WHOs medlemsstater er enige om å dele resultatene av historiske IHR-prosesser for pandemiske avtaler til Verdens helse-forsamling

24. mai 2024 NyhetsoppgaveGenève, SveitsLesetid: 

2 min (597 ord)

WHOs medlemsstater har avsluttet intensive forhandlinger med sikte på å styrke den globale kapasiteten til å svare på fremtidige pandemier og utbrudd i kjølvannet av -pandemien, og ble enige om å sende inn resultatene av arbeidet deres til behandling i den kommende Verdens helse-forsamling, som starter mandag.

To parallelle forhandlingsprosesser ble gjennomført for å gjøre en serie endringer i International Health Regulations (2005) og for å utvikle en første noensinne pandemiavtale, konvensjon eller annet juridisk instrument.

Delegasjoner til den sytti-syvende verdenshelse-forsamlingen, som går fra 27. mai – 1. juni, vil vurdere resultatene fra begge prosessene, og de neste trinnene for de to.

“ I løpet av de siste to årene har WHOs medlemsstater lagt ned enorm innsats for å møte denne utfordringen lagt ut av COVID-19 og svare på tapene den forårsaket, inkludert minst 7 millioner tapte liv, ” sa Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs generaldirektør. “ COVID-19 berørte alle på mange måter, og det er grunnen til at medlemslandene startet en prosess for å utvikle en pandemiavtale for å gjøre verden bedre forberedt på den neste pandemien. Mens det ble gjort store fremskritt under disse forhandlingene, er det fortsatt utfordringer å overvinne. Vi må bruke Verdens helse-forsamling for å gi oss energi igjen og fullføre jobben for hånden, som er å presentere verden med en generasjonspandemiavtale. ”

Land i dag avsluttet sine gjenopptatte 9th møte i Mellomstatlig forhandlingsorgan (INB) som omfatter WHOs 194 medlemsland. INB oppnådde innledende enighet om flere elementer i utkastet til avtale og konvergens om andre. Det var også områder med ikke-konvergens og forskjellige synspunkter.

INB Bureau, som har ledet prosessen, vil legge frem en rapport som beskriver de to pluss årene med arbeidet med prosessen, og resultatet av dette arbeidet, som er utkastet til tekst som er forhandlet frem til dags dato. Alternativer for neste trinn for å avslutte avtaleprosessen vil også bli satt til WHA for behandling.

Spesialenhetens medformann Roland Driece, Nederland, sa at WHOs medlemsstater fortsatt er forpliktet til å fullføre prosessen med pandemiavtale og gledet seg til Verdens helse-forsamling for å vurdere fremdriften som er gjort med dette landemerkeinitiativet.

“ Det er klart det er enighet mellom regjeringer om at verden må smi en ny tilnærming for å bekjempe pandemier, ” sa Driece. “ De neste trinnene i denne viktige prosessen vil nå bli ledet av Verdens helse-forsamling. ”

Medformann Precious Matsoso, Sør-, la til at søken etter å bygge en generasjons, rettferdig avtale for å forberede, forhindre og svare på pandemier gjenstår. “ Verden må ikke ta fokuset fra jobben for hånden, som er å sikre at verden blir bedre beskyttet mot neste pandemi. Dette vil kreve kontinuerlig forpliktelse og handling fra alle parter for å bygge verdens kollektive forsvar. ”

Den Arbeidsgruppe for IHR (WGIHR) endringer vil også presentere resultatet for WHA for behandling, inkludert noen bestemmelser som det i prinsippet ble oppnådd enighet om og andre om at WGIHR Bureau oppdaterte sin foreslåtte tekst til behandling i medlemslandene.

IHR, som først ble vedtatt av Verdens helse-forsamling i 1969 og sist revidert i 2005, ble tenkt for å maksimere den kollektive innsatsen for å håndtere folkehelsebegivenheter, samtidig som de minimerte forstyrrelsen av reiser og handel. De har 196 statspartier, som består av alle 194 WHOs medlemsstater pluss Liechtenstein og Holy See. Disse partene har ledet prosessen med å endre IHR gjennom arbeidsgruppen for endringer i den internasjonale helseforskriften (2005) (WGIHR). I dag markerte slutten på den gjenopptatte sesjonen på det åttende møtet i WGIHR.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.