government Plot of the 1940s (Untold History)

Agent131711Agent131711·

·8. august.

8. aug.

Alaska ble en stat for å fengsle PATRIOTS: Bankers One-World Government Plot på 1940-tallet (Untold History)

Hver amerikansk statsborger trenger å lese dette uavhengig av hvilken side de er på fordi det beskriver sjokkerende historie; hvordan Alaska ble den 49. staten for et enkelt formål … å fengsle motstander – betcha lærte ikke det i 8. klasse History class. Dette sinnssyke historiet finner sted bare 20 år etter

Les hele historienRead full story



KILDER, NOTER og ANDRE STUFF

Kildene for denne artikkelen er en blanding av forskjellige utsalgssteder. Hvis du ønsker å sjekke ut kilder eller til og med gjøre ytterligere grave i dette emnet, her går du:

https://www.aarp.org/politics-society/history/info-2020/world-war-ii-rationing.html
  • 11. april 1941: Kontoret for beredskapsledelse fusjonerte avdelingene for prisstabilisering og forbrukerbeskyttelse for å danne Office of Price Administration and Civilian Supply (OPACS).
  • 28. august 1941: OPACS ble omdøpt til Office of Price Administration (OPA) ved Executive Order 8875.
  • 30. januar 1942: OPA ble et uavhengig byrå etter beredskapsloven.
  • 1942: OPA innførte priskontroll, rasjonering av viktige forbruksvarer og frøs lønn og priser for å forhindre inflasjon og krigsinnsatsen.
  • 1945-1946: OPAs lokale kontorer og pristavler begynte å stenge, og byråets funksjoner ble gradvis overført til andre offentlige etater.
  • 14. mars 1947: Den generelle likvidasjonsordren ble gitt, med virkning 29. mai 1947, og avskaffet OPA.
https://thefashionglobe.com/food-rationing.Miller

http://daytoninmanhattan.blogspot.com/2011/03/1868-mccreery-co-dry-goods-store-801.html.

KRIG MATBESTILLING nr. 1 Økonomisk begrunnelse for utstedelse av krigsmatordre 1https://archive.org/details/CAT31069062/page/n1/mode/2up

BESTILLING nr. 13 https://archive.org/details/CAT31071161/page/n1/mode/2up

9385 Anskaffelse og utvikling av utenlandsk mat (1943)

Ikke inkludert i denne artikkelen, men superinteressant er hvordan dette knytter seg til FNs matfestnings svindel:

Serie 1 – Vintage Betty Crocker Oppskriftsark « OppskriftCurio.com

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.