WHOs medlemsland er enige om veien videre for å inngå pandemiavtalen

Genève, 28. mai 2024 – Verdens helseforsamling (WHA) anerkjente i dag fremskritt som medlemslandene har gjort de siste to årene for å utvikle en pandemiavtale og styrke det internasjonale helseregelverket (IHR, 2005). Regjeringer som møtes i Genève for den syttisjuende verdenshelseforsamlingen er i samtaler for å fremme disse to anstrengelsene, som tar sikte på å øke verdens evne til bedre å kunne forebygge og svare på trusselen fra fremtidige pandemier.

WHOs medlemsland ble enige om å fortsette arbeidet under Verdens helseforsamling, som avsluttes 1. juni, med mål om å:

  • fullføre pakken med endringer til IHR (2005)
  • bli enige om tidspunktet, formatet og prosessen for å inngå pandemiavtalen.

Under dagens sesjon behandlet WHA først dagsordenspunkt 13.4 om utkastet til pandemiavtale. Delegatene erkjent det omfattende arbeidet utført av det medlemsstatsledede mellomstatlige forhandlingsorganet (INB), og byrået som styrer arbeidet, siden regjeringer startet prosessen i desember 2021 for å utvikle verdens første pandemiavtale for å forhindre en gjentakelse av den globale helse, økonomiske og sosiale av -pandemien.

Medlemsstatene gjentok at verden trenger en pandemiavtale bygget på prinsippene om rettferdighet, suverenitet og forebygging, beredskap og respons, og for å sikre at fremtidige generasjoner blir beskyttet mot trusselen om uunngåelige fremtidige pandemier.

WHA-delegater vurderte også dagsordenspunkt 13.3 , som redegjorde for arbeidet som ble utført for å forhandle frem endringene til det internasjonale helseforskriften (2005) for å bygge videre på lærdommen fra den globale responsen på COVID-19-pandemien.

Medlemsstatene understreket at enighet om oppdaterte og sterkere internasjonale helseforskrifter var avgjørende for å sikre global helsesikkerhet.

LINK: WHOs medlemsland er enige om veien videre for å inngå pandemiavtalen

Relaterte linker:

Banebrytende fremskritt gjort i medlemslandenes forhandlinger om endringer i det internasjonale helseforskriften (IHR) 18. mai 2024

Regjeringene er enige om å fortsette sin jevne fremgang med foreslått pandemiavtale i forkant av Verdens helseforsamling 10. mai 2024

WHOs medlemsland er enige om å gjenoppta forhandlinger med sikte på å fullføre verdens første pandemiavtale 28. mars 2024

Relatert: syttisjuende verdenshelseforsamling

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.