29. juli 2024, Genève, Sveits: Et nytt prosjekt som tar sikte på å akselerere utviklingen og tilgjengeligheten av human aviær influensa (H5N1) messenger RNA (mRNA) vaksinekandidater for produsenter i lav- og mellominntektsland har blitt lansert i dag. Den argentinske produsenten Sinergium Biotech vil lede denne innsatsen ved å utnytte Verdens helseorganisasjon (WHO) og Medicines Patent Pool (MPP) mRNA Technology Transfer Programme.
MRNA Technology Transfer Programme, utviklet i fellesskap av WHO og MPP, ble lansert i juli 2021 med mål om å bygge kapasitet i lav- og mellominntektsland (LMICs) for utvikling og produksjon av mRNA-baserte vaksiner. Sinergium Biotech, en partner i mRNA Technology Transfer Programme, har utviklet kandidat H5N1-vaksiner og har som mål å etablere proof-of-concept i prekliniske modeller. Når den prekliniske datapakken er avsluttet, vil teknologien, materialene og ekspertisen bli delt med andre produksjonspartnere, noe som hjelper til med å akselerere utviklingen av H5N1-vaksinkandidater og styrke pandemisk beredskap.
«Dette initiativet eksemplifiserer hvorfor WHO etablerte mRNA Technology Transfer Program – for å fremme større forskning, utvikling og produksjon i lav- og mellominntektsland, slik at når neste pandemi kommer, vil verden være bedre forberedt til å sette i gang en mer effektiv og mer rettferdig respons,» sa Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør.
«Da vi opprettet mRNA Technology Transfer Program med WHO, var målet vårt å gjøre lav- og mellominntektsland i stand til å lede utviklingsarbeid, fremme samarbeid, dele ressurser og spre kunnskap,» sa Charles Gore, administrerende direktør for MPP. Dette prosjektet legemliggjør vår visjon og viser et sterkt engasjement for fremtidig pandemiberedskap og respons.»
Fugleinfluensavirus er en betydelig folkehelserisiko på grunn av deres utbredte sirkulasjon i dyr og potensial til å forårsake en fremtidig pandemi. Denne utviklingen supplerer det pågående arbeidet under Pandemic Influenza Preparedness Framework for å forbedre og styrke deling av influensavirus med menneskelig pandemipotensial og øke LMIC-tilgangen til vaksiner.
«Denne kunngjøringen understreker viktigheten av å ikke bare geografisk diversifisere innovasjonen og produksjonen av helseteknologier, inkludert og anerkjenne kapasiteten i Latin-Amerika og Karibia, men også viktigheten av tidlig planlegging for tilgang og deling av kunnskap og teknologier under forskningen og utviklingsprosesser,» sa Dr Jarbas Barbosa, direktør for Pan American Health Organization.
Dr Alejandro Gil, administrerende direktør i Sinergium, sa: «Sinergiums forbedrede kapasitet og beredskap til å anvende vår ekspertise på H5N1 vil spille en viktig rolle i denne innsatsen mot global pandemiberedskap. Jeg vil også takke PAHO som også har vært medvirkende gjennom den sterke støtten den gir til regionale produsenter i Amerika. Vi er glade for å takle denne folkehelseutfordringen, og vårt FoU-team vil fortsette å jobbe tett med programpartnerne.
Siden oppstarten har mRNA Technology Transfer Program utviklet og implementert en plattform som ble brukt til å etablere immunogenisiteten, effektiviteten og sikkerheten til en COVID-19-vaksinekandidat i prekliniske dyremodeller. Afrigen er senteret der plattformen ble opprettet og blir validert, og denne teknologien blir nå overført til produksjonspartnere for å tilpasse og forbedre den for andre kritiske sykdomsmål. Fremgangen som er gjort av mRNA-teknologioverføringsprogrammet er en viktig del av WHOs og MPPs innsats for å forbedre tilgjengeligheten, tilgangen og bruken av mRNA-vaksiner for bedre vaksinelikviditet globalt.
+ There are no comments
Add yours