Mattilsynet brukte 7 millioner på jubileumssamling i Oslo.

KOMMENTAR: ENDA ET STATELIG FORETAGENDE SOM VISER HVA DE STÅR FOR: KORRUPSJON!!

 17.08.24 01:01

 Benjamin Hernes Vogl

Lokaler, foredragsbyrå, underholdning, flyreiser og hotell for ansatte sørget for at Mattilsynets jubileumssamling beløp seg til nærmere 7 millioner kroner.

👋Les alt på nationen.no i 1 måned for 1 krone!

Tilbudet gjelder kun nye abonnenter.

I år er det 20 år siden Mattilsynet ble etablert, som statens tilsyn for planter, fisk, dyr og næringsmidler. I april var over 1050 ansatte i Mattilsynet samlet for å markere Mattilsynets 20-årsjubileum i .

Alle Mattilsynets ansatte var invitert til en todagers samling med faglig påfyll og feiring.

For første gang valgte tilsynet å samle nesten alle medarbeidere til en fysisk fagsamling i Oslo.

Nationen har fått innsyn i regnskapet fra jubileumssamlingen.

Reiser med taxi, tog, leiebil eller buss og kjøregodtgjørelser kom på 414.000 kroner. Diettutgiftene for de ansatte kom på 265.000 kroner.

1,6 millioner kroner ble brukt på hotell, og 960.000 kroner gikk til flyreiser. Men dette er langt ifra den største utgiftsposten i kostnadsoversikten.

Mattilsynet presiserer overfor Nationen at ansatte som bor i Oslo og Stor-Oslo ikke fikk dekket hotell.

Millioner til Oslo Kongressenter

Selve samlingen gikk over to dager og ble arrangert Oslo Kongressenter.

I invitasjonen til jubileumssamlingen skrev administrerende direktør i Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal, at «Jeg er trygg på at disse to dagene vil gi tydeligere felles retning, styrket motivasjon og bidra til å forsterke oss som et lag.»

Den desidert tyngste utgiftsposten gikk til Oslo Kongressenter Folkets Hus. Ifølge oversikten ble Mattilsynet fakturert 2,9 millioner kroner fra Oslo Kongressenter.

Les også

Fryktet for Mattilsynets ansatte under jubileumsfesten

Det er også brukt 160.000 kroner på Norges største foredragsbyrå, Athena. Videre ble det brukt 98.000 kroner på produksjonsselskapet Sølvrev. Kultur- og underholdningsselskapene Stageway Talent og Komon-Stageway tok 100.000 kroner for sine bidrag.

DJ Halvor Kongerud tok 15.000 kroner for å snurre plater, og Finn Schjøll Rosenkrantz & Event tok 8000 kroner for sin jobb.

Oversikten viser at Mattilsynet til sammen brukte 6,95 millioner kroner på jubileumssamlingen.

Ifølge Mattilsynets pressevakt var budsjettet på syv millioner kroner.

Erstatter andre samlinger

– Vi brukte denne fagsamlingen til å bygge kunnskap om et endret risikobilde og vil se fremover på hvordan vi kan trygge framtiden for mennesker, dyr og natur de neste 20 årene, skriver Andrea Kilen, direktør for avdeling brukerdialog og kommunikasjon, i en e-post via Mattilsynets pressevakt i en e-post til Nationen.

De understreker at jubileumssamlingen vil erstatte samlinger i regionene og for hovedkontoret i 2024.

– Budsjettene som vanligvis er satt av til dette er trukket inn i potten for dette arrangementet. Vi brukte primært interne krefter på planlegging og gjennomføring, skriver Kilen.

Les ogsåDyreaktivister vil kartlegge alle Mattilsynets ansatte

Hun peker på at krig i , klima- og naturkrise og deglobalisering har endret Mattilsynets risikobilde og deres planer og prioriteringer.

– Det er svært viktig at ledere og medarbeidere i Mattilsynet har en felles forståelse av hvilke utfordringer vi står overfor og hvilke endringsbehov vi har i tiden som kommer, skriver Kilen.

Tilsynet understreker at samlingen bidro til viktig og nødvendig kunnskapspåfyll og en tydelig felles retning.

– Dyre- og , bioteknologi, vår rolle som del av Norges totalforsvar, den geopolitiske situasjonen i verden og konsekvensene for forsynings- og matsikkerhet var noen av teamene.

Les mer om: artikkelemnene

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.