Forskningsverktøy: Mobil radar

Observasjoner på farten: NOXP Mobile Radar. Se video om NOXP og mer om NOAA Weather Partners YouTube Channel »

Mobile radarer kan kjøres på plass når en storm utvikler seg for raskt å skanne atmosfæren på lave nivåer, under strålen til WSR-88D radarer. NSSL har brukt mobile radarer for å studere tornadoer, , støvstormer, vinterstormer, fjellnedbør og til og med svermer av flaggermus. NSSL-forskere slo seg sammen med flere universiteter for å bygge den første mobile Doppler-radaren noensinne: en Doppler-radar montert på baksiden av en lastebil. Mens den radaren nå drives av University of Oklahoma, har NSSL en dobbeltpolarisert X-Band mobilradar kjent som NOAA X-POL (NOXP).

NOXP er en mobil Doppler-radar som opererer på en 3 cm bølgelengde (X-Band). Denne bølgelengden er mer følsom for mindre partikler enn de lengre bølgelengdene som brukes av NOAA NWS-radarer, og er i stand til å oppdage små vanndråper eller snøfnugg.

NOXP har også dual-polarization evner. Dette betyr at den kan overføre energipulser med både horisontale og vertikale orienteringer, og gi ytterligere detaljer om skypartikkelformer og nedbørstørrelse og tetthet. Denne informasjonen hjelper deg med å forbedre prognosene for nedbørsmengder og kan brukes til å forbedre datamaskinens forutsigelser om tordenvær.

Detaljer om NOXP

  • Bølgelengde / frekvens: 3cm / X-Band / 9415 Mhz
  • Toppkraft: 250 kW
  • Strålebredde: 0,9 grader
  • Driftsområde: 130 km (væravhengig)
  • Distribuer tid: 5 minutter

distribusjoner

HyMeX

NOAA, og University of Connecticut representerte USA i Hydrologisk syklus i middelhavseksperimentet (HyMeX), det største forskningsprosjektet for værfelt i europeisk historie. HyMex er en ti år internasjonal innsats for å bedre forstå, kvantifisere og modellere den hydrologiske syklusen til for forbedrede prognoser og advarsler om flashflom i Middelhavsregionen. I løpet av en spesiell observasjonsperiode opererte NSSL-forskere en dobbeltpolarisert mobilradar i sørøst-Frankrike fra 10. september til 10. november 2012. Radaren ga data med høy oppløsning og skanninger med lav høyde for å bestemme størrelsen på regndråpene, intensiteten av nedbør og nedbørsmengder for å hjelpe til med å forutsi flomforhold i området. NSSLs deltakelse i HyMeX er sponset av MétéoFrance og operasjoner er koordinert med Cévennes-Vivarais Mediterranean Hydro-Meteorological Observatory, University of Grenoble, NASA,University of Connecticut og Cemagraf.

Verifisering av mikroburst og haboob prediksjonsalgoritme

I en ti år lang samarbeidsforskningssatsing med Salt River Project (SRP), et kraft- og vannverktøy i Arizona, driver NSSL NOXP i monsunsesongen nær Phoenix, Ariz. For å verifisere og forbedre mikroburst og haboob prediksjonsalgoritmer.

Deep Convective Clouds and Chemistry (DC3)

Den Deep Convective Clouds and Chemistry (DC3) eksperiment utforsket tordenværsoppdateringens rolle i å frakte elektrisk ladede partikler, vanndamp og andre kjemikalier til de øvre delene av atmosfæren. Forskere brukte forskningsfly, mobile radarer, lynkartleggingsmarrayer og andre verktøy for å gjøre målinger som vil hjelpe oss å forstå mer om den elektriske og kjemiske strukturen til tordenvær, inkludert konsentrasjonen av ozon.

Oppdage flaggermus

Flere mobile radarer, inkludert NSSLs dobbeltpolariserte mobile radar, ble brukt i et prosjekt for å spore svermer av millioner flaggermus da de dukket opp fra hulene hver natt for å feste på insekter. Radarbildene av flaggermus vises som distinkte “blomster. ” NSSL brukte dataene til å forbedre algoritmer som fjerner biosnapter rotet for å se været tydeligere.

VORTEX2 (2009 – 2010)

Den Verification of the Origins of Rotation in Tornadoes Experiment (VORTEX2) var det største felt tornado forskningsprosjektet i historien. Ti mobile radarer, 40 andre instrumenterte kjøretøyer og mer enn 100 forskere ble distribuert for å samle inn data om supercell tordenvær. VORTEX2 jobber for å bedre forstå hvordan, når og hvorfor noen supercelle tordenvær produserer tornadoer og andre ikke. Prosjektet ble designet for å observere alle bevegelsesskalaer fra tordenværet ned til tornadoen. VORTEX2 dokumenterte vellykket livssyklusen til en tornado i LaGrange, Wyoming ved hjelp av alt det mobile forskningsutstyret. Det er fortsatt den mest utvalgte stormen i historien.

Vitenskap og NOWcasting av Olympic Weather for Vancouver (SNOW-V10)

Et NSSL-team distribuerte en dobbeltpolarisert mobilradar og et team av forskere som støtter vinter-olympiske leker 2010 gjennom deres deltakelse SNOW-V10. Det var en unik mulighet for internasjonalt samarbeid om vitenskapen om vinterkasting i komplekst terreng.

Southwest Colorado Radar Project

NSSL distribuerte NOXP-mobilradaren i sørvest Colorado samler inn data om regn og snøfall for bedre å forutsi nedbør i fjellrike områder.

Orkanen Ike

Et mannskap fra NSSL og University of Oklahoma red ut orkanen Ike i førerhuset til en mobil radar da orkanen fikk landfall på Texas-kysten i september 2008. Det var første gang dual-polariserte Doppler-radardata ble samlet inn på en landfallende orkan-øyevegg. Radaren ble plassert i nærheten av Lake Jackson, TX og samlet inn data om orkanen Ike fra omtrent 17:00 CDT gjennom omtrent 07:00 CDT. NOXP var på kanten av den vestlige delen av øyeveggen, og den maksimale vindkast på deres beliggenhet var 84 MPH. Fra deres posisjon skapte NOXP kombinert med Houston, TX WSR-88D (HGX) radaren en dual-Doppler-region som omfattet det meste av den vestlige halvdelen av Ikes øye. En annen mobilradar operert av University of Alabama-Huntsville var på nordsiden av Houston og samlet inn data på den østlige halvdelen av Ikes øye.Data om dobbeltpolarisering ble samlet inn i hele perioden. NSSLs feltkommandokjøretøy og en mobil mesonet var også i Texas og ga støtte.

NOXP i feltet ved solnedgang

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.