CDC A (H5N1) Bird Flu Response Update 21. juni 2024.

CDC Update

21. juni 2024 – CDC fortsetter å svare på folkehelseutfordringen som utgjøres av et multistatutbrudd av aviær influensa A (H5N1) , eller “H5N1 ,” i melkekyr og andre dyr i USA. CDC jobber i samarbeid med U.S. Department of Agriculture (USDA), Food and Drug Administration (FDA), statlige tjenestemenn i og dyrehelse og andre partnere som bruker en En helsetilnærming. Til dags dato har det vært 3 menneskelige saker assosiert med et pågående multistatutbrudd av A (H5N1) hos amerikanske melkekyr. A Basert på informasjonen som er tilgjengelig på dette tidspunktet, er CDCs nåværende H5N1 fugleinfluensa menneskelige helserisikovurdering for den amerikanske allmennheten fortsatt lav. Alle de tre sporadiske sakene hadde direkte kontakt med syke kyr. På dyrehelse-siden, USDA rapportererat 118 melkekyrbesetninger i 12 amerikanske stater har bekreftet tilfeller av aviær influensa A (H5N1) virusinfeksjoner hos melkekyr etter hvert som antallet infiserte besetninger fortsetter å vokse.

Blant andre aktiviteter som tidligere er rapportert i tidligere søkelys og fremdeles pågående, nylige høydepunkter av CDCs svar på dette inkluderer:

  • Legger ut en vedlegg til CDCs midlertidige H5N1 fugleinfluensaveiledning å kategorisere risikonivået blant personer med høyere risiko for eksponering basert på spesifikke aktiviteter, fra høyeste til laveste risiko. Denne informasjonen vil hjelpe folkehelsetjenestemenn og klinikere når de samarbeider med gårdsarbeidere for å vurdere risiko og implementere overvåknings-, behandlings- og testanbefalinger.
  • Ser på reseptorbindingsprofilene til nylig aviær influensa A ( H5N1 ) virus for å se hvor godt tilpasset de er til å forårsake infeksjoner hos mennesker ( sammenlignet med fugler ). Mennesker og fugler har forskjellige typer og fordelinger av reseptorer som influensavirus kan binde seg til og forårsake infeksjon. Hemagglutininproteinet er ansvarlig for virusbindingen ( eller feste ) til vertsceller, noe som må skje for at infeksjon skal oppstå. For reseptorbindingsanalyse av A / Texas / 37/2024, hemagglutinin ( HA ) overflateprotein av viruset ble uttrykt i laboratoriet og testet for dets evne til å binde seg til både reseptorer av mennesker og aviær type. Foreløpige resultater fra disse studiene viser at A / Texas / 37/2024 hemagglutinin bare binder seg til aviær type reseptorer, og ikke til reseptorer av menneskelig type. Dette betyr viruset’s HA har ikke tilpasset seg for å kunne smitte mennesker lett.
Kart av aviær kontra reseptorer av menneskelig type som viser virus, opprettholder en preferanse for reseptorer av aviær type
Hvor godt A ( H5N1 ) -viruset HA binder seg til aviær type, men ikke til reseptorer av menneskelig type, vises i grafen. Resultater fra disse studiene indikerer…
  • Fortsetter å strategier for å maksimere beskyttelsen av gårdsarbeidere, som har høyere risiko for infeksjon basert på eksponeringene. Dette inkluderer oppsøking til gårdsarbeidere i berørte fylker gjennom Meta (Facebook og Instagram), digital skjerm og lyd (Pandora). Disse ressursene gir informasjon på engelsk og spansk om potensiell risiko for A (H5N1) infeksjon, anbefalte forebyggende tiltak, å være på utkikk etter, og hva de skal gjøre hvis de utvikler symptomer. Siden 30. mai, da engelske eiendeler ble lansert, har Meta-oppsøking generert mer enn 3 millioner inntrykk. Spanske Meta-eiendeler ble lansert 6. juni, og har siden den gang fått nesten 400 000 inntrykk. I tillegg fortsetter CDC å lage tilleggsmateriell, inkludert faktaark i K’iche’ og Nahuatl, i tillegg til spansk.
  • Fortsetter å støtte stater som overvåker personer med eksponering for kyr, fugler eller andre husdyr eller ville dyr smittet, eller potensielt smittet, med aviær influensa A (H5N1) virus. Til dags dato har mer enn 690 mennesker blitt overvåket som et resultat av deres eksponering for smittede eller potensielt smittede dyr, og minst 51 personer som har utviklet influensalignende symptomer, er testet som en del av denne målrettede, situasjonsspesifikke testen. Testing av utsatte personer som utvikler symptomer skjer på statlig eller lokalt nivå, og CDC gjennomfører bekreftende tester. Mer informasjon om overvåking finner du kl Symptomovervåking blant personer utsatt for HPAI.
  • Fortsetter å overvåke data om influensaovervåking ved å bruke CDC-er forbedret, landsdekkende sommerovervåkningsstrategi, spesielt i områder der A (H5N1) virus er blitt påvist hos melkekyr eller andre dyr for uvanlige trender, inkludert i influensalignende sykdom, konjunktivitt eller influensavirusaktivitet.
    • Totalt sett viser CDC-influensaovervåkingssystemer for den siste datauka ingen indikatorer på uvanlig influensaaktivitet hos mennesker, inkludert aviær influensa A (H5N1) virus.

CDC-anbefalinger

Som en påminnelse anbefaler CDC at:

  • Mennesker bør unngå eksponering for syke eller dyr, inkludert ville fugler, fjærkre, andre husdyrfugler og andre ville eller husdyr (inkludert kyr), om mulig.
  • Mennesker bør også unngå eksponering for dyrebæsj, sengetøy (søppel), upasteurisert (“rå”) melk, eller materialer som har blitt berørt av, eller i nærheten av, fugler eller andre dyr med mistenkt eller bekreftet A (H5N1) virus, om mulig.
  • Folk skal ikke drikke rå melk. Pasteurisering dreper A (H5N1) virus, og pasteurisert melk er trygt å drikke.
  • Personer som har jobbrelatert kontakt med smittede eller potensielt infiserte fugler eller andre dyr, bør være klar over risikoen for eksponering for aviær influensavirus og bør ta riktige forholdsregler. Mennesker bør bruke passende og anbefalt personlig verneutstyr når de blir utsatt for et infisert eller potensielt infisert dyr. CDC har anbefalinger for arbeidstakerbeskyttelse og bruk av personlig verneutstyr (PPE).
  • CDC har midlertidige anbefalinger for forebygging, overvåking og folkehelseundersøkelser av A (H5N1) virusinfeksjoner hos mennesker.

Å følge disse anbefalingene er sentralt for å redusere en persons risiko og inneholde den generelle folkehelserisikoen.

I tillegg til å begrense interaksjoner mellom smittede dyr og mennesker, er det også viktig å inneholde utbruddet blant dyr, noe som understreker hvor presserende arbeidet som gjøres av USDAog dyrehelse- og industripartnere.

Dette er en raskt skiftende situasjon, og CDC er opptatt av å gi hyppige og rettidige oppdateringer.

RELATERTE SIDER

EMNEFugleinfluensaTILBAKE TIL TOPPEN

CDC A (H5N1) Bird Flu Response Update 14. juni 2024

KILDER

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.