OPPDATERT 23. MARS 2017PUBLISERT 23. MARS 2017
Helt utrolig at meterologer med 5 års utdannelse kan få seg til å komme med slikt sprøyt!!
For første gang på 20 år er det internasjonale skyatlaset nå oppdatert med tolv nye typer skyer.
Skyer som er kunstig skapt av mennesket har også blitt lagt til.
Atlaset, som sist ble oppdatert i 1987, og som er mye brukt av meteorologer for å gjenkjenne forskjellige skyer, vil nå være tilgjengelig på nettet for de interesserte å delta i.
Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) står bak publikasjonen på verdens meteorologiske dag, og til sammen tolv nye typer skyer er lagt til, som Asperitas og Volutus, samt skyer generert av flymotorer.
Den mest berømte skyen er Asperitas, som blir beskrevet som bølger på havet som kan sees nedenfra.
BBC rapporterer at det er en gruppe innbyggere som er interessert i vitenskap i USA som har kjørt en kampanje for å få Asperitas-skyen til et sted i det berømte atlaset.
Kunstige skyer
Joel Mellin, meteorolog ved SVT News, sier at det er bra at skyene nå er tilgjengelig for alle.
– I dette atlaset har de også valgt å inkludere skyer dannet av skogbranner eller fly, og det har jeg ikke noe problem med.
-På den annen side hadde det vært rart om du hadde valgt å ta med regnbuen som en sky som noen ville gjøre. Regnbuen er et optisk lysfenomen og ingen sky.
Han foretrekker de tradisjonelle skyene:
– Jeg liker store tordenvær, de er spennende og vakre. Men til og med Mammatus, som har den morsomste formen, legger Joel Mellin til.
Tora Tomasdottir, også SVTs meteorolog, har en annen favoritt enn kollegaen – favorittskyene er de nattskinnende skyene.
– De ligger 80 kilometer opp i jordens atmosfære sammenlignet med andre skyer som ligger i en høyde på maksimalt ti kilometer.
+ There are no comments
Add yours