Det amerikanske militæret tilbringer overraskende mye tid under jorden i Norge.
AV KYLE MIZOKAMI1. NOVEMBER 2021US MARINE CORPS | CPL. CLAUDIA NIX
- Den amerikanske marinen har flyttet et nytt sykehus med 150 sengeplasser til et underjordisk hulesystem i Norge.
- Det amerikanske militæret, spesielt marinen og marinekorpset, har tatt til seg Norges hulesystem som et sikkert middel for oppbevaring og drift av utstyr.
- Fasilitetene brukes ikke bare til å forsvare Norge, men for å projisere kraft inn i den arktiske regionen.
Den amerikanske marinen kunngjorde nylig at den hadde reist et feltsykehus med 150 sengeplasser på et av de mest uvanlige stedene – en hule på et ikke avslørt sted i Norge. Sykehuset er bare det siste av Pentagon-utplasseringer til hulesystemer i Norge, inkludert US Marine Corps kamputstyr og til og med atomdrevne angrepsubåter. Selv om grotteutplasseringene er viktige for å bidra til å forsvare Norge fra sin større russiske nabo, gir det også en sikker base for å operere i den stadig åpnere arktiske regionen.
Oljerikdom – og nærhet til Russland – betyr at Norge kjøper 56 F-35A Joint Strike Fighters.US AIR FORCE-BILDE AV STAFF SGT. MARCY COPELAND
Norge er i en av de strategisk viktigste regionene i Arktis. Det oljerike NATO-medlemmet deler grense med Russland og sitter på tvers av Norskehavet, som den russiske nordflåten må passere for å komme inn i Nord-Atlanteren. Men så rikt som Norge er, er det sterkt undertall i regionen av det russiske militæret. NATOs militære allierte, spesielt det amerikanske marinekorpset, øver regelmessig på å forsterke landet i tilfelle krig, og hindrer en russisk invasjon.
⚓️ Ikke gå glipp av våre beste militærnyheter i klassen. Bli med skvadronen vår.
Et stort problem med norsk geografi: det er svært fjellrike, med flatt land på en premie. Med bare tre prosent av Norge dyrkbar, er det mindre plass enn man kan se for oppdrett eller bare å leve. Det blir også en faktor når det gjelder å være vertskap for utenlandske militærstyrker som hjelper til med å forsvare landet.
MER FRA POPULAR MECHANICS
UH-60 Black HawkSpill av video
Marine Corps-general Glenn M. Walters besøker Frigard-hulene og inspiserte marinekorpsets utstyr og utstyr for spesialisert trening og operasjoner i kaldt vær, april 2018.US MARINE CORPS-BILDE AV CPL. HAILEY D. CLAY
Løsningen: bygg grotter inn i fjell. Norge har lenge bygget huler for sine egne væpnede styrker, og begynte på 1980-tallet å bygge huler for å være vertskap for US Marine Corps-enheter. Under den kalde krigen planla marinesoldatene å sende en marin amfibiebrigade for å hjelpe til med å forsvare landet. For å få fart på utplasseringen av brigaden under en krise, ble alt av enhetens tunge utstyr lagret i sikre, klimakontrollerte huler. I stedet for å seile over Atlanterhavet og risikere å miste utstyr til ubåter, kan marinesoldatene ganske enkelt chartre fly og fly til Norge, mens kjøretøyene og utstyret venter på dem.
US Marine Corps frontlastere og 7 tonns lastebiler sitter og venter i Frigard forsyningshulen som ligger på Værnes Garnison nær Trondheim, Norge.MATT LYMAN, DVIDS
I dag planlegger marinesoldatene fortsatt å forsterke Norge i krigstid. Programmet, kjent som Marine Corps Prepositioning Program-Norway (aka «McPippin») inkluderer nok lagret utstyr til å bemanne en 13 000 brigade, inkludert amfibiske angrepskjøretøyer, pistolbiler og feltartilleri, og forsyninger for opptil 30 dagers kamp, alt spredt ut over 900 000 kvadratmeter med grotteplass. Utstyret og kjøretøyene vedlikeholdes av både amerikansk og norsk personell, noe som sikrer at alt utstyret er klart til å rulle ut med et øyeblikks varsel.
Inngang til ubåtbunkeren Olavsvern ved Tromsø, Norge.UHG1234 GETTY IMAGES
I tillegg til denne utplasseringen av et marinesykehus til en norsk hule, har marinen også jobbet for å sikre den «James Bond»-lignende marinebasen på Olavsvern . Olavsvern har en underjordisk tunnel for ubåter som fører til en ubåtdokk bygget inn i en åsside. Den amerikanske marinen ønsket anlegget som en mellomstasjon for atomdrevne ubåter som skygger den russiske nordflåten.
Mens mange av disse basene eksplisitt ble bygget for å hjelpe til med å forsvare Norge, gir det endrede klimaet dem et sekundært formål: å projisere makt inn i den arktiske regionen. Ettersom temperaturene over hele verden sakte stiger, smelter isen i de arktiske og antarktiske områdene, og avdekker tidligere uutnyttede naturressurser og, spesielt i Arktis, nye handelsruter mellom Europa, Nord-Amerika og Asia. Både Kina og Russland gjør sine egne skuespill for å etablere en tilstedeværelse i regionen, og spesielt Russland fornyer sitt militære og utvider eksisterende baser for å danne en rekke utposter over sin nordlige grense.
Amerikansk utstyr basert i Norge har blitt brukt så langt unna som i Kambodsja , men en oppvarmende planet betyr at de en dag kunne se handling nærmere hjemmehulen. Konkurranse på tvers av det nye, skiftende arktiske området vil gjøre regionen viktigere enn noen gang før, og for amerikanske militærplanleggere gjøre amerikanske baser i Norge viktigere enn noen gang før. Når er et sykehus i en hule i Norge ikke bare et sykehus i en hule i Norge? Når den er sammenkoblet med det mest ekspedisjonsorienterte militæret verden noen gang har sett, og sitter på kanten av verdens nyeste potensielle hotspot.
+ There are no comments
Add yours