Nei, denne videoen beviser ikke at piloter kan aktivere alternativet « chemtrails » sier faktasjekkerne!

FALSKE AV•TEn viral video deles for å gi drivstoff til konspirasjonsteorien til « kjemikalier »

Videoen har samlet flere millioner visninger på noen få dager.
Videoen har samlet flere millioner visninger på noen få dager.  - Skjermbilde / X ()

111192

Achilles Dupas

Publisert 16/04/2024 kl 18h11• Oppdatert 16/04/2024 kl 19h49

Theessential

  • En video har blitt delt i flere dager for å bevise eksistensen av « », en konspirasjonsteori om at løypene bak flyene faktisk er kjemikalier.
  • Skjermen som er synlig på videoen, der den vises « chemtrail Mode / On », er en fritekstskjerm, og ikke et kontrollsystem for the’avion, forklarer spesialistene som er intervjuet av 20 minutter.
  • Videoen, som har sirkulert i flere år, er mer av vitsen enn av det konkrete beviset.

Drevet av

AudionHør denne artikkelenNei, denne videoen beviser ikke at kan aktivere alternativet « chemtrails »00:00

Kulene konspirasjonister l’affirm siden noen dager: en video skulle bevise eksistensen av « chemtrails », denne teorien om plott som vurderer at løypene som er igjen på himmelen av flyene, faktisk ville være kjemikalier som slippes på befolkningen.

Delt av flere kontoer på sosiale nettverk, har den aktuelle videoen samlet flere millioner visninger de siste dagene. L’une d’entre les sikrer for eksempel at « sjåføren glemmer at skjermen hans er satt til alternativet “chemtrails” ».

Menneskene som er til stede på videoen, skutt i det som ikke er relevant for en ‘avion cockpit, er fransktalende. Vi hører en kvinne snakke med en mann, installert ved kontrollene. « Men plutselig, for å komme tilbake til instrumentene, er det bra for hva det », spør hun ved å peke en finger på en skjerm som du kan lese « Chemtrail mode/På ». Informasjonen som vises på skjermen endres så plutselig, mens thehomme svarer: « Å det, c’est rien… ». Før du reporterer til kvinnen er det forbudt å filme i cockpiten.

FAKE AV

Denne videoen beviser ikke at fly har en funksjon som gjør at de kan aktivere en « chemtrails » -modus på kontrollpanelet. Skjermen som er synlig på videoen, er faktisk et kommunikasjonsverktøy som hvilken som helst tekst kan vises på. « Vi ser at det er skrevet ” telex ” og ” send ” på skjermen. C ‘er et satellittkommunikasjonssystem, mellom’ flyet og flyselskapets drift. C’is fritekst », forklarer det 20 minutter Iza Bazin, spesialist i luftfart og pilot.

« L’device synlig på videoen er en FMS, for Flight management system, et sted hvor man kan sende og motta telexes, som er slags SMS », hun blir med Xavier Tytelman, tidligere militærflyger og luftfartskonsulent. Dette grensesnittet gjør det mulig å utveksle informasjon med kontrolltårnet, for eksempel væroppdateringer, der stengingen av et luftområde. « Vi skriver absolutt hva vi vil, fortsetter spesialisten. Dette er ikke en ordre til flyet eller en funksjon av maskinen, det er bare en melding som alle kan skrive for hånd ». Konklusjoner som lar de to ekspertene tenke på en vits.

En video som har sirkulert i flere år

Hvis videoen har blitt viral de siste dagene i konspirasjonssirkler, er den ikke nylig. Det eldste sporet som har vært mulig å identifisere stammer fra 2018. En italiensk konspirasjonsblogg spesialisert på « chemtrails » dedikerer en artikkel og konkluderer .. at’elle er falsk. « Det er et godt orkestrert svindel som paradoksalt nok er å avlede mistankene til sivile selskaper, [..] for å bevise at de som fordømmer [” chemtrails”, er godtroende, dårer », og måtte deretter bestemme seg for å avslutte bloggen.

Det skal også bemerkes at ikke alle flyselskaper tillater passasjerer å komme inn i cockpiten. « Det avhenger av selskapene, detaljer Iza Bazin, bortsett fra i USA hvor det er forbudt. » Xavier Tytelman indikerer også: « Inntil for kort tid siden var dette tilfelle på Air France, forutsatt at du ikke filmer. Det er ingen universelle regler. »

Lukk den flytende videoen for å fortsette avspillingen her.

https://www.ultimedia.com/deliver/generic/iframe/mdtk/01357940/zone/1/src/f0p30u/showtitle/1/?tagparam=category%3Dactualite%26sub_category%3Dsociete%26tags%3Dactu-generale%2Csociete%2Cdesintox%2Ctheorie_du_complot%2Ccomplot%2Cavion%2Caviation%2Caeronautique%26content_id%3D4086732%26brand_safety%3Dneutral%26page_type%3Darticle%26pos%3Dinstream

Et kjent og kontrollert fenomen

« chemtrails », som bekymrer så mye konspirasistene faktisk er i strid med kondens, eller « contrails » på engelsk, er, det er å si skyene som noen ganger dannes etter passering av fly på himmelen.Alle undersøkelser fra cellen vår « Fake off »

« Når en partikkel med forbrenningsrester ender opp i en fuktig atmosfære og ved -50 ° C for cruise-flyreiser, dråper av’au vil samles rundt partikkelen for å danne en sky, forklarer Xavier Tytelman. På samme måte som røyken som vises ved utgangen av en gasspeis, spesielt når den er kald ». Faktisk avhenger kondensløyper også av dagens klimatiske forhold, så vel som høyden. « Siden jetmotorer eksisterer, vet vi nøyaktig hvordan den genererer », utvikler spesialisten.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.