COVID-19 vaksine sannsynligvis kommer i november, CDC forteller stater

CDC kan til og med distribuere en levedyktig - allerede i slutten av oktober.

Sentrene for sykdomsbekjempelse og forebygging har instruert folkehelsemyndigheter i alle 50 amerikanske stater og fem store byer om å gjøre seg klare til å gi en levedyktig COVID-19- vaksine til helsepersonell, i tillegg til andre høyrisikogrupper, ifølge en innledende rapport fra The New York Times .

The  Times  sa også at vaksinen kan være klar så snart slutten av oktober eller begynnelsen av november 2020.

RELATERT: VI KAN STOPPE CORONAVIRUS-PRØVER, TILBUD VAKSIN ‘RETT NÅ', SIER FAUCI

CDC instruerer stater å forberede seg på å distribuere COVID-19 vaksine

Den nye veiledningen fra CDC er det siste antydningen til et raskt akselererende løp for å kurere en vaksine og reversere løpet av COVID-19-pandemien som har drept mer enn 184.000 amerikanere. Veiledende dokumenter kom samme dag som president Trump sa at en vaksine kan være tilgjengelig før slutten av 2020, i en tale til den republikanske nasjonale konvensjonen.

Det var tre separate dokumenter som sendes til offentlige helsemyndigheter i hver stat i USA og territorium, i tillegg til Chicago, New York, Houston, Philadelphia og San Antonio på 27. august Sammen skissert de ulike scenarier for distribusjon av to som ennå-uidentifisert vaksinekandidater – hver og en krever to doser med flere ukers mellomrom på sykehus, mobile klinikker og andre fasiliteter som gir enkel tilgang til de første mottakerne av vaksinen.

OPPDATERING 2. september kl. 15:36 EDT: Folkehelseeksperter ber alle myndighetsnivåer forberede seg på COVID-19-vaksine

I løpet av den siste uken har både Stephen Hahn – sjef for Food and Drug Administration, og Anthony S. Fauci – landets ledende smittsomme ekspert – antydet om muligheten for vaksine tilgjengelighet for bestemte grupper av mennesker før kliniske studier er avsluttet, gitt testdataene viser seg å være positive.

Folkehelseeksperter mener at byråer på alle myndighetsnivåer fullt ut bør forplikte seg til å forberede seg på det som helt sikkert vil bli et stort og møysommelig forsøk på å vaksinere hundrevis av millioner amerikanere. Imidlertid har sannsynligheten for en utrulling i november for vaksinen også gitt bekymring for Trump-administrasjonen som presser distribusjonen av vaksinen for raskt – eller overdriver effektiviteten til en kandidatvaksine – før valgdagen treffer 3. november, rapporterer  Times .

OPPDATERING 2. september kl. 15:45 EDT: Moderna, Pfizer kan være bak forestående vaksine

CDC vil gi detaljerte tekniske spesifikasjoner for to kandidater kalt “Vaksine A” og “Vaksine B”, i tillegg til forsendelse, blanding, administrasjon og lagringskrav, la  Times til . I skrivende stund høres spesifikasjonene ut som produkter utviklet av Moderna og , to farmasøytiske selskaper som har gått lengst i kliniske studier på sent stadium.

20. august erklærte Pfizer at de var “på rett spor” i jakten på regjeringsgjennomgang, med en forventet sluttdato “allerede i oktober 2020.”

“Denne tidslinjen for den første distribusjonen i slutten av oktober er dypt bekymringsfull for politiseringen av folkehelsen og de potensielle sikkerhetsforringelsene,” sa epidemiolog Saskia Popescu i Arizona, til  Times . “Det er vanskelig å ikke se dette som et press for en vaksine før valget.”

OPPDATERING 2. september, 16:00 EDT: Vaksineprioritet går til ‘rasemessige og etniske minoritetspopulasjoner', nasjonal sikkerhet, viktige arbeidere

Statlig veiledning i de tre dokumentene nevnt ovenfor bemerker at helsepersonell, i tillegg til langtidsarbeidere, vil være de første som mottar produktet, sammen med andre nasjonale sikkerhetsmedarbeidere og viktige arbeidere, sa  Times .

De 65 år eller eldre, inkludert mennesker fra “rasemessige og etniske minoritetsbefolkninger”, indianere og borgere under fengsel – hver et med en uforholdsmessig større risiko for å få viruset og den alvorlige sykdommen som følger – ble også oppført som primær mottakere av vaksinen, ifølge dokumentene.

Dette er gode nyheter fordi det betyr at “det ikke bare ender opp i velstående forsteder med høy inntekt,” sa Cedric Dark, en legevaktlege ved Baylor College of Medicine i Texas, til  Times .

OPPDATERING 2. september 16:12 EDT: CDC-scenarier forutsetter sikkerhet, effektivitet; ‘litt ambisiøs' for helseekspert

I sin veiledning sa CDC at “begrensede doser av COVID-19-vaksine kan være tilgjengelige i begynnelsen av november 2020,” rapporterer  Times . De nye dokumentene ble sendt samme dag som CDC-direktør Robert Redfield sendte et brev til guvernører om å forberede vaksinedistribusjonssteder innen 1. november, rapporterer McClatchy.

CDC understreket også at planene for distribusjon av vaksinen fremdeles var hypotetiske og sa: “COVID-19-vaksinelandskapet er i utvikling og usikkert, og disse scenariene kan utvikle seg etter hvert som mer informasjon er tilgjengelig.”

CDCs scenarier antar at to kan vise seg å være tilstrekkelig sikre og effektive for nødautorisasjon fra FDA før slutten av oktober. Men de sier også at to millioner doser vaksine A – som ser ut til å matche Pfizers – ville være klare innen denne tidsrammen. Byråets scenarier sa også at vaksine B – som kan være Moderna – ville telle med 1 million doser, med titalls millioner av hver klar for distribusjon innen utgangen av 2020.

Selv om det er mulig at noen lovende tidlige data kan utvikles før slutten av oktober, er helseeksperter fortsatt skeptiske. “Tidslinjen som er rapportert virker litt ambisiøs for meg,” sa Dark. “Oktober er som 30 dager unna.”

OPPDATERING 2. september, kl 16:35 EDT: Forskere anbefaler sterkt forsiktig optimisme for kommende COVID-19 vaksine distribusjon

Vanligvis kan det ta flere år å vaksineforsøke seg effektiv. Men det betyr ikke at det er umulig for gyldige konklusjoner å komme langt tidligere, så land som “det er en overveldende effekt” der vaksinerte mennesker viser omfattende utvinning og robust beskyttelse mot sykdommen, sa vaksineforsker og immunolog Padmini Pillai fra MIT, til de  Times .

Det kan imidlertid hende at data om tidlig prøve ikke holder på når månedene går videre. Forskere trenger tid til å teste store og forskjellige populasjoner grundig for å forstå hvor godt vaksinen fungerer (eller ikke) i forskjellige grupper – inkludert sårbare samfunn som identifisert i CDCs retningslinjer, som ville være foran linjen for å motta et koronavirus. vaksine.

Hvis noe går galt, kan “alt dette sammen redusere tilliten til vaksinen,” sa Pillai til  Times .

Vi har opprettet  en interaktiv side for  å demonstrere ingeniørers edle innsats mot COVID-19 over hele verden. Hvis du jobber med en ny eller produserer noe utstyr i kampen mot COVID-19, kan du sende prosjektet ditt  til oss for  å bli omtalt.

Du vil kanskje også like

Mer fra forfatter

+ There are no comments

Add yours

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.