PÅ HVILKET TIDSPUNKT BIKKET DET OVER v/ Rainer Prang

FB 29 juni 2023

er leder i Høyre og var Norges statsminister fra 16. oktober 2013 til 14. oktober 2021. Hun har vært partileder i Høyre siden 2004 og stortingsrepresentant for Hordaland siden 1989.

Se på årstallene og spør deg selv:

1) Er ikke så mange år som politiker i meste laget?

2) Kan vi anta at Solberg vet hva «vanlige folk» egentlig er lenger?

3) Når bikket hun over fra å være «et vanlig menneske» til å bli «yrkespolitiker» og hva har det gjort med henne?

TJENE PARTIET MER ENN LANDET

Ser man på «bruksanvisningen» for hva en politiker skal være, heter det seg følgende:

« jobber blant annet med fordeling av goder og plikter i samfunnet. Som politisk folkevalgt er du med på å gjennomføre den politikken du og ditt parti står for.»

Nettopp, du skal leve opp til hva partiet ditt står for, og ikke nødvendigvis hva landet er best tjent med.

Gjør vi et tilbakeblikk kan vi se hva Høyre har hatt av planer for nordmenn og landet vårt:

🔹 Kutte 995 millioner i inntekten til arbeidsledige, ved å fjerne det såkalte ferietillegget i dagpengene.

🔹 Kutte 707 millioner i inntekten til folk som går på arbeidsavklaringspenger, ved å innføre et karensår der folk som er syke må over på sosialhjelp i et helt år før de igjen kan få AAP

🔹 Kutte 86,5 millioner i inntekten til uføre, i hovedsak gjennom kutt i barnetillegg

🔹 Kutte 170 millioner i NAV, de som skal være der for å hjelpe folk som trenger fellesskapets hjelp

🔹 Kutte 100 millioner i barnevernet

🔹 Samtidig ønsket Høyre at de 3.500 personene i som har formue over 100 millioner kroner skulle få skattelette.

Mens Erna Solberg var statsminister økte antallet offentlig ansatte, kuttene rammet mange av de fattigste i samfunnet, klimahysteriet tiltok i omfang, fete kabler ble åpnet til Tyskland og England der den billige, norske strømmen fosset ut og gasspris-relatert, dyr strøm fosset inn osv osv.

I åtte år bidro Erna Solberg til at lobbyister gradvis har sørget for å overføre Norges selvforsyning av grønn og rimelig strøm til et europeisk kasino med amerikanske medeiere.

Og nesten ingenting av dette om Høyre og Erna Solberg husker folk i dag, når sitter ved roret og har tatt fatt på en fire-års periode for å ta landet vårt og innbyggerne inn i ytterligere fattigdom etter Erna-epoken.

DENNE HØSTEN KAN DU BIDRA TIL EN ENDRING

Politikere er med å forme og bestemme politikken på lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt nivå. Partiene stiller til valg, og hvis de blir valgt inn (får mandat) av velgerne, kan de styre på vegne av folket, heter det seg så fint – men realiteten er at de tjener sitt parti og det er fælt få politikere som våger å opponere i egne rekker.

Så kan du se deg rundt og forsøke å tenke:

«Har min ordfører fra eller Senterpartiet protestert høylydt mot den sittende regjerings strøm-, pris-, inflasjons-, skatt- og avgiftspolitikk?»

Eller:

«Har min ordfører skreket seg hes i det offentlige rom om at norske og din egen kommune trenger mer penger for å kunne levere tjenester, for å unngå å skatte ihjel egne innbyggere, kutte i tjenester og øke gebyrer?»

Eller:

«Har min ordfører meldt tydelig i fra i lokale, regionale eller riksmedier, at regjeringen må prioritere nordmenn først og dernest prioritere eventuelt å sende milliarder ut av landet?»

Og hvis du er i stand til det; Tenk tilbake på din ordfører fra et av de borgerlige partiene sa, da Erna Solberg satt som statsminister i åtte år:

Ble det ropt særlig høyt lokalt fra mot regjeringen Solberg, som på det meste rommet H, V, Krf og Frp?

På lokalt plan er det kommunestyret/bystyret som jobber med fordelingen av goder og plikter i en kommune. Kommunestyrets representanter blir valgt av kommunens innbyggere og styrer i fire år.

Tenk nytt i år, og velg deg en annen ordfører enn en med tilhørighet til et av stortingspartiene.

Fylkestinget velges direkte av fylkets innbyggere ved kommune- og fylkestingsvalg.

Tenk nytt i år, og velg deg en annen ordfører enn en med tilhørighet til et av stortingspartiene.

På nasjonalt plan er arbeidsplassen for politikere Stortinget, det norske parlamentet. Stortinget har 169 medlemmer, som velges fra Norges fylker for en periode på fire år.

Når vi kommer til stortingsvalget i 2025 må det komme en endring, slik at de blå og røde blokkene på tinget kastes ut, og der yrkespolitikere som Erna Solberg en gang for alle fritas for sine oppgaver med å tjene sitt eget parti – for det er lenge siden hun tjente landet vårt.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.