WHO og TikTok for å samarbeide om mer vitenskapsbasert informasjon om helse og velvære

26. september 2024 — I dag kunngjorde Verdens helseorganisasjon (WHO) og TikTok, en plattform for kortformede mobilvideoer, et årelangt samarbeid med sikte på å gi mennesker pålitelig, vitenskapsbasert helseinformasjon . Dette reflekterer WHOs forpliktelse til å utnytte flere digitale kommunikasjonsplattformer for å øke rekkevidden til mennesker globalt, for å fremme helsekunnskap, sunn atferd og handlinger i en stadig mer digitalisert verden.

Sosiale medieplattformer kan være viktige informasjonskilder som påvirker helserelatert atferd og beslutninger. En av fire unge voksne søker aktivt nyhetsinnhold på sosiale medieplattformer, inkludert TikTok. Vi vet også at folk i økende grad blir målrettet med feilinformasjon og feilinformasjon på disse digitale kanalene. Det nye samarbeidet mellom WHO og TikTok skal bidra til å møte disse utfordringene ved å fremme evidensbasert innhold og oppmuntre til positive helsedialoger.

“Dette samarbeidet kan vise seg å være et vendepunkt for hvordan kan bli mer sosialt ansvarlige. Skjæringspunktet mellom helse og gir en mulighet til å nå mennesker i alle aldre, hvor de er, når de vil ha tilgang, sier Dr Jeremy Farrar, WHOs sjefforsker. “Ved å jobbe med TikTok og andre, hjelper vi folk med å få tilgang til troverdig informasjon og engasjere seg i vitenskapelig diskurs som i fellesskap er med på å forme en sunnere fremtid for alle.”

Fremme forbedret helsekunnskap gjennom påvirkerengasjement

Med over 1 milliard mennesker som en del av sitt globale fellesskap, bruker TikTok sin plattform og teknologi for å øke bevisstheten om helse og øke tilgangen til pålitelig informasjon. Ved å bryte stigmaer, dele virkningsfulle historier, gi ressurser til å de som trenger det og bygge sterke , har TikTok som mål å ha en positiv innvirkning på folks velvære.

“Vi vet at millioner av mennesker kommer til TikTok hver dag for å dele og finne fellesskap på alle områder av livet deres, inkludert deres velvære, og vi streber etter å sikre at de kan finne pålitelig informasjon om dette viktige emnet. Det er derfor vi i dag er glad for å samarbeide med Verdens helseorganisasjons Fides-nettverk av helsepåvirkere, for å ytterligere styrke denne forpliktelsen ved å bringe engasjerende og autoritativt mentalt velværeinnhold til samfunnet vårt,” sier Valiant Richey, Global Head of Trust and Safety Outreach and Partnerships, TikTok .

WHOs Fides- nettverk, lansert i 2020, har mobilisert helseinnholdsskapere for å motvirke feilinformasjon og heve evidensbasert innhold. Med et fellesskap på over 800 skapere som når 150 millioner mennesker på ulike plattformer, kan Fides bidra til å forbedre målrettet, troverdig kommunikasjon for å hjelpe folk med å få tilgang til bedre helseinformasjon.

Dr Alain Labrique, WHOs direktør for digital helse og innovasjon, understreket viktigheten av dette initiativet: «Skapere som forstår publikums behov har en unik mulighet til å bygge bro mellom vitenskap og hverdagsliv. Det er her WHO kan gå inn for å støtte påvirkere i å levere evidensbasert informasjon, og sikre at helsesamtaler på plattformer som TikTok er både virkningsfulle og informerte.»

Samarbeidet vil utvide innsatsen rundt en rekke relevante helseemner, oversette vitenskapsbasert informasjon til relaterbart og fordøyelig videoinnhold, med mer støtte for influencere gitt gjennom TikToks skaperopplæringsprogrammer.

Om Verdens helseorganisasjon (WHO)

Verdens helseorganisasjon er et spesialisert byrå under FN med ansvar for internasjonal . WHO er forpliktet til å sikre høyest mulig helsenivå for alle mennesker, gi lederskap i globale helsespørsmål, forme helseforskningsagendaen, sette normer og standarder og artikulere evidensbaserte politiske alternativer.

Om TikTok

TikTok er den ledende destinasjonen for kortformat mobilvideo. Vårt oppdrag er å inspirere til kreativitet og bringe glede. TikToks globale hovedkvarter er i Los Angeles og Singapore, og kontorene inkluderer New York, London, Dublin, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seoul og Tokyo.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.