Nato forbereder seg på storkrig – har de gått fra vettet?

Av

 Pål Steigan

 –

3. september 2024

0

Hvorfor leker de med planer om atomkrig?

RED er HELT enig med Steigan her!

I en entusiastisk artikkel i Nettavisen skriver Edvard R. Ertesvåg: Nato forbereder seg på storkrig – ikke lagt lignende planer på 38 år.

Artikkelen framstår som en gladsak og Ertresvåg forteller begeistret om uttalelsene til Lars Sivert Lervik, som er sjef for Hæren i . Han sier:

– Det som slår meg er størrelsen og volumet. Det var jo ingen overraskelse, men når vi skal begynne å tenke på å forsvare hele Norden som en del av å forsvare hele , så blir målestokkene veldig store.

Charles Costanza har som kommanderende general for V-korpset i den amerikanske hæren over 41.000 soldater under seg. Til Nettavisen sier Costanza at et godt forsvar av Norden er kritisk for Natos suksess.

– Når du ser på Suwałki-korridoren mellom Kaliningrad og Belarus som er på 77 kilometer, så kan den raskt lukkes. For å kunne de baltiske landene, må man ha tilgang til Østersjøen. De nordiske landene sørger for tilgangen, så vi kan holde forsynt og organisert, sier den amerikanske militærtoppen.

(Suwałki-korridoren (polsk: przesmyk Suwałki; engelsk: Suwalki Gap eller Suwalki Corridor) er et landområde nordøst i Polen og sør i Litauen. Korridoren ligger der avstanden mellom den russiske eksklaven Kaliningrad (der den russiske østersjøflåten har base) og grensen til Hviterussland er på sitt korteste, rundt 65 km. Wikipedia.)

Hærsjef Lervik sier at Norge nå skal gå fra kun å ta imot forsyninger for Norge, til å ta imot forsyninger for hele Nord-Europa ved en potensiell storkrig.

Med et fornøyd smil planlegger de atomkrig

Den situasjonen general Costanza beskriver er en situasjon der USA/NATO vil forsøke å slå ut den russiske basen i Kaliningrad. Alle med større IQ enn skonummer vet at det betyr at vil svare med kjernefysiske våpen. Og hvem vil få smake disse våpnene først? Jo, ganske riktig de landene som har baser som kan «ta imot forsyninger for hele Nord-Europa», altså ikke minst Norge.

Den rollen den politiske ledelsen i Norge, med støtte fra samtlige partier på Stortinget spiller, er en rolle som vil gjøre store deler av landet vårt til en kjernefysisk ørken.

Derfor overdriver vi ikke når vi spør om disse menneskene har vettet i behold.

Espen Barth Eide: Ikke kompromiss med Russland

I et intervju med NTB sier utenriksminister Espen Barth Eide: «…vi ønsker ikke et mellom Russland og ».

Eide avviser fredsmeklingsforsøk fra , Brasil og andre og går inn for en full seier for Ukraina mot Russland.

Dette sier han mens det begynner å demre også i vest: Eksperter varsler ukrainsk kollaps i øst.

https://steigan.no/2024/09/det-begynner-a-demre-eksperter-varsler-ukrainsk-kollaps-i-ost/embed/#?secret=xo6Ut4baVU#?secret=0uNlIj6KGX

BBC skrev allerede i april i år:

Den tidligere sjefen for Storbritannias Joint Forces Command har advart om at Ukraina kan stå overfor nederlag av Russland i 2024.

General Sir Richard Barrons har sagt til BBC at det er «en alvorlig risiko» for at Ukraina taper krigen i år.

Til tross for milliarder på milliarder med dollar i våpen til Ukraina, til tross for at den ene røde linja etter den andre er krysset, til tross for mer og mer avanserte våpen og til og med noen tusen uoffisielle vestlige soldater i kamp på russisk territorium fortsetter Ukraina å tape.

Hva er det så Eide tenker seg å gjøre for å oppnå sitt og Zelenskys mål? Er det storkrigen til Ertresvåg og Costanza?

General Costanza virker svært så tilfreds med å ha funnet noen nordiske slaktofre til å ta støyten i den kommende krigen mot Russland. Han kan ikke ha fått med seg at har gjort det helt klart at også maktsentra i USA vil bli rammet i en slik krig.

Russia warns the United States of the risks of World War Three

Når vi vet alt dette, hadde det ikke vært bedre å trekke seg tilbake fra kanten av avgrunnen og begynne å arbeide for fred, slik at også våre barn og barnebarn kan ha ei framtid?

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.