De bruker lab-voksede menneskelige hjerner kalt “organoider” for å kjøre datamaskinerThey Are Using Lab-Grown Human Brains Called “Organoids” To Run Computers

ANA MARIA MIHALCEA, DOKTORGRADANA MARIA MIHALCEA, MD, PHD26. JUNI 2024

JUN 26, 20245050

24241313

DelShare

Jeg ønsket å legge om denne artikkelen fra zerohedge bare for å gi deg beskjed om hvor langt avansert menneskelig hybridteknologi allerede er. Den opprinnelige forfatteren er Michael Snyder. Husker det siste innlegget mitt da jeg hadde lest boken Aftershock og hvordan teknokrater ser for seg at teknologiske fremskritt ville skje så raskt, at menneskeheten ville bli for overveldet til å gjøre noe med det.

Forstå fremtidig sjokk og etter sjokk – Den teknokratiske spådommen om at den vanlige mannen ikke lenger vil forstå virkeligheten på grunn av den eksponentielle tempoet i teknologiske fremskritt

Med AI-revolusjonen som absolutt skjer. Kunnskap om det morfogene feltet, tsammenkobling av alle ting i naturen er noe vi bør vurdere når deler av menneskelig hjernevev kontrolleres for AI-databehandling. Disse menneskene vet ikke hva det er en vibrasjonsfrekvens som forbinder alle menneskelige hjerner. Eller kanskje de gjør det?

Du finner den originale artikkelen her: De bruker lab-voksede menneskelige hjerner kalt “organoider” for å kjøre datamaskiner

Da jeg først begynte å forske på dette, kunne jeg knapt tro at det var sant. Et selskap i Sveits kjent som “ Final Spark ” har konstruert en bisarr hybrid biokomputer som kombinerer laboratorievokst miniatyr menneskelig hjerne med konvensjonelle elektroniske kretsløp.  Denne tilnærmingen sparer en ekstraordinær mengde energi sammenlignet med normale datamaskiner, men det er et stort problem.  Den laboratorievoksne menneskelige hjernen fortsetter å slite og dø, og derfor må forskere fortsette å vokse nye for å erstatte dem. 

Stamceller som er avledet fra menneskelig hudvev brukes til å lage den 16 sfæriske hjernen “ organoider ” som systemet er avhengig av.  Jeg er klar over at dette høres ut som noe rett ut av en virkelig dårlig science fiction-film, men det skjer faktisk.

Forskere ved Final Spark kaller sin hybriddatamaskin “ Neuroplatform ”, og det er det rapporteres at den bare bruker “ en brøkdel av energien som kreves for å drive et tradisjonelt oppsett ”…

Den sveitsiske tech-oppstarten FinalSpark selger nå tilgang til biokomputere som kombinerer opptil fire bittesmå laboratorievokste menneskelige hjerner med silisiumflis.

Denne nye bioprosesseringsplattformen, kalt Neuroplatform, bruker små versjoner av menneskelige hjerner for å utføre dataarbeid i stedet for silisiumflis. Selskapet sier at det kan passe 16 av disse mini-hjernene på Neuroplatform og bruke en brøkdel av energien som kreves for å drive et tradisjonelt oppsett.

Plattformen, som for tiden er adoptert av ni institusjoner, integrerer maskinvare, programvare og biologi for å konstruere et prosesseringssystem som er energieffektivt og høytytende.

Dette “ gjennombruddet ” blir hyllet som en måte å spare en gigantisk mengde energi på.

Men hva med de laboratorievokste menneskelige hjerner som blir slaveret for å drive Neuroplatform?

Hver av de 16 mini-hjernene består av omtrent 10.000 levende nevroner, og de holdes i live av a “ mikrofluidikk-system som leverer vann og næringsstoffer til cellene ”

I stedet for bare å integrere biologiske konsepter i databehandling, faller FinalSparks online plattform ‘ taps ‘ i sfæriske klynger av laboratorievokste menneskelige hjerneceller kalt organoider. Totalt 16 organoider er plassert i fire matriser som kobles til åtte elektroder hver og et mikrofluidisystem som forsyner vann og næringsstoffer til cellene.

Tilnærmingen, kjent som wetware computing, utnytter i dette tilfellet forskere ‘ evner til å kulturorganoider i laboratoriet, en ganske ny som lar forskere studere hva som egentlig er mini-kopier av individuelle organer.

