Atlanterhavet avkjøles i rekordfart og klimaforskere som har spådd det motsatte, forstår ikke hvorfor det opptrer så egenrådig i forhold til klimamodellene deres.

Arnt Jensvoll 23.08.2024 14:27

Geoengineering-Norway.org

Aug 24, 2024

Share

KOMMENTAR: NÅR JOURNALISTER BLÅRUSSEN OG DISSE SOM VISER TIL FORSKERE/ VITENSKAPEN SOM BASERER SEG PÅ MODELLER…JA da BLIR DET SLIK SOM HAN SKRIVER I DETTE INNLEGGET. NÅR DET OGSÅ PROMOTERER EI KLIPP OG LIM BOK SOM OGSÅ EN SOM KALLER SEG FOR JOURNALIST/ FORFATTER OG SOM UTGIR SEG FOR Å VÆRE DEN SOM HAR MEST GREIE PÅ KLIMA HER I . JA DA SIER DET SITT OM HVILKEN KUNNSKAP DISSE HAR OM TEMAET. FRED VÆRE MED DE.

JEG VIL NÅ HELLER TRO PÅ DET SOM VISES I DETTE KARTET:

KOMMENTAR: kaNSKJE MAN BØR SE DENNE VIDEOEN…KLIMAREALISTENE I NORGE!

Atlanterhavet avkjøles i rekordfart og klimaforskere som har spådd det motsatte, forstår ikke hvorfor det opptrer så egenrådig i forhold til klimamodellene deres. 

Kan påvirke hele kloden

Efter over et år med rekordhøye globale havtemperaturer, avkjøles det ekvatoriale Atlanterhav raskere enn noen gang tidligere registrert, noe som kan få ringvirkninger for været over hele kloden. Dette forundrer forskerne.

I mer enn et år har overflatetemperaturene i Atlanterhavet nådd nye høyder, men det har de siste månedene snudd i rekordfart og ingen vet hvorfor. Verdenshavene har fire år på rad satt nye varmerekorder og siden mars 2023 er det jevnlig målt rekordhøye temperaturer i Atlanterhavet. I juni var temperaturene i store deler av Atlanterhavet én til tre grader høyere enn normalt, mens enkelte områder var så mye som fem grader varmere.

Oppvarmingen reverseres

Det ser nu ut til å reverseres, ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). 

Data fra NOAA viser siden mai iår en overraskende rask avkjøling av overflatetemperaturen i Atlanterhavet. 

Komplekse, uforutsigbare systemer

Siden juni iår har temperaturene vært en halv til én grad kaldere enn normalt for denne tiden av året. Det betyr at El Niño sannsynligvis vil bli avløst av sitt motstykke, La Niña, et værsystem som gjør at kaldt vann stiger opp til overflaten en gang mellom september og november. 

– Ingenting stemmer

Både El Niño og La Niña er komplekse, vanskelig forutsigbare systemer som drives av passatvinder, soloppvarming og nedbør i tropene. Likevel er det plutselige temperaturskifte i Atlanterhavet en gåte, og ingen ser ut til å ha noen forklaring på hvorfor det skjedde så raskt. 

– Vi har gått gjennom listen over mulige mekanismer og så langt er det ingenting som stemmer, sier Frans Philip Tuchen, postdoktor ved University of Miami, til New Scientist

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.