Kommunedirektøren bytter jobb

Etter flere år i kommune skal kommunedirektør Andreas Lervik begynne med ny jobb.

Jesper Sandø Bjørneby jesper@ha-halden.no

Hans Kristian Stensrud hks@ha-halden.no

Trine Bakke Eidissen trine.eidissen@amedia.no


(Foto: Privat)

Lervik er ansatt som ny kommunedirektør i Skiptvet.

– Dette var en spennende mulighet. Skiptvet er en større kommune, det har vært og er fortsatt noen utfordringer der oppe. Det trigget meg. Jeg trenger noe nytt å bryne meg på, sier Lervik til Halden Arbeiderblad.

– Det er en del tid for alt. Nå har jeg vært kommunedirektør i Aremark i fem år, og vi har fått til mye bra rundt kommuneøkonomien. Aremark er et bra sted å leve og det skjer mye utvikling der oppe.

– Vært pur glede

Andreas Lervik bor i Sarpsborg sentrum. De siste fem årene har han kjørte den times lange veien til Aremark. Og det har han gjort med glede. Og det er nettopp i bilen, på vei til Aremark, han sitter når HA ringer tirsdag morgen.

Han har egentlig ferie, men nyheten om at han skal bytte beite, gjør at han tar turen til Aremarks rådhus denne dagen. På spørsmål om hvordan det har vært å jobbe i Aremark – og hatt lang kjørevei, – svarer han kjapt:

– Pur glede. Jeg blir stadig spurt om hvordan det er å kjøre den timen til jobben hver dag. Hva gjør du da, spør de da. Da svarer jeg at jeg kikker på fuglene… akkurat nå passerte jeg nettopp en jaktfugl. Slikt finner jeg glede i. Det skjer noe hele tiden, sier han.

– Beherske mange strenger

Rent jobbmessig peker Lervik på at du som kommunedirektør i Aremark er veldig «hands on» og du jobber ofte strategisk én til én i forbindelse med medarbeidere.

– Du må beherske mange strenger som kommunedirektør i en mindre kommune. Det har vært kjempegøy, sier han.

Foreløpig vet han ikke når den siste arbeidsdagen i Aremark kommune blir, men trolig vil han jobbe noe parallelt med Aremark og Skiptvet utover høsten. I pressemeldingen fra Skiptvet kommune står det at han begynner å sin nye jobb i oktober.

– Jeg skal i alle fall presentere et gjennomarbeidet og skikkelig budsjettforslag før jeg gir meg i Aremark. Det vil trolig skje andre uken i november. Så litt sjonglering mellom to jobber vil det bli på slutten, sier han.

– Spennende prosjekter

Andreas Lervik har vært kommunedirektør i Aremark siden 5. september 2019.

Han snakker varmt om kommunen og alle spennende oppgaver som venter hans etterfølger:

– I Aremark jobbes det med å få på plass NND-lageret. Og uavhengig av synspunkt om , er det kjempespennende å jobbe med slike utviklingsprosjekter. Det er mye som skjer i Aremark framover, sier Lervik.

Vært en god tid

Ordfører har bare positivt å si om samarbeidet de siste årene.

– Da vi ansatte Andreas, sa han at han skulle være hos oss i fire år. Nå har han vært her i fem, og det har vært en god tid for Aremark, sier ordføreren.

Han forteller om et godt samarbeid mellom politikerne og administrasjonen, og gode resultater i kommunen.

– Andreas har vært interessert i å løse utfordringene vi har i Aremark.

– Jeg har tidligere sagt at vi var ett år fra å havne på ROBEK-lista. Hadde vi havnet på ROBEK, hadde vi vært en nedlagt kommune.

Men skuta har blitt snudd, mye takket være nettopp Lervik. Økonomien fungerer, og kommunen har utviklet seg.

– Vi har ikke løst alle problemene. Aremark har mange problemer, det vet Andreas også, men det er ikke derfor han drar fra Aremark.

Arbeidene med å lyse ut stillingen som ny kommunedirektør vil komme i gang ganske raskt.

– Så håper vi på noen søkere som tror på prosjektet Aremark.

Tolsby var med på intervjuprosessen som var før Lervik ble ansatt for fem år siden, og da var det nettopp dette han spurte om.

– «Har du trua på prosjektet Aremark», da svarte Lervik ja. Vi må ha en kommune med tjenester og hvor det bor folk, avslutter ordføreren.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.