I løpet av deres korte liv blir mini-hjernen bokstavelig talt opplært til å utføre visse oppgaver ved hjelp av et belønningssystem og straffesystem

Forskere gjør dette ved å trene organoidene gjennom et belønningssystem. Organoidene belønnes med dopamin, nevrotransmitteren som er ansvarlig for glede (og avhengighet).

I mellomtiden, som “ straff, blir ” organoidene utsatt for kaotiske stimuli, for eksempel uregelmessig elektrisk aktivitet.

Hvis de slaverede mini-hjernene gjør det de skal gjøre, blir de belønnet med mye glede.

Hvis de slaverede mini-hjernene ikke gjør det de skal gjøre, blir de truffet med mye “ uregelmessig elektrisk aktivitet ”.

Med andre ord, disse miniatyr menneskelige hjerner blir torturert til de lærer å adlyde.

Å lese det burde bokstavelig talt gjøre deg syk.

Det disse forskerne gjør er så utrolig ondt.

Final Spark hevder at miniatyrens menneskelige hjerner bruker “ en million ganger mindre kraft enn deres silisiumkolleger ”

Det sveitsiske teknologifirmaet Final Spark har med suksess lansert Neuroplatform, verdens første bioprosesseringsplattform der menneskelige hjerneorganoider (labdyrket miniatyriserte versjoner av organer) utfører beregningsoppgaver i stedet for silisiumflis.

Det første slike anlegg er vertskap for prosessering av 16 hjerneorganoider, som selskapet hevder bruker en million ganger mindre kraft enn sine silisiumkolleger.

Final Spark håper at deres nye “ teknologi ” blir den primære energikilden for AI-revolusjonen.

For på dette tidspunktet bruker AI-modeller en kolossal mengde konvensjonell energi

I følge Final Sparks estimater, brukte trening av den populære storspråksmodellen GPT-3 som drev ChatGPT i de første dagene alene 10 GWh energi. Dette er hele 6000 ganger mer energi enn en gjennomsnittlig europeisk by bruker på et helt år.

Å bytte ut silisiumflis med bioprocessorer kan føre til drastiske energibesparelser. Final Spark lar forskningslaboratorier oppleve kraften til biologiske prosessorer på Neuroplatform.

For mange mennesker der ute kommer dette til å høres veldig bra ut.

Final Spark insisterer på at prosessoren som den har laget vil bruke en million ganger mindre energi sammenlignet med en vanlig silisiumbrikke.

Det er bare ett enormt problem.

Mini-hjernen holder seg døende og må byttes regelmessig.

Til å begynne med ville de dø “ på bare noen få timer ”, men nå lever de tilsynelatende i opptil 100 dager

Final Spark sto overfor mange utfordringer i de første årene siden organoidene skulle dø på bare noen få timer. Selskapet har arbeidet med denne mangelen og forbedret MEA-systemene for å sikre at organoider lever i 100 dager.

Disse “ -organisasjonene ” er bokstavelig talt i hjel.

De er koblet til elektroder og jobbet til de ikke kan jobbe mer…

Final Spark har gjort arbeidet med disse varierte komponentene mulig gjennom et innovativt oppsett kalt Multi-Electrode Arrays (MEAs), der de tredimensjonale massene av hjernevev er plassert.

Hver MEA har fire hjerneorganoider som grensesnitt mot åtte elektroder. Disse elektrodene utfører den doble rollen som å stimulere organoidene og registrere dataene de behandler.

Dataoverføring skjer gjennom digitale analoge omformere med en 16-bits oppløsning og en 30 kHz frekvens. Et mikrofluidisk system gir livsstøtte for MEA-ene, og kameraer kan overvåke deres totale drift.

Har du noen gang sett “ The Matrix ”?

Jeg ble påminnet om den filmen da jeg undersøkte alt dette.

Akkurat som i den filmen, styrker menneskets energi hele systemet.

Og akkurat som i den filmen, blir de som driver systemet slaveret.

Skaperne av “ Neuroplatform ” insisterer på at dette er helt greit fordi mini-hjernen ikke er levende vesener.

Enten det er sant eller ikke, det de gjør er fremdeles veldig galt.

Å lage menneskelige hjerner i miniatyr og bruke dem til å drive en kan være en måte å spare mye energi på, men det illustrerer også perfekt hvor langt samfunnet vårt har falt.

Vi krysser linjer som aldri skal krysses, og etter hvert betaler vi en veldig god pris for forbrytelsene som forskerne våre begår.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.