Nyheter om sykdomsutbrudd

Dengue – Den islamske republikken

https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2024-DON526

Situasjonen med et blikk

14. juni 2024 rapporterte departementet for helse og medisinsk utdanning (MoHME) i Iran de to første lokalt ervervede tilfellene av dengue registrert i landet. Lokal overføring av dengue i samfunnet ble bekreftet i Bandar-Lengheh, Hormozgan-provinsen, sør i Iran. Fra 17. juli 2024 har det totale antallet lokalt ervervede (autoktone) dengue-tilfeller i landet steget til 12, alle rapportert i Bandar-Lengheh.

Dengue er en myggbåren virussykdom forårsaket av dengueviruset, med potensial til å forårsake en alvorlig folkehelsepåvirkning. De primære vektorene som overfører sykdommen er mygg av slekten Aedes, først og fremst Aedes aegypti og i mindre grad Aedes albopictus.

Irans MoHME har vedtatt tiltak for å styrke sykehusberedskapen. Verdens helseorganisasjon (WHO) støtter MoHME for å forbedre overvåkingen, distribuere medisinske og raske diagnostiske forsyninger, gi opplæring og organisere risikokommunikasjon og samfunnsengasjement (RCCE).

16. mai 2024 revurderte WHO den globale risikoen for dengue som høy, og gjentok at dengue fortsatt er en global folkehelsetrussel. Risikoen for Iran er også høy på grunn av tilstedeværelsen av vektoren i landet, gunstige klimaforhold for vektoren og bevegelse av mennesker fra land med pågående dengue-utbrudd og endemiske områder til Iran.

DON i sin helhet: https://www.who.int/emergencies/disease-outbreak-news/item/2024-DON526

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.